Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniaszn

jest ktoś z Gdyni???? Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość moniaszn

Hey, w lipcu przeprowadzam się do Gdyni, narazie jestem na etapie szukania mieszkania do wynajęcia, ale jestem pełna obaw :( Nigdy nie byłam w tym mieście, nikogo nie znam, czuję że będę tam bardzo samotna :( Nawet nie znam żadnych miejsc do których można pójść wieczorami. Więc teraz gorąca prośba do Was, napiszecie proszę jaka jest Gdynia, jak z komunikacją, gdzie warto dobrze zjeść i ogólnie jak się żyje w tym mieście?

Gość Persefona1991
wg mnie bardzo dobrze hehe serdecznei zapraszam a czemu sie przeprowadzasz?

Gość Sekonda
Też jestem z Gdyni i nie narzekam :)

Gość moniaszn
Jadę na magisterkę. A możecie coś więcej napisać??? Które dzielnice są najlepiej skomunikowane itp? Tak jak pisałam szukam mieszkania i tez troche w ciemno ;(

Gość ildaaaa
najlepiej to w centrum hehe jak zawsze ale zawsze jest co robic polecam odwiedzinki mojego SPA masz juz u mnie wejsciowke z darmo xD

Gość Gdyni bodajze w rankingach
prowadzi jako miejsce do mieszkania. jest bez roznicy, czy mieszkasz w Gdansku, Sopocie czy Gdyni , bo to praktycznie jedno miasto. W Gdyni jest lepsze powietrze,ale jest chlodniej i wietrzniej, Za to jest miejka plaza ( jak wynajmniesz cos blisko, to super). Sa fajne sciezki rowerowe, urdzenia sportowe wzdluz plazy. W Trojmiescie zawsze sie cos dzieje, nigdy sie nie nudzisz, Ceny wybnajmu znajdziesz w internecie. Oczywiscie najlepiej mieszkac w cenrum, Orłowie i Redlowie . ( Orłowo najdrozsze). Chylonia, Grabowek , Oksymie to zdecydowanie gorsze dzielnice. Zreszta patrz na mape.

Gość Gdyni bodajze w rankingach
z kimunikacji - SKM , autobus, trolejbus, na ogol dziala dobrze.Patrz na mape komunikacjo miejskiej. Z jedzeniem nie ma problemow. Moje ulubienie do bar Anker na Wzgorzu Maksymiuliana, bardzo smacznie, duzo i tanio, sa tez Green Waye i rozne mniejsze i wieksze knajpiki, duze i tanie ( w porownaniu do Gdanska) targowisko, gdzie kupisz wszystko do jedzenia- w centrum>

Gość moniaszn
A jaki jest standard życia?? Drogi jest czy tanio?? I jak z kominukacja miejską? Narazie znalazlam jedno interesujace mieszkanie w Witominie, ale go nie wymieniłaś, więc szalu tam nie ma rozumiem? ;P

Gość moniaszn
dziekuję za odpowiedzi, podniosło mnie to troche na duchu :)

Gość ildaaaa
spoksi tak jak mowie odwedz moje Spa to przywitam sie jak krolowa

Gość Gdynia bodajze w rankingach
Sorry za byki. Witomino (popatrz na mape) to w miare nowa dzielnica polozona bardziej w glab ladu, mocno zalesiona, w sumie ladna - taka "pomiedzy", raczej lepsza niz gorsza> Do centrum jedziesz autobusem- ale jest niedaleko. Ceny - trudno powiedzic, zalezy z czym chcesz porównac i zalezy na co. Jesli studiujesz w gdyni , mozesz tez mieszkac nie w niej samej, byle blisjo SKM . a w ktoryum miejscu Uczelnia?

komunikacja jest sprawna, zyje sie wygodnie, jest mnostwo sklepow roznych bran,najwiekszym atutem, wg mnie , jest plaza i bulwar nadmorski- samo zdrowie.

Gość moniaszn
AMW na Śmidowicza

Gość moniaszn
A ceny, jestem ze Szczecina i no sieciówka na linie zwykle uglowa kosztuje 50zl, w Gdyni jak?

hm, to troche inna bajka, bo to jest Obluze, blizej Pogorze, Oksywie. z Witomina daleko. Znajdz cos tam w poblizu , zwlaszca,ze bedzisz miala tam zdecydownie taniej za wynajem, a do cenrum sobie podjedzisz, jesli zachcesz. Ceny sa generalnie wyzsze niz w Szczecienie.

na sieciowkach sie nie znam, wiec nie wiem, wejsd na jakas strone to sie zotientujesz

Gość moniaszn
Dziękuję bardzo za odpowiedzi ;)

Gość JAdwiga 28

A jaką restaurację w Gdyni polecacie aby zjeść smacznie i nie drogo? Wiele dobrego słyszałam o lokalu Barracuda, może ktoś z Was miał już okazje tam być i napisze swoje wrażenia? Ich adres to Barracuda.net.pl

Gość Anka

Gdynia to najlepsze miasto do zamieszkania. Niedługo przeprowadzam się do Witomina- Osiedle Słoneczna Zatoka- mieszkanie z widokiem na morze. To nowa inwestycja, w bardzo fajnej lokalizacji. Będę szukała współlokatora także zapraszam :)