Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowajaaa

Zaraz napisze wszystkim podłe smsy i wywale telefon

Polecane posty

Gość kolorowajaaa

Już nie mogę wytrzymać. Mam zaplanowaną cesarkę ponieważ mała jest źle ułożona. W poniedziałek rano mam być w szpitalu , a tu przepraszam kurwa za wyrażenie już nie mogę wytrzymać. Ciągle ktoś dzwoni i pisze czy już. Proszę , zeby w poniedziałek i wtorek nie przychodzić ale nieee bo po co szukać już masa ludzi jak teściowa, siostra mojej mamy , siostra męża itp powiedziały żebym nie wydziwiała i że będą już w poniedziałek. No kurwicy zaraz dostane, wszyscy mają moje zdanie w dupie. Zabronie wchodzenia i tyle będzie ;/

Gość mamaa27
dlatego u mnie nikt nie wiedział o terminie c poza mężem, mamą i teściową. nikt inny się niewypytywał iitd ale to był 38 tc - po powrocie do domu też była tylko mama i teściowa ale z nią mieszkamy potem przewinęli się jakcyś wujkowie ale u mnie byli mniej niż pare minut a reszte siedzieli z teściową w salonie

Gość młodamama25
ciężko, ciężko pamiętam moją siostre po cesarce umęczona i obolała. Ja chyba też nie bede chciała żeby toś mnie odwiedził mama i tesciowa to rozumiem ale jakieś ciotki???

Gość mamaa27
wyłącz telefon i wyluzuj się :) masz jeszcze 1 dzień "wolności" przed sobą - od pon już wszystko będzie inne - ja ci radze wyśpij się ile sie da i wyleniuchuj

Gość kolorowajaaa
Dokładnie ja potrafię tylko tolerować mojego i mamę , teściowej już niestety nie ale to inna bajka. Do szału doprowadzają mnie te pytanie , smsy. Nikt nie potrafi zrozumieć że dla mnie to chyba największe przeżycie i już teraz czuję strach i niepewność a co dopiero tam. Nikt się nie liczy z moim zdaniem , każdy wie lepiej. A możecie mi napisać czy na oddział noworodków może wejść każdy ?

Gość młodamama25
zresztą masz racje wyłącz telefon a po pojawiniu się w szpitalu przekaż załodze że nie życzysz sobie odwiedzin nikogo poza mamą teściową i mężem i koniec. U nas jest coś takiego, porodówka jest bardzo pilnowana i nikt tam sie nie przedrze :)

Gość młodamama25
a Ci powiem zależy jaki szpital jak rodziła siora pilnowali jak w klasztorze a jak szwagierka ale w innym szpitalu to było jak na poczekalnie PSS-U

Gość młodamama25
*PKS-U

Gość kolorowajaaa
Chyba zadzwonie do jakiejś koleżanki która rodziła tu gdzie ja i zapytam jak to jest u nas, bo skoro ja nikogo nie chce widzieć , a oni mówią że oni do dziecka przychodzą , a tam nie będzie można wchodzić to nie wiem na co ich odwiedziny .

Gość analogiczna analogia
niech twoj pusci plote ze dziecko umarlo przy porodzie, nikt sie nie odważy postawic nogi w szpitalu :D

Gość gdzchj
współczuję ci ale też przy okazji sobie. ja będę pewnie leżeć dłuższy czas na patologii i zastanawiam się też czy można zakazać wejść intruzów bo oddział jest otwarty dla odwiedzających :O a potem na porodowy bo tu jak się wszyscy zlecą to miejsca w sali zabraknie

Gość gdzchj
wypluj te słowa analogiczna analogia ja właśnie byłam w takiej sytuacji i wierz mi że jak rodziłam a dziecko już nie żyło to kolejka się pod salą ustawiała a telefon nie milknął więc sobie nie żartuj

Gość kolorowajaaa
gdzchj- także Ci współczuje . Mi już tam w sumie o nic nie chodzi bo jeszcze tam pare dni po porodzie to niech przychodzą ale nie w poniedziałek czy wtorek . Ja nie wiem czy one nie pamiętają jak rodziły czy co ..

Gość młodamama25
zreszta nie rozumiem czy ludzie nie myślą...gdybym powiedziała teściowej że sobie nie życze wizyt to pewnie zęby w ściane ale by nie przyszła...u nas w rodzinie juz tak nawet jest że do szpitala tylko mąż mama teściowa ewentualnie siostra (żadnych mężczyzn) i nawet po powrocie każdy wykazuje sie taktem i nie przyjeżdża za szybko..

Gość kolorowajaaa
młodamama- zazdroszczę. Ja dzisiaj mówię spokojnie że nie chce odwiedzin , a tu w odpowiedzi , ze oni nie do mnie przychodza , a do dziecka ;/

napisz im w poniedziałek rano, że przesunięto termin cesarki na środę i wyłącz telefon... po kiego latacie po porodówkach z włączonymi?

Gość młodamama25
kurde ciężko już widze jak sie będzie wpieprzać w wychowanie dzidzi. Ja czasem narzekam na teściową ale w porównaniu z innymi to Anioł. Ale te ciocie mnie przerażają...musisz na porodówce powiedzieć że sobie nie życzysz i tyle zreszta one chyba nawet na to nie pozwolą bo w końcu inne kobitki z pokoju zaczną marudzić bo to wiadomo plamienia, płacz, karmienie itp a tam w pokoju pełno obcych ludzi..cała nadzieja w pigułach:)

Gość Malinowa herbata
Miałam prawie to samo ! Przed porodem mnóstwo koleżanek mnie odwiedzało i były oczekiwania na zbliżający się poród, zawsze pytały na kiedy na kiedy a ja głupia mówiłam po każdej wizycie ! Kiedy się zbliżył to mówiły że mnie w szpitalu odwiedzą na moją odpowiedź, że nie chcę tylko rodzina najbliższa wielkie oburzenie.. W dzień terminu masa telefonów i sms czy już . Jakbym nie miała co robić i im odpisywać i odbierać.. Najgorsze w tym to, że urodziłam tydzień po terminie i w ciągu tego tygodnia codziennie się mnie ktoś pytał czy już, po paru wiadomościach aż ze złości zaczęłam być niemiła odpisując ale później stwierdziłam, że w ogóle nie będę odpowiadać. Po porodzie napisałam bo rozmawiać nie było jak koleżankom że już to telefon nie przestawał dzwonić. I najgorsze, że leżeliśmy z małym tydzień w szpitalu bo miał infekcje a oni ciągle pytali kiedy mogą mnie odwiedzić ! Gdybym wiedziała jak to się skończy to nigdy bym nie powiedziała nikomu kiedy rodzę !

Gość :))))))))))))))))))))))))))))
myslalam ze tylko mnie to wkurwia. bylam niedawno w szpitalu .moja mama powiedziala paru osoba ze tam jestem i to byl blad.co chwile tel.sms. ,jak sie czuje.co z dzieckiem.no jak sie mam kurwa czuc.mam zagrozona ciaze i potrzebuje spokoju. przestalam odbierac to milion sms-ow ,czy cos sie stalo ze nie odpisuje.2 mln.telefonow nieodebranych.KOSZMAR.juz sama nie wiem czy to troska czy ciekawosc.myslalam ze moze po prostu jestem w ciazy taka przewrazliwiona.najgorsze jest to ze jak nie odbierzesz jednego tel.to koniec.co 5 min kolejne tel.zero wyczucia.odwiedzaja jeden przez drugiego.przychodza z chlopakiem,z mezem ,niejednokrotnie dziecmi.LUDZIE!!!!gdzie jakies wyczucie.kazdemu wydaje sie ze sprawia mi radosc tymi odwiedzinai a mnie to zwyczajnie meczylo.glupio cos powiedziec .tel komorkowy to szatanski wynalazek.a co do porodu to u mnie tez szykuje sie cesarka.zapowiedzialam juz wszystkim ze w dniu cesarki nie chce nikogo widziec.oprocz meza.w drugi dzien ewentualnie babcie.a tak zadnych wizyt.nie i koniec.czuje ze pokloce sie z polowa znajomych i rodziny ale trudno.

Gość :))))))))))))))))))))))))))))
a przed porodem zaopatrze sie w nowa karte z numerem:) a stara wypierdole. numer dam tylko mamie i mezowi i koniec

Gość d.z.iunia
To powiedz jasno, że sobie nie życzysz i niech mąż też im to powie. A jak przyjdą to wyproś po 5 minutach mówiąc, że jedteś zmęczona.

Gość mamaa27
muszisz być twarda i przygotowana na liczne uwagi i obrażania się - bo skoro tak oni mówią to ci się będą wpiepszać we wszystko: karmienie, ubieranie, kąpanie - kurcze wspólczuje ci - karmienie jest naprawde strasznie trudne jeszcze po cc kiedy ten pokarm pojawia sie po 3 dniach gdzieś - mi też mama truła o karmieniu piersią że ma próbować itd dopiero jak zobaczyła jak to wygląda czyli ja brodawki małe i płaskie i dziecko co je niełapie, wścieka się, płacze i ile to stresu dla mnie i dla niego to odpuściła - a tobie wszyscy mogą tak truć a nie będą widzieć rzeczywiście jak to wygląda.....

Gość A dlaczego koleżanki
Oj rodzina i znajomi to potrafią być bezczelni, potrafią, jednak trzeba być twardym. Ja już na miesiąc przed porodem zapowiedziałam że bardzo bym chciała mieć spokój, zwłaszcza w szpitalu i żeby się nie obrazili ale najlepiej jak sama zadzwonię już z domu że czuję się gotowa na gości, i tak też było tylko że ja miałam bardzo ułatwione zadanie bo mieszkam za granicą więc tylko garstka rodziny była na miejscu (rodzice , teście) i tak naprawdę w dzień wypisu w szpitalnym korytarzu czekali rodzice tylko po to żeby przywitać mnie i porobić kilka zdjęć (to trwało z 20 minut) a potem pojechaliśmy wszyscy na 5 minut (dosłownie!) do nas do domu gdzie teściowa tylko wypakowała gotowe jedzonko poporcjowane do lodówki a moja mama też wypakowała część rzeczy od siebie plus jakieś tam drobiazki dla dziecka , dali nam całusa i poszli do domu z naszym zapewnieniem że za tydzień telefonicznie się odezwę. Jestem im tak bardzo wdzięczna za zrozumienie i do dziś miło to pamiętam . Oczywiście nie z każdą rodziną pójdzie tak gładko ale jakby nie było to i tak zawsze można postawić na swoim, kwestia tylko tego czy się obrażą czy nie , ale w takiej sytuacji to nie jest absolutnie ważne.

Gość No właśnie nie wiem
dlaczego ludzie w takiej sytuacji myślą tylko o sobie i o tym by zaspokoić ciekawość i zobaczyć dziecko , mamę po porodzie, salę w której śpi , zwyczjanie chcą przeżyć coś i mieć w tej szarej codzienności jakieś wrażenia bo jednak potem mozna sobie pogadać jak dziecko wyglądało a jakie malutkie i wogóle i jaka ta mama dziecka wymęczona i jak ładnie karmiła piersią.....Szok. Ja miałam podobnie i wszyscy uzasadniali to tym że się martwią bo już 42 t.c i nic a im tłumaczę że co dwa dni chodzę na kontrolę i mam ktg (mieszkam za granicą) i że mam już ostateczny termin na kiedy mam się zgłosić i tyle to nie tylko oni dalej swoje, jak jacyś nawiedzeni. Doszło do tego że nawet nie wiedzieli kiedy dostałam bóli i pojechaliśy z mężem do szpitala i tma już zostałam a na drugi dzień była cc. Mąż mówił że na telefonie było chyba z 20 nieodebranych telefonów więc poinformował tylko najbliższych (najpierw moją mamę i tatę a potem swoich że urodziła się nam córeczka przez cesarskie cięcie i że czujemy się dobrze i pobędziemy w szpitalu jeszcze 3 dni)...wszyscy byli w szoku i od razu a dlaczego niekt nam nie powiedział że dostała bóli i że jest już w szpitalu na co mąż powiedział że taki było moje zalecenie ....i spokój, dotarło że nie chciałam :). W szpitalu nikt się nie pojawił bo mąż równiez o tym wspomniał za to w dniu wypisu też wszyscy przyszli i jak zobaczyli małą to jużpraktycznie o niczym innym nie myśleli tylko o niej , ja to już wogóle byłam na szarym końcu :D. Do domu rodzinę zaprosiłam na przysłowiowa kawę którą sobie sami zrobili , nikt nie dotykał dziecka bez mojej zgody i nikt się nie narzucał, normalnie siedzili grzecznie jak baranki i chyba byli w jakimś zauroczeniu :D. Na dobre wizyty w sensie, jakieś na godzinkę lub dwie to zaczęły się po dwóch tygodniach co kilka dni. Dało się przeżyć choć też było upierdliwie momentami bo ja byłam bardzo sprawna i dobrze sobie radziłam a oni tego nie chcieli widzieć :/.

Gość a ja zupełnie
nie rozumiem dlaczego sie nie cieszysz z tego to powod do radosi a nie złosci a gdyby nikt o tobie nie pamietał i nie myslał ???

Gość Bo nie każdy
czuje się na siłach i psychicznie i hormonalnie przyjmowac ludzi. Goście , obojętne czy to najbliźsi czy znajomi potrafią być bardzo absorbujący i męczący, chociażby przez ciągłe komentowania, pytania, kierowanie swej uwagi na mamę i dziecko . Jak się czuje gości? Gośc czuje euforię i radość, podekscytowanie i zniecierpliwienie a jednocześnie jest w formie, czuje się świetnie, nic mu nie dolega i go nie boli ...jednym słowem , tryska energią i najchętniej wziąłby malca na ręce i wycałował. Jak się czuje świeżo upieczona mama? Swieżo upieczona mama jest jeszcze zmęczona i obolała, zmusza się do uśmiechów i stara się prowadzić rozmowę ..czytaj. nie wyjść na gbura podczas gdy wie że za chwilę maluch będzie chciał possać pierś . Mama czuje jak wypływają z niej odchody i jak boleśnie obkurcza się macica a także czuje się jakoś nieświerzo i duszno w obecności tylu ludzi , dodatkowo jej myśli krążą wokół tego jak będzie wyglądać życie w domu jak wyjdzie ze szpitala i jak sobie to wszystko poukładac i zorganizować , czasem takie mamy nadal są w szoku i jeszcze nie dowierzają że obok lezy ich dziecko ale i wielki obowiązek i odpowiedzialnośc a ci którzy wlepiają się w nie coś tam ciągle mamroczą jakie podobne do babci albo do dziadka a do mamy to chyba wogóle . Różnie to bywa z tymi gośćmi, jedni są taktowni inni nie mają wyczucia a jeżeli z natury mają to już dawno zapomnieli jak się czuje ktoś kto przeżył powazny fizyczny i psychiczny wysiłek, na końcu mozna dodać że nie każdy w tym wszystkim pamięta że póki co oprócz dziecka i matka lezy na sali i może chciałaby czas snu dziecka wykorzystać na własny? ....Bo w domu może okazać się że zbiorą się obowiązki domowe a nocą wstawanie do malucha? Często ludzie nie myślę o tym że nacieszyć się dzieckiem można i po tygodniu i po dwóch ale jak to tak, trzeba byc tym pierwszym na miejscu wydarzenia :/

Gość mamama27
no ostatni wpis - rewelacja - świete słowa a po cc to już wogóle - wstać z łożka sie nie da - masz cewnik, potem każą wstawać i iść pod prysznic- ale nikt nie uprzedza jak jak sie wstanie i postoi troche to nagle wszystko dosłownie wyleci z człowieka - mam na myśli krew i odchody itd - mnie luchnęło po nogach, papciach i połowie łazienki a niebyłam nawet w stanie sie schylić baaa stałam z ledwością a między nogami wisiał mi cewnik. nie wyobrażam sobie gości mieć wtedy bo oni przyszli do dziecka.....

Gość kolorowajaaa
Dziękuję , ze mnie rozumiecie. W poniedziałek z samego rana mój telefon zostaje odłączony , mój będzie ze mną cały czas , później przyjedzie mama , a dalszą część mam ładnie mówiąc w czterech literach i niech się obrażają, dzwonią i robią co chcą , nic mnie to nie obchodzi. Dobrze że nie jestem sama i że wiem że nie tylko ja tak mam. Zastanawiam się tylko dlaczego takie wpierniczające się osoby nie zastanowią się jak one by się czuły w takiej sytuacji tylko przychodzą tam i się głupio cieszą.

przy pierwszym dziecku tez mialam jazde...i juz bym wolala telefony i smsy ale nie: non stop goscie i wizyty... tragedia... nie dosc ze bylam wykonczona po porodzie, to corka ciagle wisiala na piersi bo inaczej placz a tu wizyta za wizyta... zeby jeszcze zostali chwilke ale nie... potrafili siedziec godzine a ja przez dwa pierwsze dni praktycznie nie spalam; bylam na granicy zalamania nerwowego; nawal pokarmu, wielkie piersi, ktore trudno ukryc do karmienia, dziecko ciagle chce ssac a tu goscie... jak juz w koncu dziecko usnelo i ja sie chcialam przespac to puk, puk - wizyta! no zesz k..wa! przy drugim zapowiedziane bylo wczesniej: zadnych wizyt bez uprzedzenia mnie i mojej zgody... no i w koncu bylo super:) i jeszcze zauwazylam taka prawidlowoc ze kobietki ktore juz rodzily nie nekaly mnie, dzwonily ewentualnie do meza zeby przekazac nam gratulacje i zebysmy dali znac kiedy mozna nas odwiedzic; i tak powinno byc!:)

Gość kolorowajaaa
lionne-nawet właśnie tak sobie myślę o tym karmieniu piersią. Nie potrafię tego zrozumieć czy ludzie są tak ograniczeni czy co i nie widzą , że jest to krępująca i stresująca sytuacja i nie każda mama może chcieć aby jej piersi podziwiał cały świat , jeszcze niech sobie fotkę strzelą ;/