Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 24 - latka

DZIWNE PYTANIE!!!

Polecane posty

Gość 24 - latka

Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie temat macierzyństwa. Nie jestem jakąś siksą. Mam 24 lata i czuję się gotowa do roli mamy. Mój chłopak jednak jak na razie studzi moje zapędy. Czy to normalne, że aż tak bardzo chciała bym założyć rodzinę i zostać mamą?

Gość zwykła wariatka
nie jesteście po ślubie, macie chociaż gdzie mieszkać i pracę by utrzymać dziecko ? czy tylko tak sobie fantazjujesz o bejbiku mimo że nie ma żadnych przesłanek że to w połowie dobry pomysł

Gość otrzasnij sie, dziwczyno
Chlopak studzi Twoje zapedy-uszanuj to albo znajdz takiego partnera, ktory mysli podobnie jak Ty. Decyzja o dziecku powinna byc wspolna. No i uzalezniona od tego, czy dacie rade sie w trojke utrzymac. Dziecko nie powinno byc zachcianka, powinno sie dokladnie przemyslec za i przeciw, brac pod uwage zdanie partnera no i oczywiscie powinna byc milosc miedzy przyszlymi rodzicami.

Gość uwazaj na wpadke
my wpadlismy w najmniej dogodnym momencie, stracilam prace, u mojego tez troche kiepsko ostatnio w pracy-szef nie placi wyplaty juz ktorys miesiac, mamy 0 oszczednosci nie mamy swojego mieszkania tylko wynajmujemy... jesli masz warunki do wychwywania to robta dzieci i juz ;)

Gość jhsgwudyeui
zwykła wariatka - zgadzam sie z toba w 100% !!!

masz 24 lata ale rozumowanie to chyba jeszcze dziecka tak, to normalne że w tym wieku masz ochotę zostać mamą, ja czekałam na ten fakt przez 5 lat ślubu a teraz mam 27 a zatem TAK to normalne, że chciałabyś zostać mamą, mieć rodzinę. jeżeli chłopak studzi zapędy to najwyraźniej jemu do roli ojca się nie spieszy i nie ma co go uszczęśliwiać na siłę a swoją drogą macie warunki na to by wychować dziecko ? pracę, mieszkanie, jakieś zabezpieczenie finansowe ?

Gość zwykła wariatka
fantazje fantazje wypożycz od znajomych niemowlaka na pełny weekend, jesli po tych dwóch dnaich i nocach ty i nadal będziecie chcieli mieć do czynienia z dzieckiem to do roboty

Gość 24 - latka
Nie chodzi o to, że teraz zaraz chce zajść w ciąże. Chciałam z kimś tylko pogadać a tu widzę że od razu wszyscy atakują. Nie rozumiem was. Człowiek chce się komuś wygadać bo nie ma z kim pogadać o tych sprawach a zostaje sprowadzony do parteru. Nie jestem jakąś małolatą i wiem co mówię i robię. Jak na razie pozostaje to w sferze marzeń wiem to dobrze, ale przecież nie zawsze tak będzie. Po prostu ostatnio coraz częściej o tym myślę i czuję się gotowa. Nie przerażają mnie dzieci na co dzień mam z nimi do czynienia bo pracuję w przedszkolu i muszę okiełznać 20 sztuk rozkrzyczanych maluchów.

Gość jvjsdvssssssfd
to najpierw slub,potem planowanie dzieci z ODPOWIEDNIM FACETEM,lepiej nie pchac się w związkiem z kimś kto nie jest na to gotowy.Wiem cos o tym bo mam takiego męża :O.

Gość zwykła wariatka
z nami chciałaś pogadać o swoim instynkcie macierzyńskim ? bardzo rozsądna jesteś chyba to kwestia do obgadania z ewentualnym przyszłym tatusiem rozmowa z nami nic nie wniesie do tematu bo to nie my będziemy utrzymywać ani wychowywać efekt twoich decyzji

Gość 24 - latka
Wiecie co, to było bez sensu logowanie się tu. Czasami człowiek chce po prostu pogadać, wyrzucić co mu siedzi na serduchu komuś obcemu bo to jest łatwiejsze a spotyka się od razu z krytyką. Czemu ludzie nie potrafią spojrzeć na coś od razu nie krytykując tego. Dzięki, wypadam z tąd.

Gość to jest właśnie kafeteria
dziewczyna mówi, że czuje instynkt macierzyński a te po niej jadą! nie znają jej sytuacji, dziewczyna ani słowem nie wspomniała o wrabianiu w ciążę czy tez nakłanianiu partnera a;le kafeteryjne moralizatorki wiedzą lepiej! autorko- myślę, ze w Twoim wieku to jest normalne. JEdne dziewczyny chcą wcześniej-inne później. 24 lata do ani dużo ani mało

dokładnie:) tu jest zero zrozumienia:) ewentualnie w najlepszym wypadku zostaniesz wariatką:) co po niektórym ciężko zrozumieć same tematy kafe:P według mnie jesteś jak najbardziej normalna i jak sądze na tyle inteligentna że nie bedziesz łapać faceta na dziecko:) i sorry ale 24 i chęć posiadania dziecka to nie wymysły i zachcianki.... jak rozumiem każda taka mamusia jak wy najpierw pozyczyła sobie dziecko na kilka dni a potem stwierdziła że jednak chce... żałosne jesteście z tym swoim uważaniem sie za wyrocznie i idealne najmądrzejsze matki

Gość 24 - latka
No w końcu ktoś kto mnie rozumie. Dzięki dziewczyny. :) Właśnie o to chodzi, nie mam zamiaru wpakować mojego faceta we wpadkę. Rozmawiamy o dziecku dlatego też napisałam przecież, że jak na razie on stopuje moje zapędy. Co nie zmienia faktu, że ja czuję w sobie, że jestem gotowa gdyby przyszło mi się zmierzyć z macierzyństwem. I nie muszę pożyczać sobie dziecka żeby się o tym przekonać. Jestem w pełni świadoma z czym wiąże się bycie mamą. Nie jestem głupią gąską i nie wpakuję faceta w dziecko tylko z tego względu, że mam takie widzimiesie, że chcę zostać mamusią. Na to jestem za mądra. Czasami po prostu człowiek szuka w ludziach zrozumienia. Dlatego zdecydowałam się na napisanie na tym forum. Chciałam po prostu zwyczajnie pogadać ale większość "doradczyń" zdeptało mnie.

Gość to jest właśnie kafeteria
Musisz teraz uzbroić się niestety w cierpliwość:( Ale jesteś młoda więc masz czas:) a facetowi czasem może zmienić się z dnia na dzień. JA wcześnie zapragnęłam mieć dziecko. mój mąż chciał czekać. ale kiedy usłyszał, ze możemy mieć z tym problem, szybko zmienił zdanie. Facetom chyba ciężej przychodzi instynkt tacierzyński. nieco różni się nasza natura od ich. Większość par jednak szybko dochodzi do porozumienia więc i Wy pewnie znajdziecie złoty środek. a pomysł z wypożyczeniem dziecka- wyjątkowo powalający:D