Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna młoda i suknia ślubna

Wielki PROBLEM w dniu ślubu:(

Polecane posty

Właśnie niedawno dotarło do mnie, że w dzień mojego ślubu będę mieć miesiączkę. Będzie to drugi dzień, ale u mnie ten dzień jest właśnie najgorszy:( Niej jestem w stanie prawidłowo funkcjonować, leje się ze mnie jak z kranu. Jak wcześniej nie mogłam się doczekać ślubu tak teraz na samą myśl robi mi się gorąco- jak to będzie:( Czy któraś z was zna jakieś sposoby na przesunięcie miesiączki bo ja sobie nie wyobrażam tego dnia na dzień dzisiejszy:( Dodam, że mam założoną spiralę więc chyba dużego pola manewru nie mam:(

Gość rooootfl
idz do lekarza i z nim porozmawiaj na ten temat

Idę na przyszły tydzień ale chciałam się zapytać najpierw tutaj, czy ktoś może miał podobną sytuację.

Gość tegoroczna panna młoda
a kiedy masz slub? duzo jeszcze Ci czasu zostalo?

Ślub mam 8 września i z moich wyliczeń wychodzi, że dostanę okres właśnie 7.

no to spokojnie masz jeszcze czas na zadzialanie. na Twoim miejscu poszlabym do gina po tabletki antykoncepcyjne ktorymi bym sobie wyregulowala okres, albo najlepiej w ten sposob zeby we wrzesniu nie robic przerwy i nie miec przez 2 miesiace okresu :) raz mozna tak zrobic i wielkiego uszczerbku nie bedziesz z tego tytulu miala. w dodatku do wrzesnia masz jeszcze czas zeby sie dostosowac do tych tabletek wiec luzik :)

I tu jest problem bo w moim przypadku tabletki odpadają. Dlatego właśnie zdecydowałam się na spiralę, że nie mogę ich brać. Źle się czuję po tabletkach i plamię.

aaaaaa no to widzisz... to pozostaje Ci tylko wizyta u ginekologa i poradzenie sie go..

słyszałam o wit. C że opóźnia...i jeżeli lekarz nic nie poradzi to jeszcze liczę na stres;P

Gość ssssssssssiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
nie da się. tylko tabletki mogą to zrobić

Gość zainteresowana_
A ile rodzajów tabletek przetestowałaś ? Może jakieś by Ci w końcu podpasowały. Zresztą chyba lepsze w tym dniu minimalne plamienie i trochę gorszy nastrój niż miesiączka. Jak masz spiralę bez hormonów to chyba możesz pójść po tabletki. Domowe sposoby nie zawsze mogą działać.

Gość kndknf
A czy planujecie już z przyszłym mężem dzieci w najbliższym czasie? Bo może zadziałacie wcześniej :D to okresu nie będziesz miała przez 9 miesięcy :P

przypomniało mi się jak przy moim nieregularnym cyklu pierwszy dzień okresu wypadł akurat w dniu mojego ślubu... przeżyłam :) stresu trochę było, ale bardzo mocno się "zabezpieczyłam" przed ewentualnym poplamieniem białej sukienki i dało radę ;) spróbuj porozmawiać z ginekologiem, może coś się zrobić w tej sprawie. Ja się zastanawiałam kilka miesięcy wcześniej czy np. nie zacząć brać tabletek anty na przesunięcie i uregulowanie cyklu, ale potem uznałam, ze ewentualne efekty uboczne po tabletkach nie są warte takiego ryzyka :) głowa do góry, jakoś to będzie! powodzenia i gratulacje ;)