Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lornetka

Soczewki kontaktowe

Polecane posty

Od 2 dni noszę soczewki. Oczy juz mi sie przyzwyczaiły jednak jadąc w nocy samochodem dosłownie jestem ślepa tak jakbym w ogole ich nie miała. Czy może one są źle dopasowane? Wizyte mam dopiero w lipcu. Moze ktos ma podobny problem ?

dodam ze s to miesięczne soczewki. Pod koniec dnia stają się niewygodne, tak jakby są suche. ...

Gość gt3g3wh
gdzies tu czytalam wczesniej ze radzono dziewczynie nie uzywac miesiecznych soczewek lepiej codzienne lub tygodniwe

Gość akurat_nie
jak masz za suche oko, to je nawilżaj kropelkami, powinno pomóc. zresztą, wzrok sam z siebie jest pod wieczór już zmęczony, więc jakość obrazu nie ta...

Prawdopodobnie soczewki są źle dobrane, radzę porównać to jak przebiegła wizyta z filmikiem pokazującym jak powinna ona wyglądać: http://www.youtube.com/watch?v=h_L-6PYaoxQ Warto udać się do okulisty wcześniej z powodu źle dobranych soczewek - wtedy da Ci nowe soczewki do testowania. dobrej jakości soczewki, dobrze dobrane - są tak samo wygodne pod koniec dnia jak od razu po załozeniu. moze byc tez tak, ze prowadzac samochod wieczorami jestes juz po prostu zwyczajnie zmeczona. w tym wypadku ja codziennie po południu wychodząc z pracy aplikuje sobie do oczu krople Eyeye Hydraclair. Zawsze warto mieć jakieś dobre krople pod ręką.