Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bambosz555

Pierwsza wizyta u 'dziewczyny'

Polecane posty

Gość Bambosz555

Witam. Znam się z pewną dziewczyną od 2 tygodni, poznaliśmy sie na imprezie u wspólnego znajomego. Mamy po 18 lat. Od tamej pory spotykamy się codziennie we wspólnej szkole, 4-5 razy byliśmy na spacerze, w kawiarni. Teraz zaprosiła mnie do siebie do domu, oficjalnie nie 'chodzimy ze sobą'. Jednak mimo wszystko mam małą tremę, wiem że podczas mojej wizyty w domu obecni mają być także jej rodzice. W związku z tym chciałbym zapytać o stosowne zachowanie. Czy kupić jakiś prezent, czekoladki, kwiatka? Jak zachować się przy jej rodzicach, powiedzieć swobodnie dzień dobry, uścisnąc dłoń ojca , czy może ucałować dłoń mamy(wydaje mi się trochę przestarzałe i niestosowne przy tej okazji). Nie jest to takie oficjalne spotkanie przedstawiające chłopaka, więc jakie macie z tym doświadczenia? Jak było u Was? I jeszcze kwestia ubioru, czy wypada ubrać się tak na luzie? Dżinsy, trampki jakieś tshirt, czy wypadałoby ubrać się jakoś elegancko?

Gość barika
Czesc , zachowaj podstawy kultury i etyki Rodzice sa bacznymi obserwatorami.Jednak pierwsze kroki robi dziewczyna TO Ona ,przedstawia Ciebie rodzicom .Zamien kilka slow z Rodzicami.Badz usmiechniety :D pozdr

Gość Panna lat 20
Jedziesz się oświadczać? :) Nie kupuj nic, ubierz się normalnie, bądź miły, nie traktuj tego jak jakiegoś testu :)

matce i ojcu podaj rękę , własnie w takiej kolejności, nie musisz całować jej w rękę, aczkolwiek pewnie zrobiłbys tym na niej duze wrażenie :D zachowuj się kulturalnie, z humorem i tyle :)