Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chcialam takiego prezentu

Dostalam od kuzynki ubranka dla dziecka. Co z nimi teraz zrobic?

Polecane posty

Kuzynka uszczesliwila mnie workiem ubran dla dziecka. Ubrania sa po jej dziecku, wiekszosc pewnie i tak byla uzywana przez inne dzieci. Powiedzialam, ze nie chce, ze mam wszystko juz pokupowane na wyrost (dziecko moje ma 5 miesiecy), a ona, ze mam brac, ze po co kupowac nowe. Dobrze wie, ze zle nie stoimy finansowo i to nie problem dla nas kupic ciuchy dla dziecka. Zostawila mi ten worek mimo, iz prosilam by dala lepiej komus kto naprawde potrzebuje. I co teraz? Moge go schowac gdzies w piwnicy, ale pewnie ona i tak zapyta czy mala nosi. Sprzedac nie sprzedam, bo po pierwsze nie pasuje, a po drugie nie sprzedaje nic na allegro. Czy wypada w takim razie oddac jej te ubranka? Mam na myslii podjechac kiedy z wizyta i podziekowac bardzo, ale jednak oddac. Czy to bedzie bardzo niegrzeczne z mojej strony?

Gość tgtrgt
Jak to co powiedzieć? Powiedz, że worka nie rozpakowałaś bo masz w co ubrac dziecko i jeszcze raz powtarzasz, że używać ich nie będziesz i jak zna kogoś kto ich potrzebuję to niech przekaże i tyle.

worek sama rozpakowala pokazujac jakie niby fajne te ubranka:O No chyba bede musiala tak zrobic i oddac, ale nie chce tez wyjsc na jakas przewrazliwiona paniusie

Gość klcha
daj komus w potrzebie i tyle. nie tlumacz sie jej nawet

Gość sdkjfkdjk
Znajdz kogoś kto ich bedzie potrzebował i oddaj. Kuzynce powiedz prawdę, że uszczęśliwiłaś inne dziecko, bardziej potrzebujące i ładnie podziękuj. Jesli jesteś z Poznania to mogę cię skontaktować z potrzebującą rodziną, której my tez staramy sie pomóc :)

myslalam by komus dac, ale komu? Nie znam nikogo takiego, a w internecie wiecej naciagaczek niz naprawde potrzebujacych

Gość Magusia ;) ;) ;) ;)
Wrzuć do pojemnika PCK

Ja sie tylko zastanawiam czy wypada jak cos powiedziec jej, ze np. chce przekazac komus te ciuchy? Nie chce by sie obrazila na mnie.

Gość kaśka 27 z dwójką łobuziaków
to po co je brałaś? powiedziałaś, że nie chcesz i wzięłaś? po co? i tarza masz kłopot zadzwoń do niej i zapytaj czy ma komu dać te ubranka czy Ty masz poszukać jakiejś rodziny, która je przyjmie

Gość przyszla mama nie majaca pojec
a ja bym wziela zeby nie zrobic przykrosci nie musisz ich uzywac ewentualnie raz na jakis czas ubrac w nie dziecko zeby widziala ze chodzi przeciez dziecko i tak szybko rosnie i nie bedzie w nieskonczonosc w nich chodzic i problem z glowy. pomysl co bys ty czula jakbys to ty komus dala ubranka?? na pewno nie chcialabys zeby ich ktos wyrzucil przeciez to twoje pieniadze

teraz*

Gość sdkjfkdjk
Możesz powiedziec że wybrałaś sobie kilka ubranek z tego worka np. te co wam pasują do reszty ciuszków, a resztę oddałaś i tyle. Nie martw się, jak kuzynka jest normalna to o cos takiego raczej sie nie obrazi :)

nie wzielam, przyjechala i zostawila. Co mialam biec za nia i wyrzucic worek z ubraniami? Nie bede dziecka w to ubierac po to by nie sprawic jej przykrosci:O Poza tym to nie sa ciuchy na jeden sezon, sa tam tez ubranka dla roczniaka i w zwyz. pelno po prostu takich roznych ubranek w roznych rozmiarach.

oddaj potrzebującym i tyle

oddalabym gdybym wiedziala komu. Moze ogloszenie jakies zamiescic? Sama nie wiem... I czy powinnam jej o tym mowic?

oddaj do Domu Małego Dziecka, do kościoła (tam pewnie są jakieś akcje dla biednych organizowane) jak zadzwoni i zaopyta o ciuchy (nie sądzę) to powiedz, że oddałaś tym, którzy ich bardziej potrzebują a Twoje dziecko ma się w co ubrać

ja by przez Internet nic nie dawała bo tu każdy jest anonimowy i można napisać wszystko, a nie wszystko jest prawdą lepiej dać komuś, kto będzie znał jakiś potrzebujących

nikomu z kafe juz nigdy nie pomoge. Dwa razy juz pomoglam i natrafilam na oszustki. Nie wspomne o razach gdy chcialam pomoc, a zostawalo wczesniej wykrywane oszustwo. Ja mysle, ze wlasnie moze spytac:O Ona zachowala sie tak jakby mi podarowala ubrania zlotymi nicmi szyte i taka dumna z siebie byla. I jeszcze wyciagala je i mowila w czym najladniej dziecku bedzie. Takze mysle, ze zapyta na pewno.

Gość tutaj masz dziewczyne która po
a moze warto do niej choćby napisać ona podaje meila i z nią pogadać?

jaki nick ma ta dziewczyna, bo nie chce calego tematu czytac.

ona używa 2 moni lub aga,jest na pomarańczowo ale to jej m@il MONI2210@ONET.PL dziewczyny na nią najechały bo ma 3 dzieci i chłopaka bez pracy;(

ja tez raz na kafe komuś pomogłam i LIPA! trafiłyśmy z dziewczynami na oszustkę:-0 zrobisz, jak uważasz ja bym oddałaś jakieś organizacji pomagającej rodzinom w potrzebie a kuzynką się nie przejmuj

żeby się nie okazało, że taka potrzbująca jak kiedyś ancia z Sosnowca:-0

Gość poczytaj instrukcje
ja znam rodzine potrzebujaca, ale dzeiwczynka ma 5 lat

przewertowalam tamten temat i mowy nie ma:O jakas podejrzena dziewczyna, nie odpisuje na maila, na forum z pomoca pisac nie chce:O Juz widze jaka ona potrzebujaca

Gość poczytaj instrukcje
kiedys byla tu jakas potrzebujaca co kupowala na allegro dresy markowe po 200 zl i inne drogie rzeczy, ale biedna i trzeba jej pomoc, takze i wyludzaczki sa, ale to zawsze mozna sprawdzic

"nie ocenia się ksiązki po okładce" Dziewczyny na nią wydały wyrok;/a szkoda:(

jaki wyrok? chcialy pomoc przeciez, ale dziewczyna nie chciala udowodnic swojej sytuacji. Nikt w ciemno pomagac nie bedzie.

Gość niestrudzona wojowniczka ;)
Zastanawiam się dlaczego jesteś tak niesympatyczna? To że cie stać na nowe ubranka (jak 98% normalnych rodziców ) nie tłumaczy twojego chamstwa mogłaś od niej ich nie brać, a nie w jakiś dziwnie wyśmiewny sposób wypisywać brednie o kuzynce :o wydajesz sie być strasznie fałszywa. Pewnie z uśmiechem na pysku go od niej brałaś a teraz wymyslasz prsoblem byle jej tyłek obrobić. Budzisz litość...