Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problem z tmobile

T-MOBILE to oszuści!

Polecane posty

przez miesiąc sprawdzałam w internecie czy czasem nie wyszłam poza limit cieszyłam się że nie wyszłam a tu rachunek na 540 zł ... (korzystałam przez mies z internetu w telefonie) dlaczego nie uwzglednili kosztów internetu czuję się oszukana

chciałabym napisac pismo oficjalne do nich nie wiecie gdzie pisać? zapłace te 540 zł bede madrzejsza na przyszłośc

Gość a znasz?
a ty myslalas ze net jest za free? chyba ze masz wifi w tel to mozesz wlaczac i wylapywac siec domowa lub darmowa z miasta.

nawet jesli nie jest za free dlaczego w kosztach bieszących tego NIE UWZGLĘDNILI???

zapłacę ale tak tego nie zostawię zastanawiam się czy jak wystosuję list do UOKiK-u coś z tym fantem zrobią

Gość jaja sobie robi
wszyscy operatorzy oszukuja abonentow:O w innej sieci bedziesz miala tak samo :D plac i placz,najlepiej kup sobie tel na karte a internet zaloz osobno w domu:D

ale nikt nie lubi czuć się oszukany - prawda? tymbardziej na taką kwotę - która mała nie jest

nic wysłałam list do Tmobile teśc mojej siostry jest prezesem sądu gospodarczego - więc poradzę się i jego - czesto bywa u mojego ojca

Gość aaggaatt
to masz fart z takim znajomym...od razu go zapytaj czy możesz zerwać umowę z T-mobile w takiej sytuacji. Może lepiej nie płacić i czekać aż Cię pozwą...hmmm

nie nie 1. poradzę się teścia siostry 2. poczekam na odpowiedź z T-mobile 3. napiszę do UOKiK-u 4. 5. zobaczę co odpiszą - mam z nimi doświadczenie, działają szybko w T-mobile mam telefony 2, internet nie stacjonarny (blueconnect) średnia wysokość rachunku to 240 zł mies rachunek przyjdzie w okolicach 22 czerwca (zawsze tak przychodzi) ale działam już teraz - choć zapewne moje próby na marne pójdą i Słowację w lipcu sobie odpuszcze - no niestety

dzięki - pisząc o UOKiK-u myślałam o UKE jednak odpowiedź mają mi dać do 2 dni roboczych, wiem że bez listu do UKE się nie obędzie ale jednak poczekam te 2 dni musiałam wydusić z siebie tą złość

Gość aaggaatt
to powodzenia...t-mobile potrafią przekręcić. Ja też walczę i końca nie widać

Gość gość
A mnie to wpienia jak zamulaja z tym internetem, chociaz do wykorzystania mam jeszcze ponad giga transferu. 2 tyg jest ok smigalładnie, potem 2 tyg lepiej nie włączać bo kur wicy można dostać, na tydzień przed kolejnym okresem rozliczeniowym znowu można normalnie jakoś korzystać... Za co ja płace...

Gość facecikkk
ja zmieniłem na nju i jest wypas żadnych ściem tylko fv internetowa musi być

Gość gość
Nigdy w życiu nie zawierajcie umów przez telefonu konsultanta t-mobile przez telefon, zostałam niewiarygodnie oszukana! Nie mam siły wyjaśniać szczegółów, ale przestrzegam stracicie czas i wszystkie nerwy!!!

Gość gość
Zasadniczo przestrzegam Państwa przed tym operatorem. W mojej ocenie ich praktyki umowne naruszają uregulowania dotyczące ochrony zbiorowych interesów konsumentów. Umowa jest tak skonstruowana, że składa się z części abonamentowej (pakiety) oraz dotyczącej spłaty rat. Po wygaśnięciu okresu obowiązywania umowy ulega ona automatycznemu przedłużeniu. Operator nie ma zwyczaju informowania klientów o tym momencie. Co ciekawe wartość opłat po spłacie zobowiązań z tytułu rat okazuje się być dokładnie taka sama jak wcześniejsze rachunki. Przykładowo, rachunek opiewający wcześniej na 40zł składał się z części abonamentowej - 10zł oraz spłaty rat - 30zł. Przedłużająca się automatycznie umowa opiewa na kwotę 40zł. Zapytacie Państwo dlaczego dokładnie 40zł. Ano dlatego, żeby klient nie zorientował się, że doszło do jakichkolwiek zmian. Może po dwóch, trzech miesiącach sam zorientuje się, że czas tej umowy jest podejrzenie długi. Oczywiście T-Mobile twierdzi, że w czasie obowiązywania pierwszej umowy wartość abonamentu wynosi bazowo 40zł, tylko oni przyznają klientowi zniżkę w wysokości rat za sprzęt. Natomiast po jej zakończeniu owa "zniżka" przestaje przysługiwać. Wygląda to jednoznacznie na z góry zaplanowane oszustwo, co tu dużo mówić, mające na celu robienie klientów w konia (używając języka potocznego). O tej praktyce powiadomiłem UKE oraz UOKiK, składając przy tym stosowne wnioski o wszczęcie postępowań administracyjnych wobec tego operatora, zakazujących stosowania wyżej określonych klauzul umownych.

Gość gość
koniec z abonamentami i tymi dziwnymi dodatkowymi oplatami. ludize przeniescie się na kartę, najpierw płacicie później korzystacie... ja juz dawno przeniosłam się do mobile vikings i jestem bardzo zadowolona...!