Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Flomedrianidola

5 tydzień ciąży

Polecane posty

Gość Flomedrianidola

Czy w piątym tygodniu ciąży lekarz zobaczy coś na usg?

Gość wydaje mi sie ze
mala kropeczke

Gość Flomedrianidola
acha ale juz będzie wiedział czy to ciąża maciczna czy pozamaciczna?

Wyczuje rozpulchnioną macice i zmiane jej kształtu z gruszkowatego na owalny w badaniu ginekologicznym ale chyba jeszcze za wczesnie na usg. Pewnie powie zebys przyszła za 2-3 tyg.

Gość otrzasnij sie, dziwczyno
Pojdziesz do lekarza, to sie wszystkiego dowiesz :D

Gość wydaje mi sie ze
ja mam zdjecie z 9 tygodnia i malo co widac, taka fasolka, 5 tydzien to wczesnie bardzo

Gość tyz mamunka
ja jestem w 5 tygodniu i wyszla kropeczka na usg ale lekarz w karcie ciazy nie napisał nawet ze to płód bo jeszcze aparat usg nie był w stanie obliczyc tygodnia ciązy. Wiadomo ze ciaza jest ale za wczesnie na konkretne informacje dlatego mam przyjsc dopiero za miesiac ii do tego czasu łykac kwas foliowy

Gość tyz mamunka
dlatego tez postanowiliśmy nikomu jeszcze o ciązy nie mówić bo zdaje sie ze to za wczesnie na takie informacje. Dooero za miesiac bede mowic rodzicom.

Gość Flomedrianidola
Chodzi mi o to by lekarz potwierdził mi ciąże po prostu, że jest maciczna i wszystko jest ok

Gość pokapoka
a czy jak wykonalam test w 5 tygodniu ciazy w nocy i byl negatywny to jest wiarygodny?

Gość tyz mamunka
najlepiej na usg isc dopiero w 6/7 tygodniu bo wtedy bije juz serduszko, wczesniej informacja o ciazy jest taka niepewna bo rownie dobrze może sie okazać że pęcherzyk nie rozwija sie i trzeba bedzie łyżeczkować

Gość tyz mamunka
Flomed ale co ci to da?? zrob sobie test , łyjaj kwas foliowy i odz dopiero za tydzien i wtedy bedziesz miala konkretna informacje

Gość Flomedrianidola
tyz mamunka - boje się że mogę być w ciąży pozamacicznej poza tym bardzo boli mnie podbrzusze..

Gość tyz mamunka
flo to jak cie cos boli to idz, mnie nic nie boli tylko mam całe dnie mdłości. Ale przygotuj sie ze dopiero na drugiej wizycie dowiesz sie czy z płodem wszytsko w porzadku. Ja dopiero 19 lipca dowiem sie czy serduszko bije.

Gość tyz mamunka
flo a test robiłaś??

Gość Flomedrianidola
no pewnie, że robiłam. Od razu 2 grube kreski się pokazały :)

Gość tyz mamunka
flo przeczytaj sobie poradę lekarki odnosnie 5 tygodni ciazy. Mowi ze sens isc do lekarza dopoiero w 8 tygodniu

Gość tyz mamunka
a poza tymi bolami to masz jakies dolegliwosci flo?:-) tez tak mailas ze od samego poczatku bylas pewna ze jestes w ciazy???bo ja pomimo ze 2 testy wyszly negatywnie to bylam pewna ze jestem w ciazy i dopiero 3 test wykazał ciążę:-)

Gość Flomedrianidola
tym mamunka - dziękuję za link i porady.. jednak bardzo niepokoją mnie bóle brzucha i nie daje mi spokoju to ze mogę być w pozamacicznej więc wolę iść zobaczyć chociaż kropkę ale wiedzieć że jest w macicy ..

Gość Flomedrianidola
tym mamunka - mam bolesne piersi i żylaste, mam zylaste podbrzusze i zgagę czasami i często boli mnie głowa..

Gość tyz mamunka
jak Cię coś boli to jutro rejestruj sie koniecznie. Mnie nic nie boli, mam tylko te cholerne mdłości. Ale lepiej jeszcze powstrzymaj sie z nowiną bo serduszka nie zobaczysz jeszcze

Gość karlita87
A ja byłam u lekarza w piątym tygodniu,miałam badanie dopochwowe i wykazało ze serduszko bije i jest wszystko dobrze,dodam jeszcze że bolal mnie brzuch.Nie wszystkie kobiety musi bolec ale czasem niektóre kobiety boli ponieważ organizm musi sie przyzwyczaić do nowej roli,oczywiście nie w każdym przypadku,jeśli boli cały czas i mocno to niezwłocznie do lekarza.