Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mateusz'90

Jak to wszystko ogarnąć?!

Polecane posty

Gość Mateusz'90

Cześć! Z tego co wiem jest tu sporo mądrych ludzi. Mam więc do Ciebie pytanie/ prośbę. Ostatnimi czasy zwaliło mi sie na głowe sporo obowiązków. problem w tym że nie nadążam nad wszystkim i o wielu ważnych sprawach zapominam. Próbowałem robić sobie liste spraw do zrobienia ale to w ogóle nie zdaje egzaminu. Czesto zapominam wpisać na liste ważne sprawy, czasem w ogóle zapominam że ta lista istnieje. Znacie może jakieś sposoby na efektywne uporządkowanie planów? Coś co pozwoli mi zapanować nad tym CHAOSEM?

Gość szusz
ja jak chodziłam do szkoły termin klasówki zapisywałam na ręku a jak przyszłam do domu mówiłam mamie mama zawsze przypomniała możesz sobie od razu np. jakiś termin w pisać w komórę ona zawsze zadzwoni

Gość fjbfn
miej notes i trzymaj go przy sobie bedziesz wiedziec ze masz o nim pamietac a nie o 50 sprawach

Gość Maja_Priorytet25
ja się zawsze zastawiałam co mam dziś zrobić, teraz i robię tylko rzeczy niezbędne takie jak jedzenie, spanie, czytanie ksiażki, pozmywanie garnków i naczyń, ugotowanie objazdu. Reszke olewam. Po cholerę sprzątać i zawracać sobie głowę innymi sprawami?

Gość Ula113
Miałam identyczny problem. Też robiłam liste i też sie nie sprawdzała. Dałam sobie spokój ze wszystkim i wyluzowałam :) Wszystko było ok, do czasu aż sie posypało. Nie pamiętałam o ważnych sprawach i przez to straciłam wiele sytuacji których teraz żałuje :/ Tak czy inaczej zaczęłam szperać w internecie na temat zarządzania czasem. Trafilam na ten kurs - http://oferta-all-inclusive.interkursy.pl/p/14983/ Początkowo pomyślałam jak typowy 'polaczek', że za taką cene to nie może być wartościowe. I że na pewno ktoś chce mnie oszukać. A potem pomyślałam że nawet jeśli tak jest to strace tylko 8 zł :) Wiec raczej nie zbiednieje. Kursy okazały sie być na naprawde wysokim poziomie. Nie znam autorki ale jakość jej wiedzy jest fenomenalna. Dużo mi to pomogło w efektownym zarządzaniu moim czasem. Teraz wykonuje wszystkie zaplanowane zajęcia a i tak sporo czasu zostaje mi na przyjemności ;D Swoją drodą tego typu rozwojowe materiały są niesamowite. Już wiele razy coś tak prostego zmieniało moje spojrzenie na daną kwestie o 180 stopni.

Gość Darek19
A ja tam nie planuje, żyje z dnia na dzień.. to szkoła, to robota, nie mam czasu planować. Mateusz'90, nie rozumiem po co ty chcesz zawracać sobie głowę czymś takim? Planowanie to strata czasu i ta z tych planów wyjdą nici.

Gość Mateusz'90
Dzięki za odpowiedzi. Mega fajnie że są tu ludzi chętni do pomocy. Nie potrafie popir*dolić ważnych dla mnie spraw. I w sumie nie chce. Wole być panem swego lusu i sam sterować tym jak potoczy sie moje życie. Dzięki Ula113 za konkretną rade. Kurs wygląda naprawde ciekawie. Szczególnie ten moduł umysł. Zobaczymy czego sie nauczę :)

Gość MagdaPii
Wow! Tego sie nie spodziewałam. Myślałam, że to niszowy kurs i że oprócz mnie tylko garstka osób o nim wie. Heh, jak to sie człowiek może w internecie zaskoczyć ;D Wracając do tematu to ja trafiłam na ten kurs już jakieś 3 miesiące temu. I nagranie uczące umiejętnego zarządzania swoim czasem jest naprawde ok. Choć dla mnie reszta była niesamowita. Nieki tym kilku nagraniom jakość moich relacji z partnerem, rodziną i przyjaciółmi wzrosła niesamowicie. Często teraz nazywam swoje relacje "genialnymi związkami' haah ;D Pamiętam że była tam też cała masa ćwiczeń pomagających wdrożyć wszystko w życie :) Pozwodzenia Mateuszu

Gość kacperrr
nie myślałem o zakupie tablicy korkowej i zawieszaniu na niej karteczek ze sprawami do załatwienia?

Gość Quba39
ja tam całe życie planuje, planuje i planuje. planuje zrobić plan i dziś stwierdzam że mam to w dupie. dobrze jest mi jak jest

Gość Mateusz'90
kacperrr - myślałem, ale raz że to koszt rzędu kilkudziesięciu złowytch, a u mnie na obecną chwile krucho z kasą. Dwa że w moim pokoju mało miejsca :) i trzy że często jestem poza domem i wtedy nie moge zerknąc na tablice ;) W każdym razie dzięki za odpowiedz

Gość Karola39
ja od 10 lat stosuje tablicę korkową, wywieszam ta czego chce i patrze co rano. jakoś potem tak z automatu robię tylko to co ważne, ale chętnie sprawdzę ten kurs i może kupie :-) Chociaż z drugiej strony pewnie to wiem.

Gość martaaXZ
Ja tam większość rzeczy do zrobienia zapisuje sobie na telefonie. To nic że rzadko na nie spoglądam i i tak o wiekszości zapominam...

Gość lolitkaO
haha xD Mam tak samo jak Ty martaXZ ;D W sumie mi to nie przeszkadza chociaż z drugiej strony fajnie by było mieć taką umiejętność żeby zarządzać czasem i to zeby było efektywnie. Wtedy nie trzeba by było takich gadgetów jak tablice korkowe

Gość MarIusz22
8 zł? widziałem takie kursy na żywo to za kare godzin wychodziło 487 zł Coś tu nie gra (nienawidze gdy łąpie sie na myśleniu jak stereotypowy Polak)

Gość Crazyyy..
lepsze życie każdy by chciał, ale jak płacić trzeba to Polak wybiera dwa piwa zamiast dobrego materiału xD

Gość LenaMilena
Może spróbuj najprostszego spoosbu - zamontuj tablice korkową w sklepie https://tablice-magnetyczne.com jest duży wybór i być może znajdziesz coś dla siebie