Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fnbvgdvcfsf

kto funduje prezent na wesele?

Polecane posty

Gość fnbvgdvcfsf

w tym roku ide z moim facetem na 3 sluby - 2 sa od moich znajomych i rodziny, jeden to slub naszych wspolnych znajomych. na wszystkie sluby prezentem niestety maja byc pieniadze. jak to powinno w zwiazku z tym byc, czy ja powinnam sfinansowac w calosci prezenty na 2 wesela a na to wspolnych znajomych dac polowe? tak by niby bylo sprawiedliwie, ale ja normalnie pojde z torbami i o jakimkolwiek wyjezdzie wakacyjnym przez te weselicha moge zapomniec... czy tez moze na wszystkie 3 imprezy powinnismy sie skladac na pol?

Gość ale czy kiedykolwiek
wszystko zależy od układów między Wami - tak mi się zdaje, może wyczuj czy chłopak się dołoży, zagadaj na ten temat......myślę, ze nie ma żadnej sztywnej reguły - wszystko zależy od Waszej zażyłości, no i oczywiście od finansów chłopaka też;)

Gość gildia4578
to jedynie zalezy od waszych relacji,mój facet całą sumę wyłozył jak szedł ze mną,ale ona ma podejscie że zadaniem faceta jest płacenie za laske w każdej sytuacji

Gość fnbvgdvcfsf
jestesmy ze soba niecale pol roku. widze, ze on jest bardzo oszczedny i ogolnie liczy pieniadze. nie mamy zadnych problemow z finansami, zasada jest jasna - ja kupuje cos jednego dnia, on nastepnego. mysle, ze nikt nie jest stratny. boje sie jednak, ze z jego oszczednoscia, to jak mu powiem, ze ma wydac np 400 zl na prezenty dla ludzi ktorych prawie w ogole nie zna, to spadnie z krzesla...

Gość fnbvgdvcfsf
bo powiedzcie mi w ogole... 400 zl od pary to teraz taka norma jest, nie?

Gość bez przesady 200-300zl
to nie jest sponsoring, my skladamy sie na pol