Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaama27

co na komary - bo zwariuje dosłownie przez nie...

Polecane posty

Gość mamaama27

pół nocy nie spałam tylko polowałam z papciem - kosmos jakiś - dziecko śpi super a ja gonie za komarami - używacie raidu? jest bezpieczny? na opakowaniu piszą żeby wynieść zwierzęta w akwariach itd a przy dziecko można używać?

Gość hmmmh
Używaliśmy tych wtyczek do kontaktów na listki jak były dzieci maleńkie w taki sposób, że włączone było najbliżej ich pokoju, ale nie bezpośrednio w nim. Używamy też w pokoju z akwarium i rybom nic nie jest ;)

Gość hmmmh
Moskitiera może sprawdzać się w mieszkaniu. W domu, gdzie cały dzień otwarte są drzwi na ogród średnio się sprawdza.

Gość hmmmh
Piszę, że średnio się sprawdzają, bo ktoś ciągle chodzi i wiecznie się je otwiera :P W domu pół życia domowego przenosi się na zewnątrz :D

Gość hmmmh
Ewentualnie w drzwiach bardziej sprawdzają się firanki "makarony", ale nie przy dzieciach. One zawsze znajdą chwilę by zasupłać je na amen i wszystkie owady wtedy wlatują :P

Gość mamaama27
no własnie mam moskitiery ale mieszkamy w domu i cięzko mieć w każdym oknie i każdych drzwiach - synek biega z salonu na taras, na trawe itd a przy zamkniętych drzwiach w pokoju też wlatuja te cholery.. kupiłam lampe owadobójczą a te dalej latają

Gość nie jestes
w leroy merlin poszukaj takiej wtyczki anty owadowej,jest bezpieczna i dla dzieci i zwierzat,wysyła ultradzwieki odstraszajace jedynie owady,dziła na komary,polecam

Gość damulkaaaaaa
ale masz problem, kiedy na wsi ciągle rąbały komary muchy i dzieci jakoś z twego powodu nie umierały, ty to jesteś jak ta dama "bułkę przez bibułkę a acka faceta całą ręką".

Gość black red orange..
damulka, spierdalaj prymitywie gnój odgarniac bo do niczego innego wiejski kretynie sie nie nadajesz:O won!

Gość mamaama27
no sory damulkaaaaaa ale synek ma 5 wielkich placków czerwonych po ukąszeniach komarów smarowanych maścią sterydową żeby zeszły a zeszłej nocy zabiliśmy z mężem 6 komarów w odstępach co 40 minut więc noc prawie bezsenna bo latały, bzyczały i gryzły nas naprzemian.....

Gość moja babcia poleca
hodowanie pelargii, podobno w pomieszczeniu gdzie rosna zero komarow

Gość moja babcia poleca
i wysypane na talerzyku gozdziki albo liscie pomidora

Gość przedewszystkim o tym
trzeba pomyslec juz na etapie projektowania/budowania domu. w naszym domu jest tylko JEDNA moskitiera - dodatkowe drzwi na taras. u gory okien nie otwieramy (dachowe maja nawet wywietrzniki zapiankowane) bo o wymiane powietrza dba wentylacja mechaniczna a o odpowiednia temperature klimatyzacja. nie mamy w domu zadnych much, komarow ani innych owadow.

Gość tomisia jogina
ale problem, kup se wtyczke rajda elektyczną i wkładki do niej. Mozna to stosować w pokoju dzieci tylko wtedy uchylić okno. A na dwór najlepszy autan.

My zamontowaliśmy moskitiery w oknach i jest spokój. Mamy takie na stałe, plastikowe, zimą można zdjąć. Jest spokój, nie ma komarów, czasem tylko jakaś mucha przez drzwi wejściowe wpadnie :)