Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiula012206

tabletki anty, brak krwawienia..

Polecane posty

Gość kasiula012206

W środę wzięłam ostatnią tabletkę z 3 blistra. Po 1 i 2 blistrze zawsze dostawałam krwawienie drugiego dnia przerwy. Teraz go nie ma. W ciąży być nie powinnam, bo zawsze dodatkowo zabezpieczamy się prezerwatywą. Brak krwawienia to chyba skutek tego, że jestem przeziębiona i biorę antybiotyki. Ile może opóźnić się krwawienie? Jeśli nie dostanę krwawienia przez te 7 dni z odstawienia, to normalnie mam wziąć tabletkę z 4 blistra w dniu kiedy mam zacząć nowy blister?? A i pytam dlatego, że nie mam ulotki, żeby przeczytać ;/

Gość Perw na odchodne
Czekaj do końca przerwy, zrób test. Jeśli będzie negatywny bierzesz dalej tabletki. Jeśli pozytywny to wiadomo. P.S. Jakie tabletki bierzesz?

Gość kasiula012206
kontracept.

bralas leki wiec malo prawdopodobne ale moze oddzialywaly one z tabletkami anty, zrob na wszelki wypadek test po 7dniowej przerwie, tabletki nie maja wplywu na wynik testu druga opcja bardziej prawdopodobna jest taka ze po prostu choroba oslabila organizm i zdarza sie ze krwawienia nie musisz dostac, jak znowu sie to powtorzy dopiero sie tym martw i zapisz na wizyte do gin

a co do samych tabletek bierz je tak jak normalnie powinnas czy dostaniesz to krwawienie czy nie

Gość kasiula012206
w ulotce, która była dołączona o antybiotyków pisało, że mogą one osłabić działanie tabletek anty i należy się dodatkowo zabezpieczać. Tyle, że ostatni stosunek odbyłam 27 maja, a leki biorę dopiero od środy, czyli bodajże 13 czerwca, czyli dnia kiedy wzięłam ostatnią tabletkę z blistra.

ja kiedyś nie miałam przez 2 kolejne przerwy krwawienia test z krwi negatywny . poszłam do ginekologa który przepisał mi orgametril i kazał brać przez ostatnie 7 dni razem z tabletką i krwawienie się pojawiło po 3 opakowaniu dopiero