Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daria2908

Studenci/tki AM i Uni pomóżcie w wyborze kierunku :(

Polecane posty

Gość daria2908

Witam wszystkich :) Mam dylemat :( Nie mam za bardzo z kim zwrócić się o poradę. Zawsze interesowałam się kierunkami medycznymi, ale głupia w liceum wątpiłam w siebie i patrzyłam na to tylko pod względem zainteresowań, pasji. Na maturze zdawałam biologię rozszerzoną, angielski rozszerzony, matematykę podstawę i chemię podstawę. Chciałabym wybrać taki kierunek, który jednocześnie sprawiałby mi przyjemność i dawał w przyszłości szansę na ciekawą pracę. Rozważam: -Mikrobiologia na UŁ - jako alternatywa dla analityki medycznej. Jednakże z tego co się zdążyłam zorientować, po tych studiach należy zrobić kosztowne podyplomowe z diagnostyki laboratoryjnej by mieć jakiekolwiek szanse w pracy w laboratorium. A z tego co wyczytałam, ciężko nawet z uprawnieniami - Biologia - daje większy zakres możliwości. Praca w szkole (w ostateczności), specjalizacja z mikrobiologii i podyplomowe z diagnostyki jw. - Pielęgniarstwo - gdybym to wybrała, przystąpiłabym do poprawy matury z biologii i chemii by po licencjacie startować na Techniki dentystyczne. Połączyłabym zawód protetyka z pielęgniarstwem. Wydaje mi się, że dzięki temu stomatolog zyskałby dodatkową pomoc, bez zatrudniania higienistki czy asystentki stomatologicznej. W ostateczności zawsze pozostawałby mi szpital, ewentualnie wyjazd za granicę. Może znajdzie się tu ktoś, kto byłby w stanie udzielić mi informacji jak czuje się na kierunkach tego typu, żeby rozwiać moje wątpliwości. Nie mam takich osób w swoim towarzystwie. Byłabym BARDZO wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki Dodam, że rozważam studia w Katowicach, Łodzi i Wrocławiu.

Gość bzyksryk
popraw maturę

Gość jola jolanta malaaa
farmacje policealna Ci polecam bo po tych studiach co sobie wybralas marne grosze bedziesz zarabiac dziecinko a to tez sie liczy