Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adsadsa

Allegro - wysyłka za pomocą InPost

Polecane posty

Czekałam na swoje zamówienie 10 dni. Ponieważ wybrałam przesyłkę poleconą poprosiłam o numer przesyłki. Po 3 dniach gość mi podaje numer i na koniec informację, że wysyłał to InPost. Sprawdzałam numer na stronie InPost, byłam nawet w paczkomacie i ciągle numer jest zły, za długi zwyczajnie :o Nie wiem czy ten facet jest jakiś nienormalny czy jak? Jak to jest z tym InPost?

ja odbieram paczki z avonu prez paczkomaty. Zapytaj go czy paczka idzie kurierem czy do paczkomatu. Jeśli do paczkomatu to powinnaś mieć 4 cyfrowy kod do odbioru

Aha, a jeśli kurierem to ten numer który mi podał byłby dobry? Ma z 15 cyfr.

Kurcze nie mogę znaleźć ile cyfr powinien miec ten kod , ajk wrzucisz w śledzenie przesyłek to wyskakuje błąd? Może przedzwoń na biuro obsługi Klienta ?

No właśnie, wyskakuje "nieprawidłowy numer przesyłki" :o chyba, że ten facet się pomylił. Kontakt z nim jest taki kiepski, ze szok :o

To zrób tak jak mówię, podaj w biurze obsługi ten numer co masz i ewentualnie nazwisko, powinni Ci pomóc. Oj cos wiem na ten temat sama sie staram doprosic o numer przesyłki z allegro :0 A z drugiej strony mógł sie kolesiowi palec obsunąć i np wbił o jedną cyfrę za dużo

No mógł :o Jakbym wiedziała, że jakimiś InPostami będzie wysyłał to nie kupowałabym u niego :o Pisałam do Niego w piątek, że zły jest ten numer. Poczekam aż mi coś dziś lub jutro odpisze a jak nie to zadzwonię do Niego lub InPost :o A całe zamieszanie o przesyłkę wartą 13 zł :o Dzięki za pomoc 🌼

uuu to faktycznie sporo , to ja bym sie nie zastanawiała tylko od razu bym dzwoniła do niego. A komentarze miał oki ? Dziwne

Gość kikaaaaaa98
Kupujący wysyła Ci numer przesyłki a kiedy paczka będzie w paczkomacie to już Inpost wysyła Ci smsem z nr odbioru. 4 cyfrowy kod.

Gość kikaaaaaa98
Ale jak widać ile czekasz to sprzedający coś kręci i nie nadał przesyłki Inpostem. Kupowałam buty w pewnym sklepie. Dzień po zapłacie nadali przesyłkę a ja ją miałam po ok 2 dniach w paczkomacie.

No to czym to kurde nadał? Pocztą nie, bo też sprawdzałam ten numer :o Ja piernicze :o

o jaaa to po co zamawiałaś u niego??? \ Jak widzę ze ktos ma niże niż 95 % pozytywnych to nie zamawiam :( Dzwoń do niego i zaznacz na allegro spór.

Po złożeniu zamówienia zobaczyłam te komentarze dopiero :o Jak już pisałam to nie jest droga rzecz. No ale wkurza mnie takie coś :o

Ostatnie złe komentarze miał w kwietniu, myślałam że się poprawił :P

Kurcze że być lipa, ale z drugiej strony jak mówisz , że przynajmniej dużej starty finansowej nie będzie to przy następnych razach będziesz najpierw patrzec na komentarze :)

Jak coś droższego to patrzę :) A tak. To były akumulatorki AA, 1.6 zł za sztukę, kupiłam 3 szt, plus wysyłka... Napisałam do Niego @, jak do środy nie załatwię sprawy to dam negatyw :o

Ja wychodzę, z założenia czy grosze czy nie to sa pieniądze które musiałam zarobić. Heh mi baba tez nie przesłała numeru paczki niby wysłali w piątek kurierem jak mi zaraz nie odp top będę dzwonić

Co tym ludziom się w piątek stało? Jakieś stresy przed sobotnim meczem? !Mylą się z tymi numerami paczek, kręcą :P

No własnie nie wiem, ehhh zalezy mi na paczce bo zamówiłam sukienkę na takie upały jak dziś wrrrrrr .

Gość hjrejnther
mój nr z inposta był taki : 900000181100000913831XXX więc jak widać długi ale nie był z paczkomatu

Wiecie co? No normalnie krew mnie zaraz zaleje :o Gość mi napisał, że "przesyłka nie została podjęta" czyli niby wina jest moja... Ale... 1. Nie dostałam ŻADNEJ informacji z InPost, że owa przesyłka znajduje się w paczkomacie. 2. Do piątku 15.06 byłam pewna, że to przyjdzie Pocztą 3. Podany przez faceta numer był nieprawidłowy, wpisał o jedną '4' za dużo, więc nie miałam szans na odebranie między piątkiem a poniedziałkiem. Boję się, że winę zwali na mnie :o Ja pierdole

Gość cocokoko
odkopuję :) ja mam trochę inną sytacje ale zastanawiam sie co zrobic. Dostalam smsa ze czeka na mnie paczka w paczkomacie. Ja niczego nie oczekiwalam, kolejnego dnia dostalam przypomnienie ze czeka i odebralam ja. Sa to buty, nowe z rachunkiem na 299 zlotych. Myslicie ze jak nie zglosze tego nigdzie to i tak mnie znajda i oskarza o kradziez? na paczce mam maila i adres nadawcy

Gość zdzichufjutek
NIE POLECAM Inpost Polecony To całkowita pomyłka i strata pieniędzy, kurierzy w ogóle nie przychodzą z listami, nie zostawiają awizo, a jak już zostawią, to musisz odebrać w jakimś przydrożnym kiosku, gdzie obsługa nie ma pojęcia o wydawaniu listów. TRAGEDIA!! GENIALNY jest za to PACZKOMAT!!

Gość Kasia550
ja w ogóle nie korzystam z inpost jakoś tak nie ufam, jeżeli często wysyłasz coś to zobacz sobie tą stronę https://www.tmkserwis.pl/ tutaj masz koperty kleje itp w bardzo niskiej cenie