Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale mam zagwozdke

badanie moczu w ciazy

Polecane posty

Gość ale mam zagwozdke

Hej, prosze tylko nie objedźcie mnie zaraz :P Wczoraj dałam mocz do badania, dzisiaj odebrałam wyniki które ogólnie rzecz biorąc sa tragiczne... Problem w tym, że zastanawiam sie na ile są wiarygodne, bo byłam tak zaspana rano ze zanim pomyslalam o badaniach oddałam mocz normalnie do wc a dopiero drugi do próbówki :( Był ktos w podobnej sytuacji? Albo ma ktos o tym jakies pojęcie? Wiem, najprosciej powtórzyc ale dzisiaj juz piatek a ja w poniedziałek mam wizyte u ginekologa :(

Gość Zunna
Mi sie wydaje, ze drugi mocz powinien byc lepszy od pierwszego - chyba ze cos jadlas miedzy pierwszym a drugim itp. Wiekszosc "szkodliwosci" chyba jest wydalana wraz z tym pierwszym.

Gość jhfcjqsdacf
to nie ma znaczenia który mocz ważne by go tylko nie zanieczyścić i był świeży coś na ten temat wiem bo od 25 lat regularnie oddaję do badań nawet jak idziesz do szpitala i przyjmują cię np. w południe to jak chcą zbadać mocz to od razu każą ci oddać próbkę poranny mocz musi być tylko do specjalistycznych badań a takich na pewno ginekolog Ci nie przepisał

Gość jhfcjqsdacf
a i mocz nie musi być badany na czczo bo nawet jeśli coś zjadłaś i wypiłaś to to na zwykły wynik moczu nie ma wpływu

Gość ale mam zagwozdke
Nic nie jadłam, przeraziłam sie juz tym ze pierwszy zrobilam do kibelka i czekalam cierpliwie az mi sie napełni pęcherz ;) Ok dziewczyny, dzięki wielkie. W sumie domyslalam sie od kilku dni ze cos bedzie bo zmienily mi sie upławy więc nie ma co sie dziwic, że wyniki są jakie są :( a To juz końcówka ciąży... Tak czy siak w poniedziałek na wszelki wypadek sama dla siebie zrobie raz jeszcze ;)

Gość pęczek drutu
do ogólnego badania moczu (takiego jak robi się w ciąży) niekoniecznie musiał być pierwszy mocz, więc tutaj nie ma problemu. jeśli wyniki wyszły złe, to idź szybko z nimi do lekarza, bo z tym nie ma żartów!

Gość d.z.iunia
Badanie moczu robi się z porannego moczu, bo wtedy najlepiej ocenić pracę nerek. No chyba, że to nie było badanie ogólne, tylko np. bakteriokogiczne albo na jakąś chlamydię.

Zależy, w którym jesteś miesiącu. Pod koniec ciąży wyniki mogą się pogorszyć. Ja w 8 miesiącu miałam złe wyniki moczu.Tak podobno czasem jest. Dostałam antybiotyk, po którym wyniki były znowu świetne. Ginekolog dodatkowo sprawdził moje nerki, ale było ok (zrobił ugs). Dzidzia też miała mocz ok :) Możesz powtórzyć wyniki dla pewności. Nie martw się, powodzenia :)

Gość A może..
autorko a podmyłaś się przed pobraniem moczu? Ja dawałam mocz taki pobrany zaraz po przebudzeniu bo wiadomo że w ciąży ciężko wytrzymać, ale poczytałam tu na kafe że trzeba się umyć przed :D no i wyniki odtąd miałam super :D

Gość ale mam zagwozdke
ooo Inwazja własnie jestem w 8 miesiącu, więc pewnie u mnie sie tez skończy antybiotykami... I tak, podmyłam sie :P akurat o tym to zawsze wiedziałam :) wg ścisłosci złe wyniki to miałam na mysli m.in. PH=7, leukocyty oraz fosforany w moczu ;/