Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gloriasssssssssssssssssss

Ogromny problem z włosami !!! ;(

Polecane posty

Witajcie. Mam ogromny problem z włosami. Jestem prawie 5 miesięcy po porodzie i strasznie mi wypadają, do tego miałam robioną dekoloryzację w marcu z ciemnych na moje naturalne jaśniejsze - dziś nie dość że mi wypadają to strasznie są suche i sianowate ;/ Co polecacie na ich wygładzenie? Co można z tym zrobic? Czy sa jakies kosmetyki? Bardzo prosze pomóżcie mi :(

halooo ;(

Ja tak miałam po zapaleniu płuc. Wyleciała mi 1/3, choć w moim przypadku i tak nie było widać. 1. Jeżeli masz długie, to je skróć. 2. Używaj dobrego szamponu, odżywki do spłukiwania z jedwabiem albo olejkiem arganowym i jeszcze jednej z olejkiem arganowym do wcierania albo spryskiwania - takiej, którą się już nie spłukuje. 3. Myj włosy przez jakiś czas codziennie i wyrzuć szczotę/grzebień, jeśli to możliwe. Rozczesuj włosy palcami, palcami układaj. Olej arganowy w sprayu ładnie układa włosy. Nie używaj żadnych utrwalaczy, przynajmniej przez jakiś czas. Bardziej ekstremalne są mydła z Aleppo z arganem - to taki twardy szampon, ale pomaga. Pomoże. Mi pomogło.

Gość gloriassssssssssssssssss
dziekuje za pomoc :)

Gość Generalnie sie zgadzam
z wyjatkiem 2. Używaj dobrego szamponu, odżywki do spłukiwania z jedwabiem albo olejkiem W zadnym wypadku!!! Uzywaj szamponu dla dzieci bambino. Albo joanna z czarna rzepa NIGDY!!! nie kupuj odzywek z jedwabiem! Zamiast odzywki - nafta kosmetyczna z apteki i capitavit balsam z apteki

Gość Seletha
Po 5 latach farbowania wlosow z blondu na czarny, teraz je z kolei rozjansniam.. I tylko jedna rzecz ratuje moje wlosy: szampon I maska do wlosow loreal absolut repair, maske naloz na Cale wlosy, nakryj glow torba plastikowa I susz goracym powietrzem z suszarki (wtedy odzywka lepiej sie wchlonie we wlosy). Ja tak robie przez 15minut, pozniej zdjemuje torbe I chodze z odzywka przez nastepne pol godziny I wlosy od razu wygladaja na o wieeeele zdrowsze. Kuracje robie 2 razy w tyg I uwierz mi - 2 rozjasniania w ciagu Jed ego miesiaca a moje wlosy sa w idealnej kondycji. Polecam tez Moroccan oil

Gość rozjaśniaczka Joanna
Ja Ci moge polecić ampułki regenerujące firmy By Fama(do kupienia w hurtowniach fryzjerskich lub dobrych salonach) oraz olejek araganowy. Miałam ten sam problem z włosami,po tym jak sama sobie postanowiłam rozjaśnić czarne włosy na blond:/ miałam dosłownie strzeche na głowie,włosy wypadały,łamały sie i za cholere w zaden sposób nie mozna ich było ułożyć.

"Generalnie sie zgadzam" - szamponu Bambino próbowałam i był aż za delikatny. Są dobre szampony i można je dostać w każdej lepszej drogerii. A jeżeli chodzi o argan i jedwab, to przyznam, że nie rozumiem. Obie rzeczy są skuteczne, przy tym na jedno i na drugie nożna układać włosy, zamiast na jakieś tam pianki. Tylko trzeba kupić prawdziwy, a nie podróbkę.