Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jodla sosna

do wszystkich kretynek z kafe

Polecane posty

Gość jodla sosna

Sfrustrowane zyciem idiotki, ktorym nie udalo sie w zyciu nic poza kupnem slowinka ortograficzego, ktore mysla ze jak postawia na polce to juz zjadly wszystkie rozumy i beda teraz robic za recenzentki na kafe. A wiec: nie istotne o co kto pyta, beda poprawiac debilki ortografie, skladnie itd....... No jeszcze zeby buraczane lby wiedzialy co pisza! Napisalam : bylam ale go to nie otwarlo. I zapamietajcie sobie glupie wiesniary, ze jest to jak najbardziej poprawna polska forma, owszem , rzadziej uzywana niz otworzylo,ale jest to forma poprawna. A poza tym jesli by matkami mialy zostac tylko kobiety ktore nie popelniaja bledow ort oraz pisza idealna skladnia po polsku, to uwierzcie mi, swiat by sie juz dawno skonczyl w tej formie jaki idiotki znacie i lubicie! A wiec: idzcie wiesniary leczyc kompleksy ogladajac lzawe gowna w tv, a mile i sympatyczne dziewczyny, ktore sa pelne empatii dla innych, chetne do pomocy i wpierajace: dzieki ze jestescie! Kazda bedzie juz wiedziala w ktorej grupie sie zalicza... Wlasciwie to mi to wisi, nie raz zrobilam blad ort, nie raz zlozylam cos nie po polsku, nie raz czytalam wasze nie na temat wypowiedzi i nigdy mnie to jakos nie ruszalo. Ale dzis na prawde jestem zla, dziecko stawia mi masakryczny opor wychowawczy, nie moge sie przebic do niego. Studia wyzsze skonczylam, i pracuje w biurze projektowym. Nie znam nikogo kto nie poplenia bledow ort. To tak dla podsumowania mojego wywodu ktory ma na celu sobie spuscic z krzyza cisnienie calodniowe. Adios, ja spadam, a wam pozostawiam marnowanie sobie zycia robiac koretke na kafe. Milej zabawy!

Gość black red orange..
dzizasssss, moze znajdz kogos z penisem niech cie nieco zrelaksuje wariatko:O

Gość nie wiem dokladnie co cię
tak zdenerwowało, ale co do tematu ortografii i podobnych: Bardzo mnie dziwią ludzie oburzających sie, gdy ich ktos poprawia na anonimowym przecie forum ( nie zawstydza przy ludziach:). Bardzo się ciesze, jeśli czegoś się mogę nauczyć - obojętnie przy jakiej okazji. Jeślii jest jakaś dyskusja nt ortografii czy gramatyki na forum, lubię sprawdzić w necie, jak jest poprawnie. W ten sposób nie mam poczucia straconego czasu . Powiem wiecej- dla niektórychjest to jedyna okazja, zeby ktos uswaidomil im np ,ze nie pisze sie dekolD czy nie używa "bynajmniej " w zanczeniu"przynajmniej" - jest to stokroc lepsze, niz wy smiewanie sie za plecami w realu.

Gość poprawnie niepoprawna
A wiecie,że kiedyś (w okresie międzywojennym)poprawną formą było niema? Także nie ma się co pluć bo za parę lat ktoś zmieni zasady pisowni.

Gość buahahahahahahhahaha
ale sie tępa strzala analfabetka zbulwersowala:D:D:D:D:D:D

Gość laj lajlaj taki piękny kraj
i się nie otwarło móżdżku droga autorko i się nie błysło inteligencją

autorka ma rację... bo jak ktoś sie pomyli zrobi błąd to nikt nie zwróci mu uwagi jak człowiek tylko od razu wyzywa od debilek analfabetek i tym podobnych.... a te które oceniają innych na takiej podstawie są żałosne.... ja mam w dupie ortografie innych i wolę odpowiedzieć na zadane pytanie niz ubliżać ale fakt faktem że nigdzie nie spotkałam sie z taka ilością chamstwa co na kafe... i najgorsze że wychodzi ono spod palców matek...

Gość fiołkami
autorka ma rację. bo czym innym nawet zwrócenie uwagi na błąd a czym innym mieszanie tej osoby z błotem.

Gość do 2+3
A przyszlo ci do pustego łba, ze ja nie mam ochoty czytac wypocin analfabetek, takich jak ty, ktore nie maja pojecia jak sklecic jedno sensowne i poprawne zdanie? A autorka sama sobie wystawiła swiadectwo-niezla z niej szajbuska, frustratka i pieniaczka.

Gość fiołkami
Szczycicie się swoją znajomością języka polskiego ale myślę, że ważniejsze by dla was było postudiowanie podstawowych zasad kultury

Gość o wlasnie zgadzam sie
wreszcie ktos to napisal, ale co z tego jak te babsztyle poprawiaczki dalej beda to robic... no coz taki urok kafeterii....

fiołkami tu kultura to obce pojęcie:P a jak polonistki nie mają ochoty czytać analfabetek to niech nie czytają:) a tak na marginesie analfabeta to ktoś kto nie umie czytać ani pisać więc ciężko byłoby mu korzystać z forum:)

Gość gfssfh
popieram autorkę!!!!! jak człowiek zadaje pytanie na kafe a przypadkiem zrobi błąd to jedna z drugą zamias na pytania odpowiadać to ubliżają od Bóg wie jakich kur... poprawianie błędów to co innego niż ubliżanie

Gość gfssfh
a jak ktoś nie ma ochoty to niech nie czyta a morze trzyta?? :-P

najbardziej rażące błędy poprawiam, rzadko, bo rzadko, ale od tego co tu ludzie wypisują sama staję się analfabetką- zaczynam się np. zastanawiać czy na pewno piszę się 'skąd' a nie 'z kont' albo ostatnio już tak powszechne, że nie ma nawet co z tym walczyć: ja rozumię, z nauczycielkom itepe...

Gość bywam wredną mendą
He he he,za to autorka błysnęła kulturą.

Gość fiołkami
ex- ja się Tobie nie dziwię. Jestem nauczycielem. Czasem, kiedy sprawdzam prace dzieciaków, i jeden wyraz napisany jest tam na milion sposobów, albo cała klasa solidarnie strzela jednego i tego samego byka, to zaczynam wątpić w moją wiedzę;)

Gość fiołkami
Fakt- autorkę też poniosło, chociaż z sednem się zgadzam.

Gość ececececefefe
dobre dobre ja mam takie samo zdanie a co do tego to mi się przypomniało jak napiasłam w jednym poście gwarą regionalną jak mnie te wszystkie wielkie polonistki zjechały to aż strach do nich podchodzić bo kulturą to one na kilometr na pewno nie śmierdziały

Gość e-e-e
Na kołku osinowym usiądź. Według Adasia Miauczyńskiego to niezawodny lek na wściekliznę macicy. Jakim pustostanem trzeba być, żeby pisać taki elaborat, nieskładnie i po chamsku, na temat jakichś bzdur. Przecież tego się czytać nawet nie da.

ja nie mówię że nie należy poprawiać ale można to zrobić w normalny sposób np a na marginesie nie z kont tylko skąd:) i nie że głupia kurwa zrobiła sobie bachora a nawet pisać nie umie.... przecież to nie przekresla jej jako matkę czy człowieka... według mnie stopień zaawansowania w ortografii jeszcze niewiele mówi nam o człowieku.... bo taki człowiek może być PROSTY i dobry i niekoniecznie super wykształcony.... a ktoś piszący gramatycznie i ortograficznie poprawnie może być zwykłym PROSTAKIEM... któremu słoma z butów wychodzi....