Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tohuwabohu

Pomoc w wyborze samochodu dla kobiety! :)

Polecane posty

Gość tohuwabohu

Witajcie, pytanie do osób, dla których kwestie samochodowo-motoryzacyjne nie są obce, ew. do tych, którzy kupno swojego pierwszego samochodu mają za sobą :) Rozglądam się właśnie za małym, skromnym autem do 5 tyś zł, który niewiele pali i byłby dość tani w utrzymaniu. Rozważam wybór między Fordem KA, Smartem Forfour, Volkswagenem Golfem i Lupo, Renault Clio i Nissanem Micra. O pierwszym słyszałam, że ma problemy z zawieszeniem i karoserią, Smart dużo pali, Renault jest samochodem lubiącym usterki. Któraś z Was miała doświadczenie z którymś z nich? Możecie doradzić, ewentualnie poradzić jakiś inny samochód?:) Dziękuję i pozdrawiam!

Gość tohuwabohu
Tak się składa że za 5 tys można kupić samochód w dość przyzwoitym stanie, rocznik 2000-2002 z niskim przebiegiem, więc nie wiem skąd ta ironia.

Gość golfik
Moim pierwszym autkiem byl golf III, 93, 1,6 benzynka. Jeszcze go mam, mialam z nim wypadek ale jest zrestaurowany, chodzi pieknie. Pracuje nim codziennie bardzo ciezko. Kupilam go za 3 tys w pieknym stanie ,wszystko bylo cacy, zero rdzy, nowe czesci plus letnie opony, gratis. Teraz po dluuugim okresie w pracy, ciezkie zimy, stoi na dworze, nie garazowany, wiadomo rdza go wcina ;) ale wszystko chodzi super. Wiec polecam golfa. Jak dla mnie to auto jest niezniszczalne ;)))

Gość mykonos
z wymienionych Golf albo Lupo poza tym warte uwagi moga być jeszcze Ople: Tigra i Corsa

Gość mykonos
jeszcze Mazda 323 i Honda Civic - te by były najlepsze, najmniej awaryjne

Gość tohuwabohu
Serdeczne dzięki! Jest szansa dostać dobrego, 12 letniego Golfa? Czy w takim wieku serwisowanie i spory wkład finansowy byłyby konieczne? Jaki przebieg mozna uznać za przyzwoity w tym samochodzie? Pozdrawiam!

Gość lelussszz
Forda Focusa dostaniesz za 5tysi