Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rene1377

DIETA KOPENHASKA ZMODYFIKOWANA

Polecane posty

czesc wam dziewczyny justynka fajnie ze jestes lusia moim zdaniem jak beda nowe dziewczyny na kopenhaskeij to moga nie byc zadowolone z naszego pisania moim zdaniem lepiej tu wszystkie jak bedziemy ale zobaczymy jak to bedzie , ja jestem tu na razie :)

Gość Justyna11
Trochę mnie ssie z głodu, ale nie jakoś strasznie- do przeżycia :-) Chyba najważniejsze jest nastawienie psych. Dam radę tym razem! Jezu, niech mi się w końcu coś uda! Dziewczyny zadziwmy naszych znajomych nowymi figurami! ;-)

Olivka, dzis mija moj 8-my dzien dk. Juz zrzucilam ponad 4 kg i bardzo sie ciesze :-). Ostatnio w wolnych chwilach nie robie nic innego jak tylko czytam o zdrowym odzywianiu, wertuje niskokaloryczne przepisy i doksztalcam sie z dietetyki. Zaczyna mnie to pasjonowac :). Wlasnie siedze nad ksiazka 'Dieta plaskiego brzucha' i spisuje co ciekawsze przepisy. Poza tym przygotowuje sie na 2 tygodnie diety utrzymujacej po zakonczeniu dk. Mam juz rozpisane ile i co moge (i chce) jesc. Na pewno wprowadze male sniadania i urozmaice te monotonna kopenhaska :). Rybki, losos, tuczyk, fasolka szparagowa, zdrowe salatki. Ach.... Juz sie rozmarzylam! No i koniecznie pojde na basen, i to juz pierwszego dnia po zakonczeniu dk. :-) A Ty czarnaolivka jak sie trzymasz? Utrzymujesz wage, czy ciagle chudniesz? Uprawiasz jakis sport? Nadal nie ciagnie Cie do slodyczy? :-)

P.S. Olivka, ze nie wspomne o tym, ze to wlasnie Ty sklonilas mnie do myslenia o diecie jako planie dlugofalowym. Wczesniej nie planowalam zadnego etapu wyjscia z diety, nie zdawalam sobie sprawy z tego jak wazne sa kolejne tygodnie po tak rygorystycznej diecie. Teraz na szczescie jestem juz uswiadomiona :-).

Justynko, witaj :-) ! Jaka diete stosujesz? Od poczatku stricte kopenhaska czy od razu zmodyfikowana?

czesc dziewczyny justynka tez sie zapytam jestes po dk ? czy na zmodyfikowanej odrazu? lusia juz masz blisko celu trzymam kciuki juz masz z gorki spadlo mi jeszcze 200 gr tearz od dzis postanowilam dolozyc na sniadanie wiecej kcal a potem juz tyle zeby nie przekroczyc za duzo zwaze sie ponownie w sobote rano ... dzis zjadlam mozarelle light kromka razowca i pomidora i kawa a pozniej planuje warzywa na patelnie a na wieczor jajecznica z 2 jajek na chudej szynce i moze jakis ogorek kiszony albo maly jogurt naturalny

Olivka, bardzo mi się podoba Twoja rozpiska posiłków na dzisiejszy dzień. Zwłaszcza ten razowiec z mozarellą :). Tęskni mi się do śniadań ehhh... Udanego dnia! :)

Gość gość
jutro zaczynam dk a potem sie dolacze do was. mam nadzieje ze nie znikniecie stad :):);)

Gość gość
Jestem i sie melduje

witam , nie ma nikogo? moje menu na dzis sniadanie - mini mozarelki i koktajlowe pomidorki kawa obiad - ryba na parze plus sorowka coleslaw kolacja - warzywa na patelnie z grzybami i kawalkiem fileta z kurczaka dzis byla 1 przekaska w postaci jabłka nie czuje głodu jakies i porcje nie sa duze pozdrawiam

Hej Olivka, znow super zdrowe i smaczne menu! :-) A podasz dokladny przepis na Twoja surowke coleslaw, jak dokladnie ja robisz? Masz wersje normalna i light? Dzieki!

witajcie :) ja dzis kawa grzanka i chuda poledwica schabowa korniszon pozniej zjem czarne oliwki a na obiad mysle ze zjem talerz zupy jarzynowej ( duzo warzyw) na jogurcie naturalnym ( zabielenie ) pozniej brzoskwinie a na kolacje jajecznice na oliwie z czosnkiem i bazylia i kawalek lososia wedzonego

czarnaolivka, witaj! nie chcę się powtarzać, ale znowu podoba mi się Twoje dzienne menu :). No może zamieniłabym kolejność przekąsek (owoc przed południem, a oliwki po południu), ale mimo to całość jest suuper! Nie uwierzysz, ale założyłam sobie plik, w którym spisuję Twoje jadłospisy - już są w nim trzy! Mam nadzieję, że nie zastrzegasz sobie praw autorskich ;-) ? Widzę tu dobre proporcje i skład - z rana zdrowy razowiec, potem dużo warzyw i białko, w dodatku wprowadziłaś oliwki (bogate w potrzebne nam tłuszcze jednonienasycone), a do tego łosoś wędzony (omega 3!). Ale smaka mi narobiłaś... :) Że nie wspomnę o zupce, która marzy mi się od kilku dni :). Ja pochodzę z Kujaw, a tam zupa to numer jeden! Jarzynówkę też z chęcią zjem, nawet bez zabielania...

Olivka, co do Colesłwa, to zapytałam się, bo niedawno czytałam przepisy tej surówki. W sumie prosta do zrobienia, a jeśli ciężko zużyć całą białą kapustę, to myślę, że można zastąpić ją pekinką, która potem nada się do innych posiłków np. na sałatkę. Podstawowy przepis: kapusta, marchewka; dressing: majonez (majonez+jogurt nat. w wersji light), ocet winny (cytryna), miód, sól i pieprz. Dressing urozmaicić można: czosnkiem, ostrą musztardą Dijon lub dodać też nasion selera (ew. kminkiem). Ja będę testować te warianty na sobie już za kilka dni! :) ~~ A w necie znalazłam Coleslaw Delux: kapusta, marchewka, jabłko, seler, orzechy włoskie, ew. jeszcze rodzynki. W swoim czasie na pewno wypróbuję i dam znać jak smakuje! :-)

trzynastka witaj :):):) lusia ta salatke kupilam dal reszty rodziny , i zjadlam troszke , moze 2 łyzki , nie chcialo mi sie robic , nieraz robie sama takie rozne dzieki za przepis , nastepnym razem taka zrobie ) fajnie ze podoba ci sie moje menu ) dzis sniadanie kromka chleba graham z serem zoltym light , salatka z pomidorow i cebuli i szczypiorku pozniej kilanascie pistacji ( ok 10 sztuk chyba ) obiad kasza jagllana z mieskiem chudym i mizeria z ogorka i joguru naturalnego kolacja serek wiejski z 2 lyzkami tunczyka i jajko jutro wazenie z samego rana :)

Kobietki, bardzo chciałabym do Was dołączyć, bo wczoraj zakończyłam dietę kopenhaską, ale nie jestem pewna czy mój obecny jadłopic można nazwać zmodyfikowaną kopenhaską...

czarnaolivko, ja w zasadzie z diety kopenhaskiej jem już tylko kurczaka, jaja, jabłka. A poza tym wróciłam do musli, dietetycznego chlebka (który sama piekę), chudego mleka, większej ilości warzyw. Kusi mnie już na słodkie, ale szkoda efektów diety i jeszcze się nie skusiłam :) :)

WITAJCIE na wadze dzis jest kilo mniej po 7 dniach zmodyfikowanej , nie chce wiecej chudnac dlatego tez pomalu zaczne wprowadzac od utra juz jakies owsianki, musli itp wadze powiedzialam stop , teraz tylko utrzymac wage, i bedzie dobrze :) sn - kawa , salatka z tunczyka, jajko przekaska - oliwki zielone i kilka pistacji obiad- filet z indyka i kalafior kolacja - serek homo i kakao bez cukru jutro wprowadze jeszcze 1 przekaske piszcie co u was milej soboty

Dzień dobry! Choć u mnie niekoniecznie, bo pada i pada... Wczoraj jadłam ze znajomymi pizzę i wypiłam piwo, ale tak też planowałam, więc wyrzutów sumienia nie ma. Dzisiaj dzień oczyszczający jak każdego pierwszego dnia miesiąca, także życzcie mi smacznej wody i zielonej herbatki ;)

witam, witaj kahajot u mnie tez leje , prawie wrocilam z psem ze spaceru i zaraz sie rozpadalo smacznej herbatki kahajot :) ja jeszcze dzis jem mniej a od jutra zaczynam wprowadzac cos wiecej dzis sniadanie - 2 wasy z 2 plastrami szynki z indyka przekaska - oliwki i plasterek mozarelli obiad chudy stek i surowka ( duzooooo) ;) kolacja - jogurt naturalny i jajko na miekko pozdrawiam