Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co robić?:((((

5 dni przed okresem w ciazy?!

Polecane posty

Witam, mam nie lada problem, otoz mam obecnie 35 dzien cyklu, kochalam sie z chlopakiem w obecnym cyklu tylko raz na 5-6 dni przed spodziewana miesiaczka (zwykle cykle mam 29 dniowe), czyli 23 dnia cyklu. Sluz byl znikomy i nie ciagnacy sie. Chlopak zmartwiony czemu nadal nie mam okresu, poprosil mnie o kupno testu, wiec tak zrobilam i wykonalam zeby dal sobie z tym spokoj, kto slyszal zeby zajsc 5-6 dni przed spodziewanym okresem? Patrzac na wyniki malo na podloge sie nie osunelam!! byly 2 wyrazne kreski, ktore momentalnie sie pojawily!! jak to mozliwe? Z jednej strony nie mam zadnyh zachcianek, czestych wizyt w wc, mdlosci czy zeby cos odrzucalo mnie, z drugiej bardzo sie ostatnio stresuje- sesja, zlikwidowano sklep, w ktorym pracowalam i mimo usilnych staran nie moge znalezc pracy... Mozliwe jest zeby silny stres zaburzyl wyniki testu??

Testy pozytywne BARDZO rzadko się mylą. Wręcz nigdy się nie mylą dwie kreski. Jedna może się mylić ale nie dwie. Musiały Ci się dni płodne przesunąć. Gratuluję, jesteś w ciąży. :) Dla pewności zrób jeszcze jeden test rano. Albo idź na betę.

Testy pozytywne BARDZO rzadko się mylą. Wręcz nigdy się nie mylą dwie kreski. Jedna może się mylić ale nie dwie. Musiały Ci się dni płodne przesunąć. Gratuluję, jesteś w ciąży. :) Dla pewności zrób jeszcze jeden test rano. Albo idź na betę. :)

Testy pozytywne BARDZO rzadko się mylą. Wręcz nigdy się nie mylą dwie kreski. Jedna może się mylić ale nie dwie. Musiały Ci się dni płodne przesunąć. Gratuluję, jesteś w ciąży. :) Dla pewności zrób jeszcze jeden test rano. Albo idź na betę.

Testy pozytywne BARDZO rzadko się mylą. Wręcz nigdy się nie mylą dwie kreski. Jedna może się mylić ale nie dwie. Musiały Ci się dni płodne przesunąć. Gratuluję, jesteś w ciąży. :) Dla pewności zrób jeszcze jeden test rano. Albo idź na betę. :)

Gość kjhgb
raczej jest tak,ze jak wyjdzie pozytywny to jest ciaza.w druga stronie sa pomylki,czyli wychodzi kreska jedna a dziewczyna jest w ciazy.nie slyszalam o przypadku by po pozytywnym wyniku tesu ciazy nie bylo.zrob sobie za kilka dni kolejny dla potwierdzenia.

Gość kjhgb
raczej jest tak,ze jak wyjdzie pozytywny to jest ciaza.w druga stronie sa pomylki,czyli wychodzi kreska jedna a dziewczyna jest w ciazy.nie slyszalam o przypadku by po pozytywnym wyniku tesu ciazy nie bylo.zrob sobie za kilka dni kolejny dla potwierdzenia.

Gość kjhgtyk

Kalendarzyk jest :classic_cool: 🖐️ Objawy nie pojawiają się dwa tygodnie po stosunku. A co do pomyłki testu to już dziewczyny napisały. Jeśli tylko nie był wadliwy czy przeterminowany to raczej nie pomyłka.

Gość niekoniecznie,czasem
2 kreski wyjda też przy torbieli na jajniku... No,ale szansa niewielka... Cóż,poczekaj ze 2tyg i do lekarza. Dziecko to dar. Jakoś będzie. Nie załamuj sie. Ja zaszłam 2 dni przed terminem @. Stres,niewyspanie i :-). Znam też taką która zaszła w 14 dc,przy 30-32 dniowych po zażyciu postinoru duo. Natura jest nieprzewidywalna.

Przed chwila zrobilam 2 test- znowu 2 kreski sie zrobily bez czekania:(( chyba nic innego mi nie zostalo jak pojsc do ginekologa i cieszyc/martwic sie ze moje zycie niespodziewanie kompletnie sie zmieni. Wiecie, ja bym sie cieszyla jak cholera, ale w bardzo zlym momencie sie stalo, od niedawna nie mam pracy, jestem na 4 roku studiow, mieszkam z chlopakiem na wynajmie ze wspollokatorami. No nie wiem co z tego dobrego wyjdzie:( A tak sobie planowalam, ze dziecko bede miec za 4 lata jak sie mi wszystko ulozy, natura to zweryfikowala i zaszlam w takim wieku jak moja mama, a chlopak zostanie tatusiem w tym wieku co wtedy jego tata:)

No co do tej torbieli to zaczelam to podejrzewac ponad 2 tygodnie temu, bo mialam okropne bole podbrzusza jak nigdy, do tej pory mam ale mniejsze juz, a stosunek odbyl sie pozniej, wiec cos mi tu nie gra

No szczerze mowiac to sobie planowalismy powoli dziecko, nawet juz nad slubem sobie dyskutowalismy (zareczny prawdopodobnie mialyby byc po wakacjach w nasza rocznice zwiazku), ale zycie to zycie, na poczatku tragedie odstawialam, ale on na spokojne przemyslal, podal mi plan przetrwania to az zaczelam wierzyc ze to moze sie udac i powoli zaczynam sie cieszyc ze bede mamusia:)

:P antykoncepcja byla, ale dla mnie to absurdalne pare dni przed okresem zajsc, nawet nie mialam od dawna wydzieliny typowej dla owulacji, jak tak teraz mysle to sie boje czy jakies blizniaki moga z tego wyjsc:P

Gość jakiej antykoncepcji
stosowaliscie? Bo wierzyc mi sie nie chce ze sie zabezpieczyliscie i jestes teraz w ciazy.

Gość gfdgfgfggff
jakby antykoncepcja była to bo ciazy nie było weic nie pitol trzeba było myslec jak sie zbykaliscie

prezerwatywy, no wybaczcie ale zaden naukowiec wam nie przyklasnie na tekst ze jest w 100% pewna antykoncepcja. Kolezanka wpadla mimo ze brala tabletki anty. + prezerwatywa.

"Kolezanka wpadla mimo ze brala tabletki anty. + prezerwatywa." Urban legend. Tobie też nie wierzę. :) 🖐️

Gość 3w6t256
Wystraszyłaś mnie tym topikiem :O Ja tez kilka dni przed okresem i kilka dni po uprawiam seks bez zabezpieczeń. Juz od wielu, wielu lat tak robię i w ciążę nie zaszłam.

Gość 3w6t256
"Kolezanka wpadla mimo ze brala tabletki anty. + prezerwatywa." W to nie wierzę.

Gdybyście stosowali prezerwatywy to napisałabyś o tym od razu. A Ty tylko "kto slyszal zeby zajsc 5-6 dni przed spodziewanym okresem". 🖐️

Gość 3w6t256
"prezerwatywy" W to też nie wierzę i jestem 100% pewna, że okłamujesz nas teraz. Przyznaj się, że nie stosowałaś niczego.

Gość Ja zaszlam 2 dni przed okresem
Pierwszy raz slysze zeby to bylo cos dziwnego

Gość 3w6t256
Hmm... To musze zweryfikować swoje poglądy, na serio. Mam 31 lat, w dni płodne stosujemy z mężem prezerwatywy, ale ok. 5 dni przed okresem i ok. 3 dni po okresie kochamy się bez zabezpieczeń. A BARDZO NIE CHCEMY MIEĆ DZIECI! Fakt, może to wyglądać na nieodpowiedzialne, ale ja mam okres jak w zegarku, bardzo regularne cykle, więc absurdalne wydaje mi się, by zajść w ciąże w niepłodnym okresie. Słowem - nie potępiam, że tak myslałaś, bo ja sama tak myslę, ale przestań kłamać o prezerwatywie.