Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Patka1000000

Brzydka cera

Polecane posty

hej! słuchajcie:( mialam bardzo ladna cere,przy okresie jednak pogarszala mi sie czasem tak,ze popadalam w depresje bo z ladne gladkiej buzi robilo mi sie wyobrazacie sobie pewnie co....wyleczylam sobie skore i przychodzil czas na kolejny okrres i problemy,wiec tak w kolko mialam cale zycie!wraz z wiekiem bylo coraz gorzej wiec w wieku 20 lat poszlam do kosmetyczki,przepisala mi leki,najpierw tableki bylo ok,ale zostawaly mi od tego momentu dziwne przebarwienia na skorze a pozniej stwierdzila ze przepisze mi jakas masc,ktora bardzo wysuszala. bylo ok ale gdy tylko skonczyla mi sie a skora zluszczyla i sie ile tylko mogla dowiedzialam sie co to prawdziwe problemy z cera!!! teraz mam pojedyncze pryszcze w okolicy nosa ktore sa bardzo widoczne i dziwne grudki na policzkach,ktore wygladaja podobnie jak wagry,kiedy widze czarny punkcik chcre sie go pozbyc i wteedy zostaje mi czerwony slad ktorego ciezko sie pozbyc. to samo na czole,ktore dawniej mialam piekne i gladkie teraz obsypane jest pod skornymi punkciukami ktore okrutnie widac i nie da sie ich w zaden sposob zamaskowac. poradzcie mi co mam robic bo do dermatologow zrazilam sie tak bardzo ze masakra! bo widzilam juz wtedy ze lekarz na fundusz staral sie mnie tylko szybkp szybko pozbyc, a na prywatne lecznie mnie nie stac, wiec moze macie dla mnie jakies porady. bardzo bylabym wdzieczna

to moga byc kosmetyki, moja kumpela dostala czegos takiego co ty opisujesz- w wieku 27 lat. Na kazdy kosmetyk tak reaguje. Dzis uzywa jakis mieszanek robionych ekstra dla niej w aptece. Inna sprawa, ze to moze byc objaw nagromadzenia sie toksyn w organizmie. sprobuj z blonnikiem, lub z octem jablkowym.

tez tak pomyslalam,ale od zawsze uzywam jednego i tego samego podkladu i to hipoalergicznego! ale dzieki za rade,sprobuje tego octu jablkowego,juz pare razy o nim slyszalam. dziekuje:)

w sensie oczyscic organizm. Blonnik dwie lychy na dzien. Ocet jablkowy- dwie lyzki na szklanke wody. Niesmaczne ale da sie wypic, mozesz dodac miodu lub soku do smaku. Twarz przecierac wacikiem z octem- jesli zbyt podraznia skore, to rozciencz z woda w stosunku 1:1. Poprawa oczywiscie nie od razu..mi pomoglo po miesiacu.

to moga byc rowniez kremy- takie loreale itd pelne sa chemii- i po latach draznienia skory, moze sie ona zmienic..to spotkalo moja koleznke

to moze zmienie podklad na calkiem inna marke i sklad... sprobuje to zrobic i miedzy czasie stosujac sie do Twojej rady,moze akurat bo juz nicnie pomaga,a moze akurat nie zaszkodzi:)

Gość gandallaaa
Po pierwsze zero kosmetyków z galerii leksze są te z apteki bazujace na skałdnikach nie podrazniajacych cery. Ja osobisie polecam SVR lysalpha wystarczy na pół roku. Nakładam go na noc i pryszcze sie zmieniejszaja. Do tego panthenol albo bapanthen który chroni skórę przed utratą wilgoci i leczy bo zawiera witamine b, a przede wszystkim co zauwazyałam po kilku dniach bardzo napina i wygładza skóre.

tak tylko,ze ja uzywam od zawsze hipoalergicznego kremu matujacego z apteki za 80 zl takze to nie jest puder z drogerii za 6 zl i dlatego zastanawiam sie czy to przez kosmetyk czy ppo prostu jakas choroba skory

Gość gandallaaa
Moze brakuje Ci witamin ja bardzo kazdemu polecam bepanthen. Swojego czasu miałam bardzo duze problemy z cerą wstydziałm sie swoejej twarzy ale zaczełam kuracje witaminową i na noc kiedy skora sie najbartdziej regeneruje twarz smarowałam sobie wlasnie ten krem.

byc moze,zaczne je łykac:) i jeszcze jedno ... slyszalyscie moze o kremie acne derm? czy on jest skuteczny a raczej czy nieszkodliwy... zebym sobie nie zrobila masakry na twarzy po stosowania ,skoro mam cere bardzo wrazliwa na te wszystkie specyfiki. uzywalam dlugo masci cynkowej ale zuzylam juz tyle tubek ze chyba skora zbytnio sie do niej przyzwyczaila i nie widze obecnie zeby cos pomagala.

gdybys Ty była madra to bys domyslila sie,ze to pomylka ,przejezyczenie bo napislalam ,ze przepisala mi leki,a kosmetyczka racZej tego nie robi razaca inteligencja kobieto

Gość Taka niebieska kropeczka
Osobiście polecałabym Skinoren, szczególnie żel, używałam tez kremu i Acne-derm. Najlepiej działa Skinoren, a mam wrażliwa skórę, szczególnie na policzkach i okolicach oczu. Początkowo może podrażniać, u mnie ten efekt nie wystąpił. Nie potrzebowała dodatkowego nawilżenia, nie łuszczyła się, nie była podrażniona. Wole Skinoren w żelu bo lepiej działa, ma lepszą konsystencje i lepiej się wchłania. Acne-derm u mnie powoduje,ze wychodzą mini krosteczki i jest slabszy w działaniu, ale tak reaguje moja skóra.

Gość daniel 24 zdrowy w 95%
pomogę kontakt