Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matkaolivci123

Pomocy! moje dziecko dostał jakis wielkich plam 'plackow' na skorze co mam

Polecane posty

Gość matkaolivci123

robic? jestem sama w domu,mała teraz spi ma 3,5 r5oku .Spotkał sie ktos z czym takim kiedys?

Gość niussa
może to alergia? Jakieś inne objawy?

Gość nie chodzić
Tak. Uczulenie na coś. Może to być uczulenie na: składnik nowego kosmetyku (od niedawna używanego), nowe mydełko, nowy proszek do prania, kontakt ze zwierzęciem, a uczulenie jest na sierść, składnik diety - moze mleko, może gluten, truskawki, czereśnie, arbuz, jakieś warzywo nowe, słodycze (zwłaszcza te barwione lub kolorowe cuksy), chipsy, orzeszki w skórce z papryki, wasabi, jakieś jedzenie w przedszkolu lub żłobku - inne niż Ty dajesz (nie z winy Pań kucharek, bo skąd miały wiedzieć, to Ty masz obowiązek podać listę rzeczy, na które dziecko jest uczulone przy zapisie dziecka), jakaś ryba, jakieś mięso. A nawet materiał, z którego jest ubranko, jakaś inna pielucha niż polska, koc? Ewentualnie potówki. Ewentualnie ospa wietrzna albo jakaś inna choroba zakaźna. Z tą ospą to bardziej kropki tworzące plamy, a jak u maleństwa to wygląda dokładnie?

Gość gość
Mojej siostry córka dostała takich plam po truskawkach. Idź do lekarza póki to ma i zrób testy bo to zapewne jakaś alergia.

jak te placki wyglądają i gdzie są? i czy coś jeszcze jest typu gorączka, ospałość?

Gość iufyoiueryguioia
podaj jej szybko wapno..jak nie znikna do rana to idz do lekarza i na przyszłość..zrób jej wszystkie testy alergologiczne Zdarzają się osoby skrajnie uczulone Jak byłam mała mama podała mi polopirynę i wyszła na kilka minut z domu. Jak wróciła juz nie mogłam wydobyc z siebie głosu i oddychać udusiłabym się gdyby nie wróciła.

Gość rozwódkaaaaa
mój miał takie plamy od kiepskiej pościeli z kory