Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolinaaaaaaaaaaa1994

Depresja ?

Polecane posty

Witam mam na imię Karolina i mam 18 lat, od pewnego czasu (ok. 6-7 miesięcy) zaczynam odczuwać niechęć do świata. Na początku zaczęło się niewinnie bo znudziły mi się moje treningi. Sądziłam, że to przejdzie z czasem jak zawsze kiedy coś mi nie wychodziło. Lecz to mi nie minęło a wręcz nasilało. Potem zaczęłam lekceważyć chodzenie do szkoły, przez co zrboiłam sobie dużo zalegości. Później zrezygnowałam z imprez i wypadów ze znajomymi, które uwielbiałam. W końcu przestałam dbać o swój wygląd co w moim przypadku jest dziwne bo zawsze się bardzo tym przejmowałam. Od zawsze miałam duże powodzenie u chłopaków i bardzo mi sie to podobało bo czułam się potrzebna. Wszystko nagle straciło dla mnie sens i gdybym mogła to siedziałąbym w domu i czytała książki ponieważ w nich się dzieje akcja, nie to co w moim monotonnym życiu. Zamykam się w sobie i czuję się bardzo samotna mimo, że mam wielu prawdziwych przyjaciół którzy też się o mnie martwią. Ostatnio wprowadziłam kilka zmian w życiu : zmieniłam sport, zaczęłam malować w wolnym czasie i rozwiązywać sudoku, co zapełniało mi wolny czas. Lecz to nic nie zmieniło. Ostatnio nawet myślałam czy jesli tak dalej pójdzie to nie zrobię jakiejś głupoty jak np samookaleczanie. Nienawidzę myśli że jestem kolejną szarą postacią na tym świecie, że nic po mnie nie zostanie. Marzę o tym żeby wyjechać i zacząć wszystko od nowa w innym miejscu. Czy to jest zmęczenie / depresja. Czy ona może trwać aż pół roku ? Powinnam iść do psychologa, czy może po prostu powinnam w jakiś sposób zmienić swoją codzienność ?

Gość on245625
moglabys podac gg?

43518901