Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość svietkka

Dlaczego nie mogę schudnąć?! :-(

Polecane posty

Gość svietkka

Jestem załamana, po 6 tygodniach diety 1000 kcal ubyło mi 1,4 kg. Jak to możliwe?! Nie jem pieczywa, tłustego mięsa, wieprzowiny, nie smażę na oleju tylko gotuje na parze, jem kolacje białkowe, nie jem słodyczy, pije min. 1,5 l wody ... i tak przez 6 tygodni .. przy wadze 95 kg/162 cm wzrostu. Wczesniej jadlam duuuuuuzo, duzo wiecej. Jestem zalamana ;( Co robic? Nienawidze siebie za to jak wygladam a jeszcze jak nie mgoe schudnac to juz w ogole...

Gość svietkka
chciałabym dodac, że cwicze trzy razy w tygodniu chodze na basen i codziennie jezdze na rowerku stacjonarnym, a tu brak efektow ;(

Gość kwk27kwk27
robiłaś badania??? moja siostra miała tak samo co się okazało zszokowało wszystkich miała tarczyce i zespół policystycznego jajnika. teraz bierze leki regulujące to wszystko, je normalnie i zgubiła 20 kg w dwa miesiące. Wszyscy są w szoku!!!!!!!!!! a ona stała się szczęśliwsza, mniej nerwowa i wgl wszystko jest ok oprocz tego ze regularnie musi konsultować się z lekarzem

Gość svietkka
a to jest dziedziczne? mama ma tarczyce chora. ja w ciągu roku przytyłam 10 kg, i tak co roku coraz więcej, aż w koncu zaczęłam sie odchudzac i zdziwienie bo nie ubywa ... co więcej mogę dodać, czy jeżeli mam strasznie tłusta cere i codziennie musze myc wlosy bo jak umyje rano a wieczaorem juz sie robia tluste to tez to ma jakis zwiazek z hormonami i tarczyca? mam nadzieje, ze to to .. bo martwi mnie to, ze nie moge schudnac.. ciezko bylo mi sie podjac tej diety a teraz taka porazka..

Gość Idz do lekarza
To mOze byc tarczyca Zapisz sie tez do ginekologa Miesiaczkujesz regularnie? Jakies plamienia miedzymiesiaczkowe Pozdrawiam

Gość heeeehhhhe
Jak to dlaczego? Jesz duuuużo ZA MAŁO (przy tej wadze powinnaś jeść DWA RAZY WIĘCEJ kcal, tak, na diecie, dwa razy więcej)., spowolniłaś potwornie przemianę materii.

Gość svietkka
Miesiączkuje nieregularnie, często mam na bieliźnie jakąś ciemno brązową krew, ostatnio pytałam mamy co to może być a ona mi mówi, że to normalne ... super :/

Za malo informacji. Przede wszystkim, pytanie jest: a jaka jest twoja nadwaga? Jezeli nadwaga jest duza, i nie chudniesz jedzac tak malo, to pewnie trzeba sie przebadac. Nastepne pytanie: dlaczego tak dlugo - az 6 tygodni - jadlas tylko 1000kal dziennie. Skoro nie chudlas? Niskokalorycznej diecie daje sie max 2 tygidnie, jak nie przynosi rezultatow, to nie jest dla nas. Ale jezeli masz nieduza nadwage, np ok 5kg I tak cwiczysz, to nie ma potrzeby zeby az tak ograniczac kalorii (chybaa ze tak malo zwykle jesz) musisz byc cierpliwa. Istatnie pare kilogramow sa najtrudniejsze do stracenia.

Gość kwk27kwk27
dziewczyno idz do lekarza nasza mam tez ma terczyce i siostra ma ale nie wiem czy to przypadek czy dziedziczne!!!!!!!!! moja sis tez miała wiecznie tłuste włosy chociaż myła 2 razy dziennie, syfy na twarzy, dekolcie, zawsze zmęczona, rozdrażniona, z nadwagą i wogóle a teraz nie ta laska naprawde w 2-3 miesiące zmieniła się bardziej niż ja przez 10 lat

Gość svietkka
Mam bardzo dużą nadwagę - waże 93 kg przy wzroście 162. Jutro idę rano się zarejestrować do rodzinnego i mam nadzieję, ze on mnie pokieruję

Gość kwk27kwk27
lekarzowi rodzinnemu powiedz o nadpotliwości, tłustej skorze i włosach, nadwadze to jest istotne moja sistra potym dostała skierowanie do endokrynologa i on wkońcu ją zdiagnozował. 3mam kciuki. napisz co i jak

Gość svietkka
dzięki wielkie, jutro napiszę! pozdrawiam

tez tak mialam jak jadlam bialko i tluszcze, albo metabolizm masz zjechany ,przejdz na diete bialkowa i BEZ TLIUSZCZY 10 dni takich i metabolizm sie naprawi ja tak mialm,teraz chudne szybciej tak jak za dawnych czasow

Gość svietkka
zaczynałam dietę od diety dukana, po dwóch tygodniach przeniosłam się na 1000 kcal

Gość agu ska
Miałam podobny problem, ale kupiłam sobie suplement http://naturalnie24.pl/sklep,10,60,slim-formula i teraz waga już poszła w dół. Wcześniej w ciągu dwóch miesięcy schudłam tylko 2kg, a stosowałam dietę 1000kcal i ćwiczyłam. Teraz jem średnio 1500kcal dziennie, zażywam ten preparat i w końcu chudnę :D

Gość daj se spokój
z genem otyłości nie wygrasz, musisz pokochać ciało takie jakie masz, choć prawidłową dietą, optymalnym wysiłkiem fizycznym, higieną, pozytywnym nastawieniem psychicznym możesz utrzymać wagę w ryzach. Zatem spróbu tego co pod nw. linkami: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ http://www.youtube.com/watch?v=sNcF_f5sdoo 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl & WWW.lechrk.republika.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related