Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieplotkująca

plotkary

Polecane posty

Gość nieplotkująca

dziewczyny poradźcie coś już drugi raz mam do czynienia z plotkarami - najpierw jedna udawała przyjaciółkę, przyłaziła na kawę, dzieci się ładnie bawiły a potem się dowiedziałam, że opowiada o mnie okropne rzeczy, a to, że jej męża chciałam podrywac, a to że nam pieniądze na samochód pożyczyła, albo, że jej sukienke ukradłam - dosłownie oczy mi na wierzch wyszły! a teraz druga - najpierw udawała koleżankę, próbowała mi plotkowac na tamtą - wyraźnie powiedziałam, że nie jestem zainteresowana, więc się przeniosła do tamtej i obia nadaja na mnie :o o co tu chodzi? jestem normalna dziewczyną, pracuję, wychowuje synka, mąż pracuje, jesteśmy normalnym udanym małżeństwem, mamy swoje zainteresowania, czasem robimy jakąś imprezę, mamy fajnych znajomych i może nei powinnam się przejmowac, ale jakoś mnei to dobija - o co im chodzi? najgorsze, że obie nie maja nic do mnie, nic im nie zrobiłam, obie się usmiechaja jak mne widzą i udaja koleżanki, a za plecami takie rzeczy :( teraz udaję, że nei mam czasu, jestem miła ale się wykręcam, ale mam ochotę zrobic coś, żeby im w pięty poszło i żeby zajęły się swoim życiem poradźcie coś, proszę!

Gość nieplotkująca
macie może jakies rady jak się nie dac? ja nigdy w takiej sytuacji nei byłam wcześniej, mam ochotę zamknąc sie w domu i uciec od ludzi, ale wtedy pokażę im, że to one sa górą albo, że mają jakieś podstawy..

Gość misia999
Zwyczajnie , niewartosciowe kontakty kolezenskie usuwam na zawsze, bez prawa powrotu. Aha , i sobie mysle....a niech gadaja Kto glupi da wiare i uwierzy ;)) jednym slowem mam to w przyslowiowych czterech literkach ;D pozdrawiam

Gość nieplotkująca
zazdroszczę ci misia - ja tez udaję, że mam w czterech literkach, ale w środku mnie boli, bo jestem raczej miłą, otwarta osobą i nei rozumiem dlaczego ktoś aż tak mnie niecierpi, żeby tyle energii poświęcic na wymyślanie historii o mnie i tracic czas na opowiadanie ich?

Gość polorka
Od takich jak najdalej. Sama widzisz na jakim są poziomie. Plotki tego typu lepiej przemilczeć, bo takie idiotki to cieszy, że się zdenerwujesz. A i tak będą gadać, bo niczym innym takie "cosie" się nie zajmują. Puste idiotki i tyle.

miałaś pecha, że trafiłaś na takie psiapsiółki od siedmiu boleści albo będziesz taka jak one albo olejesz to, Twój wybór, widocznie nie mają ciekawego życia i muszą obgadywać, ząłoże się, że nie tylko Twój tyłek obrabiają

Gość polorka
Konfabulacja, wspomnienie rzekome pochodzący z łaciny termin oznaczający opowiadanie o wydarzeniach, które mówiący zmyślił, często zapełniając tym sposobem lukę w swojej pamięci. W kognitywistyce, konfabulację uważa się za podstawową czynność umysłu, kluczową w procesach wnioskowania i przewidywania jako naturalne uzupełnienie braków wiedzy. Przesadna konfabulacja jest jedną z cech myślenia dziecięcego, a także objawem zaburzeń psychicznych - pamięci i myślenia.

Gość nieplotkująca
a co byście dziewczyny zrobiły - przemilczały, odpowiadały 'cześc' i unikały, udawały, że nie macie czasu, jakby nigdy nic? moi znajomi mówią, że one sa poprostu zazdrosne i żeby udawała, że jestem strasznie nudna to im się ode chce, bo nei będę miały tematów - a tak ja dużo czytam, maluję, nawey wystawy czasem urządzam (no, dwie miałam tylko ;) ale one cały czas w domu, babcia z dziecmi a ona tym się zajmuja własnie.. ehh :(

Gość polorka
Co takie dziewy mają robić. Mózgu w główkach nie mają, a pustkę trzeba czymś zapełnić ;)

albo miałąś pecha że trafiłaś na tak nie szczere osoby, albo sama jesteś tak nie znosną postacią że dziewczyny nie wyrobiły przy Tobie. Nie wiadomo kto tu bajki pisze..

Gość nieplotkująca
żabka - taka jak one napewno nei będe, bo ja bym ich na przyjaciółki wcale nei wybrała, tylko dzieci razem w szkole, ładnei się bawiły więc i czasem na kawe przychodziły - ot co.. ja z nimi nie mam tematu, bo one tylko o butach i kosmetykach potrafią dużo gadac, no i o innych, co mnei nei interesuje.. :o

Gość nieplotkująca
Fluffy Bush- a po co miałabym topisac, skoro nikt tutaj ich nei zna ;) marna byłaby to plotka chyba, gdyby nawet do nikogo nie trafiła :D

Gość polorka
A jak powiesz w twarz, że wiesz co gadają to się wyprą. I jeszcze jedna psiapsiółka na drugą zgoni. Przecież to jakieś matolice nie dorastające Ci dziewczyno do pięt. Ty jesteś inteligentna a one inteligĘtne ;)

Gość misia999
Dziewczyny , Ludzie od zarania dziejow plotkowali ...Czemu plotkuja ?Powodow wiele .Owszem jest przykro Jednak nie warto rozmyslac i sie zastanawiac .Raczej pomyslcie o osobach ktore daja wiare w plotki.Jakim trzeba byc glupcem aby wierzyc.Takich ludzi tez skreslam. NP , ktos sie pyta ; czy to prawda co mowia ? ......odpowiadam . Ty wiesz lepiej skoro to wiesz , a ja nie wiem :D :D Zasadnicza sprawa ,osoby ktore pomawiaja czuja sie bardzo wazne , dowartosciowanie gdy ktos z checia wysluchuje nowej ,,ploteczki,, Naprawde mnie to wali , poniewaz czas pokazuje jakie tak naprawde sa warte nasz relacje kolezenskie ;wiec krag sie ogranicza ;) pozdr

Gość jajajajaja............
najlepiej powiedz ze słyszałas ze mówią o tobie to i to, nieważne od kogo, ale tak słyszałaś i zeby sie zajeły własnym zyciem. ja poszłam na konfrontacje i zrzuciłam sobie z pleców kilka takich wrednych osob. zlewac na takich ludzi najlepiej. urwac z nimi kontakt. i tak zawsze cie beda obgadywac, ale zawsze beda wiedzieli ze to co gadaja to gówno prawda i tak naprawde to żal im dupe ściska i zazdroszcza ci twojego zycia. olewaj takich ludzi!

Gość nieplotkująca
dzięki dziewczyny, dobrze poczytac, że ktos jeszcze normalny jest na świecie i tez uważa takie plotkowanie za oznakę infantylności i brak pewności siebie, który trzeba jakoś zatuszowac, a jak się nie ma czym, to kogoś próbują zgnoic, żeby na tle się jakoś prezentowac.. dla mnie to żałosne, ale trochę boli, bo kurczę pomio tego, że jesteśmy z 'różnych bajek' to ja nikogo nie oceniam ani nie skreślam po pierwszym wrażeniu, bo czasem się można pomylic - niestey chyba często jednak jest ono dokładnym odzwierciedleneim tego kim człowiek jest naprawdę.. :o

Gość nieplotkująca
jajajajaj - własnie chyba nic im nawet nei będę mówic - wiesz, tej pierwszej powiedziałam (bo byłam zaskoczona i nie wierzyłam ludziom, że cos o mnei może mówic jednocześnie ciągle się uśmiechają i przychodząc na kawę) to rozpowiadała potem, że "ją zwymyślałam" wyobrażacie sobie? ja tylko zapytałam " o co chodzi?" zresztą, ja jestem za bardzo 'miła', prędzej bym się popłakała niż kgos zwymyślała może własnie dlatego jestem łatwym celem, bo jestem miła? nie jestem jakaś dupowata, ale nie taka bardziej rozsądna - nie plotkuje, nie wtrącam się, żyję swoim życiem a przy okazji jestem otwarta na innych, tyle, że chyba przyciagam nei tych co trzeba.. więc teraz chyba zostawie to tak jak jest, bez konfrontacji, niech sobie myślą, że nic nie wiem..

Gość pokidoki
Bo Ty żyjesz swoim życiem, bo masz je ciekawe. A one życiem innych, bo same nie mają pomysłu na siebie. Odsuń się od nich. Zapomną o Tobie. A założę się, że nie jesteś ich jedynym celem. Pewnie wszystkim rąbią tyłki. To dziecinne i prostackie, ale skoro takie są... Ty możesz tylko brać nogi za pas.