sytuch 0 Napisano Czerwiec 15, 2012 Witam Stosuje plastry antykoncepcyjne evra, kiedy lekarz przepisał mi te plastry byłam w 4 lub 5 dniu cyklu. Mam bardzo bolesne miesiączki, a plastry mi trochę pomagają, więc lekarz powiedział, że mogę zacząć stosowanie plastra od 5 dnia cyklu, nie będą działać antykoncepcyjnie przez ten miesiąc, ale sprawią, że następny okres będzie mniej bolesny. Pierwszy plaster przykleiłam więc tego 5 dnia. Czy naklejenie pierwszego plastra z nowego opakowania mam zacząć normalnie po 7 dniach przerwy czy przykleić go pierwszego dnia miesiączki po odklejeniu ostatniego plastra , żeby miały działanie antykoncepcyjne ? Nie mogę znaleźć nigdzie informacji na ten temat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Czerwiec 15, 2012 WSZYSTKO jest w ulotce. "Jeżeli plaster został przyklejony po pierwszej dobie miesiączki, należy stosować niehormonalny środek antykoncepcyjny do Dnia 8, kiedy zmienia się plaster." "Nie należy nosić plastra w Tygodniu 4 (od Dnia 22 do Dnia 28). W tym okresie powinno wystąpić krwawienie z odstawienia. Podczas tego tygodnia kobieta jest zabezpieczona przed zajściem w ciążę tylko w przypadku, gdy w zalecanym czasie przyklei następny plaster." "Następnie należy rozpocząć nowy, czterotygodniowy cykl Należy przykleić nowy plaster w normalnie przypadającym „Dniu Zmiany Plastra, tj. w następnym dniu po Dniu 28 Należy to zrobić niezależnie od momentu, kiedy krwawienie z odstawienia rozpoczyna się lub kończy." Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sytuch 0 Napisano Czerwiec 15, 2012 Dzięki, czytałam ulotkę , ale chyba niezbyt uważnie ; P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 26, 2013 Dziewczyny napiszcie więcej na temat tych plasterków.Jak się czujecie po nich,skutki uboczne i pozytywne obserwacje.Czy istnieją nowej generacji plastry?nie działające androgennie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 26, 2013 masz tu dwa linki to sobie poczytaj, ja po plastrach bym się przekręciła:(http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4454095, http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=782906 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 26, 2013 ja stosowałam 10 lat i dla mnie były super żadnych skutków ubocznych żadnych dolegliwości. ochota na sex zawsze:)) po odstawieniu zaszłam w ciąże w drugim cyklu bez żadnych problemów:)) jak tylko skończę karmic piersią do nich powróce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach