Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taki mam plan

Czy mogę tak zrobić żeby dostać becikowe?

Polecane posty

Gość taki mam plan

Do 23.07.2012 r. jestem na macierzyńskim. Ponieważ po urodzeniu dziecka nie należało mi się drugie becikowe zależne od dochodu(przekroczyliśmy parę zł) chciałabym przejść na urlop wychowawczy ale tylko na 1,5 miesiąca żeby dostać to becikowe (będę miała utracony dochód i dostanę rodzinne i becikowe). Wypłacą mi becikowe, zasiłek rodzinny i wychowawczy za 1 miesiąc.Potem zamierzam wrócić do pracy a mops poinformuję o podjęciu pracy i wtedy zabiorą mi rodzinne. Rozumiem że wtedy z becikowym wedle prawa będzie ok bo w chwili przyznania będzie mi się należeć a to że niedługo po tym wrócę do pracy nie ma znaczenia?

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzz.,.,
nie wiem czy ci sie bedzie nalezec ,ale az mnie trzesie jak sobie pomysla w jak chorym panstwie mieszkamy -becikowe sie nie nalezy ,rodzinne tez nie a vat na produkty dla dzieci to jakos bez oporu dzwigaja......zlodzieje

Gość taki mam plan
Dlatego własnie nie chcę przepuścić okazji żeby chociaż ten tysiąc dostać na który jest czas do ukończenia przez dziecko roku. Tysiąc mnie nie zbawi ale wolę to dla dziecka na coś przeznaczyć niż przepuścić okazję, państwo nic nie pomaga rodzinom więc dlaczego ja mam rezygnować z tego. nie dostałam becikowego ani rodzinnego bo po 15 zł na osobę dochód był przekroczony.

Gość Zonusia męzusia
ja tez miałam taki dylemat jak ty ( tylko 3 lata temu) dostałam 2 becikowe zasiłek chyba 68 zł i tak przez 4 miesiace póżniej poszłam do pracy i zasiłku nie było ( swoją drogą ten cały ZASIŁEK to sa smieszne pieniadze) ;)

Gość taki mam plan
Ty byłaś 4 miesiące a ja chcę tak na ok. 1,5 miesiąca- chyba bez obaw mogę i dostanę to becikowe?

Gość Zonusia męzusia
ale to nie ma znaczenie czy 4 miesiące czy miesiąc poprostu powiesz później ze znalazłaś prace a skąd miałaś wiedziec wczesniej ze taka okazja tobie sie trafi ;)

Gość tylko ze do tego becikowego
nie bierze się pod uwagę bieżącego dochodu , tylko za zeszły rok bodajże - a tu się Wam nic nie zmieni.