Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MichałekNiedowiarek

Problem Szesnastolatka ;(

Polecane posty

Cześć .Mam 16 lat i mam powazny problem z dziewczynami.Otoż jestem bardzo ale to bardzo nie smiały.Przykładowo kiedy poznaje dziewczyne w necie gadam z nia jest super lecz gdy spotykamy sie w realnym swiecie denerwuje sie gadam bzdury nie wiem o czym rozmawiać kompletnie mam jakas schize a np z kolegami gadam normalnie i jest spoko( nie jestem gejem ;) ) .Z koleżankami ale takimi ktore np. mnie nie kreca i mam je gdzies wtedy jestem soba i robie dobre wrażenie i one do mnie piszą ale one mi sie nie podobają.Próbowałem nad tym pracować w stylu iść na żywioł ale robie z siebie kompletnego idiotę a efektów zero.Dodatkowo nie wiem czy to prawda ale podobno mastrubacja źle wpływa na smiałość i tym podobne tylko nie wiem czy to prawda a zdaża mi się masturbować.Wiem że zostane skrytykowany ale nie mam nic do stracenia a może jest tu ktoś z podobnym problemem bo moje życie towarzyskie leży i kwiczy a mi nie raz już się zdarzyło przytulać poduszke marząć o jakiejś dziewczynie bo brak mi prawdziwej miłości (wiem to chore) Poradźcie coś :((

Gość cjhhgegf
napisales ze masz cytuje -'schize '' dlaczego ja masz? zastanow sie dlaczego masz problem z niesmialoscia? co Cie takiego oniesmiela moze chodzi tu o problem jaki masz wswojej osobie ?

Gość nick co rzuca na kolana
przestań roić sobie w głowie ciąg dalszy znajomości i niezależnie od stopnia zainteresowania panną idąc na spotkanie zalóż że rozmawiasz z koleżanką a nie potencjalną dziewczyną obstawiam, że to mechanizm ślinienia się pieska na widok kiełbaski ci się włącza :D

Gość fjbfn
każdy tak ma jak widzi ładną dziewczynę z czasem ci to minie za 5 lat, ale dziewczyny w twoim wieku są głupie i starczy czasami nawet nic nie gadać tylko w oczy sie patrzeć i będzie seks

Ale tu nie chodzi o seks bo na to według mnie jeszcze za wcześnie ja chciałbym mieć dziewczyne bliską mi osobę mam kolegów ale cały czas marze o miłości o byciu z kimś bliskim

Gość Zuzanna Amelia & 17
To wszystko co opisales w Twoim wieku jest zupelnie normalne: Moja rada: probuj , probuj , probuj. Z czasem powinno byc lepiej-

Gość matilda1
dokłądnie - to normalne i minie. Nie przejmuj się. Jesteś jeszcze bardzo młody. Ja w wieku 14 lat "miałam chłopaka" z którym w ogóle nie rozmawiałam - tacy byliśmy skrępowani. Byliśmy kilka razy na spacerze (ale nigdy sami - zawsze ktoś z nami) za rękę i słowa do siebie nie powiedzieliśmy! Raz nawet na dyskotece szkolnej siedzieliśmy obok siebie - ja miałam głowę na jego ramieniu chyba 2h i nic. Zero słów. Zerwalismy ;) Teraż żałuję, bo chłopak był w sumie fajny i miły, ale się kurna wstydziliśmy :D Dzisiaj mam prawie 30 lat i zero problemów z gadaniem z facetami gdzieś tak od końca liceum.

No tak ale wokoło wszyscy mają dziewczyny jakoś to tak idzie a ja nie mogę chociaż bardzo chce.I ta niesprawiedliwość mnie dobija moi koledzy co traktują panny jak śmieć( np. ma dziewczyne a na ognisku liże sie z inną) i jest spoko a ja zawsze byłem uczciwy i gówno z tego mam nie mam nic :( Zastanawiałem się o co chodzi bo ja już nie wiem kiedyś jeszcze byłem zabawny a jak zaczeło sie gimnazjum cos sie zmieniło i zrobiłem sie dziwny.Myslalem że jestem brzydki ale raczej nie bo wiekszosc dziewczyn mowi że jestem przystojny ( chyba że kłamią ^^) .

Gość prororioo
wpływ masturbacji na życie uczuciowe , ze szczególnym uwzględnieniem relacji męsko -damskich. To byłby ciekawy materiał na pracę , może nawet doktorat :p

Nikt sie nie chce wypowiedzieć ;( A czy to normalne że leżąc zanim zasne wyobrażam sobie związek z tą osobą chociaz nigdy z nia nie rozmawiałem ? to trwa juz jakis miesiac. Ja lece spać bede jutro po 14.00 dziekuje wszystkim za wypowiedzi w tym poscie :)

Gość toonajesttemuwinna
eee mam takiego kumpla, ma 24 lata a jest niesmialy ze hej, znajdziesz dziewczyne co to polubi, po za tym to w tym wieku chlopak zaczyna sie interesowac dziewczynami dlatego sie spinasz i chcesz wyjsc jaknajlepiej, badz soba, wyluzuj, na pierwszych 2-3 spotkaniach bedzie lipa ale jak wytrzyma to pozniej bedzie lepiej, wyluzujesz jak ja troche poznasz :) powodzenia

Gość Zuzanna Amelia & 17
To zupelnie normalne. Niektorzy zuzywaja na takie wyobrazanie cale lata. Trzymaj sie mlody. Bedzie dobrze.

Gość falafele
Ja Cię trochę rozumiem, bo mimo iż jestem dużo starsza to takie skrępowanie przeżywam na codzień, chociaż moja praca wymaga ciągłego kontaktu z ludźmi i uwierz mi, nieraz daje z siebie wszystko, żeby jakoś ośmielić się. Widocznie coś, jakieś wydarzenie wpłynęło na Twoją osobę, dlatego jesteś nieśmiały. Ja będąc nastolatką byłam otyła, więc niechęć do ludzi spowodowała właśnie moja waga. Wstydziłam się odezwać w sklepie, poprosić o przymierzenie jakiegoś ciuchu, ogólnie coś zagadać do ludzi, bo czułam, że każdy na mnie patrzy jak na grubaskę. No i te wieczne docinki od strony kolegów. Wpłynęło to na mnie tak, że do teraz, w dorosłym życiu krępuje się rozmawiać z nieznajomymi. A pracuję w sklepie i uwierz mi, czasami są ludzie przy których normalnie się pesze, zawstydzam, bo tak mnie traktują i znowu cały lęk przychodzi. Ech, okropność. U Ciebie pewnie minie to z wiekiem, ja wśród swoich dobrych bliskich znajomych jestem także bardzo otwarta, mogę być sobą. Ale wśród obcych, na których zależy mi żeby wywrzec dobry wpływ - masakra. Mam dla Ciebie dobre ćwiczenie, ćwicz przed lustrem różne wypowedzi, mimike twarzy, oswajaj się, odgrywaj różne sytuacje. To bardzo pomaga :) Może wygląda troszkę głupio, ale działa :)

Gość rombel
MichałekNiedowiarek Jeśli nigdy nie uprawiałeś z dziewczyną seksu to się nie przyznawaj bo zjadą Cię tu żywcem. Zaraz kobiety będą pociskać, że ciota jesteś i inne obraźliwe teksty. Kobiecie możesz przyznać się, że kogoś zabiłeś ale nie to, że jesteś prawiczkiem. Smutne ale prawdziwe.

Gość alebezedura
rombel Ty chyba nie wiesz co piszesz - chłopak ma 16 lat, ma masę czasu na seks i bardzo dobrze, że się z tym nie spieszy, bo z wczesnego seksu na siłę i bez uczucia to tylko patologia się tworzy, więc nie wypisuj tu bzdur. Autorze, to zupełnie normalne w Twoim wieku, więc uwierz, że wszystko z Tobą ok, tylko nie każdy Twój kolega się przyzna do takich odczuć. Cierpliwości i tak jak ktoś Ci napisał - nie traktuj każdej nowo poznanej dziewczyny jako potencjalnej partnerki tylko jako koleżankę, a gdy ją troszkę poznasz to dopiero rób krok dalej - tak będzie Ci prościej :)a

Gość rombel
"rombel Ty chyba nie wiesz co piszesz - chłopak ma 16 lat, ma masę czasu na seks i bardzo dobrze, że się z tym nie spieszy, bo z wczesnego seksu na siłę i bez uczucia to tylko patologia się tworzy, więc nie wypisuj tu bzdur." A później jak będzie miał np . lat20 to będziecie pisać, że ciota skoro nikogo nie miał.

Gość alebezedura
rombel 20 lat to dobry wiek na wchodzenie w życie seksualne, więc nie gadaj bzdur, jeśli jakieś prawiki są wyśmiewane na forum to po pierwsze takie pod 30stkę, a po drugie nie ze względu na to, że są prawiczkami, ale ze względu na chore poglądy, mentalność i masę innych beznadziejnych cech.

Gość rombel
"20 lat to dobry wiek na wchodzenie w życie seksualne" Większość kobiet w tym wieku ma już kilku na koncie i chce tylko mężczyznę doświadczonego. Facet wieku 20+ bez doświadczenia jest już praktycznie skreślony dla kobiety może zdarzy się jakiś przypadek, że nie. A skoro już po 20 jest skreślony to dalej też nie ma czego szukać.

Gość alebezedura
matko, 20 lat to jeszcze nie "facet" czy "kobieta" tylko chłopak i dziewczyna, i to jak najbardziej odpowiedni wiek na rozpoczęcie życia seksualnego, skoro znasz same puszczalskie 20-latki, które miały już nie wiadomo ilu partnerów to tylko współczuć towarzystwa, ale wygląda na to, że autor ma więcej oleju w głowie i nie chce nic na siłę

Gość falafele
nie słuchaj tych tekstów na temat seksu. Uwierz mi, że dziewczyny na "ruchaczy" patrzą z takim samym zażenowaniem jak faceci na "dupodajki" ;)

czy ty chcesz dziewczyne tylko do przytulania i do pogadania? znajdz sobie dobra kolezanke :) normalne ze jak spotykasz sie z laska ktora ci sie podoba to zaczynasz byc niesmialy i tracisz jezyk w gebie hormony, brak doswiadczenia:) u mnie tez tak bylo teraz natomiast flirt u mnie wplata sie co 2 zdanie:P i jest fajnie - ale juz 30 lat na karku :D trosze wiary w siebie! moze masz wasnie jej za malo :)

Gość puchhhh
Rada: najpierw zacznij spotykać się taką, która nie działa na ciebie specjalnie, ale tez nie jest brzydka. Spotykajcie się ze sobą jakiś czas. Zobaczysz że takie "randki" ośmielą cię do kolejnych znajomości. Potem już bez problemu zaczepisz te piękne. Bo problem tkwi tak naprawdę w tym, że nie miałeś okazji byc na randkach.

Gość julka19x
radze ci zachowuj sie tak jak tamci koledzy,inaczej niedlugo bedzisz stalym bywalcem kafe,jako prawus. Nie marnuj okazji, twoj wacek nigdy ci tego nie wybaczy

Sory że nie pisałem ale kilka dni temu napisała do mnie młodsza koleżanka.Bylo fajnie sama do mnie pisała i dopóki sie tak nia nie przejmowałem Ona sie martwiła i wgl.Niedawno spotkalismy sie pierwszy raz na innym gruncie i teraz jest na odwrót dopóki ja nie napisze ona ma mnie w dupie.Widocznie po spotkaniu uznała że jej sie nie podobam. ;( A wczesniej widziała mnie na ognisku byłem pijany odpierdalałem jak zwykle i to jej zaimponowało chyba. Wniosek? Jak mi na niej nie zależało to najbardziej mnie chciała a jak mi sie spodobała to ona ma mnie w doopie ja prdl ;(( ;d