Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 potrzebujaca25

jak wyglada wizyta u psychologa??

Polecane posty

Go艣膰 potrzebujaca25
艂ykalam r贸zne magnezu itp w r贸znych ilosciach, problem ten pojawia sie zawsze w okreslonych przypadkach np. nie mam problem贸w z tym przy wysi艂ku fizycznym, ale pojawia sie to przy sytuacjach gdy si臋 boj臋...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 malwinaaaa111
mi leki i psychiatra nie pomagaj膮;/ pog艂臋bia si臋 tylko m贸j stan. zobaczymy co b臋dzie po terapii. jakos nie mam z艂udze艅, ale pr贸buje, bo ju偶 mam do艣膰 mojego 偶ycia;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak na temat
wyglada spoko rozmawiasz p艂acisz psycholog to nie lekarz ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 7382732
ja braam latami antydepresanty na nerwic臋, i magnez mi potem pom贸gl juz po paru tabletkach znacznie lepiej, sama do tego dosz艂am, za艂uj臋 偶e nie wiedzia艂am wcze艣niej, ci psychiatrzy to debile, faszeruj膮 g贸wnem a nie zaczn膮 od podstaw. Choroba znik膮d si臋 nie bierze, stres ma kazdy, z jakiego艣 powodu b. zle go znosicie.... nie wtoerdze, 偶e kazdemu to pomoze... u mnie tez jest na艂贸g picia kawy po kilka dziennie kubk贸w, co wyp艂ukuje mi wszystko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malwinaaaa111
ja by艂am na NFZ

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 potrzebujaca25
auc dzi臋ki za wyrozumialo艣膰 7382732 dzi臋ki za rady ja magnez lykam bardzo czesto ale sprubuje byc bardziej systematyczna na pewno nie zaszkodzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak na temat
dobry psycholog wyci膮gnie ci臋 z do艂ka aby艣 chcia艂a i bez proch贸w :O ten od proch贸w to psychiatra

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 potrzebujaca25
najgorsze jest to ze ja sie boje isc czesto do zywklego lekarza a co dopiero z takimi sprawami... nie wiem jak to sie skonczy ale mam poczucie winy ze jestem jaka jestem - ciezarem dla siebie i innych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 takijeden,
ja jak by艂em, to mi kaza艂a robi膰 nudne i wkurzaj膮ce rzeczy :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak na temat
dobry psycholog bierze 100 pln za godzink臋 ale warto milej ni偶 w agencji towarzyskiej :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 auc
a niby dlaczego uwa偶asz si臋 za ci臋偶ar? przecie偶 ka偶dy ma prawo do s艂abo艣ci i nie mo偶esz si臋 za to obwinia膰. nie masz obok siebie nikogo, kto m贸g艂by Ci pom贸c?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 potrzebujaca25
szczerze to to pewnie nigdzie nie pojde jak juz mowilam boje sie isc do zywklego lekarza, najlepiej dla mnie by bylo jakby mnie wywiezli z domu i gdzies zamkneli...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 auc
ooo, nie m贸w tak. by艂am w szpitalu na oddziale nerwic i to by艂 dopiero kana艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 7382732
wpiszcie sobie w youtube "Jedzenie ma znaczenie", jest tam b. ciekawy film dokumantalny, o tym jaki wp艂yw na brak niekt贸rych sk艂adnik贸w na orgaznim

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 potrzebujaca25
mam ale nie potrafie sie tak uzewnetrznic jak juz to zrobie to powiedziano mi ze sama sobie wymyslam, czesto tez obwiniam osoby wok贸艂 siebie :/ ogolnie to chyba wszscy mysla ze sie obrazilam na swiat i to dlatego ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 auc
cz臋sto bliscy tak reaguj膮. a jaka by艂a艣 wcze艣niej?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 potrzebujaca25
auc powiedzialam to dlatego ze ja chyba nigdy nie dam rady wybrac sie z tym gdziekolwiek...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak na temat
sk膮d jeste艣? mog臋 da膰 namiar na dobrego psychologa :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 auc
a jaki w og贸le mia艂a艣 charakter? jaka by艂a艣 w stosunku do rodziny i przyjaci贸艂?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 potrzebujaca25
pami臋tam ze bardzo cz臋sto siedzialy we mnie strach i zlosc, ale w miare dobrze funkcjonowalam, staralam sie niczego nie okazywac mialam troche dystansu do moich zlych emocji potrafilam na nie spojrzec z boku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 auc
le膰 do specjalisty. masz kas臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 7382732
kiedy艣 s艂ysza艂am, 偶e g艂贸wn膮 przyczyn膮 nerwic jest t艂umienie emocji....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 takijeden,
"w pewnych sytuacjach ze stressu dostaje drgawek i ko艂ota艅 serca w takim razie do kogo mam isc?? do tego strasznie wyszstko przezywam i boje si臋 wiekszosci kontak贸tw z ludz" no a u mnie sytuacji, kt贸re powoduj膮 takie co艣 jest bardzo ma艂o, ale za to ja jeszcze czuj臋 wtedy jakby problemy z oddychaniem, a raz to si臋 trz臋s艂em tak, 偶e chyba ludzie to widzieli, bo si臋 dziwnie na mnie patrzyli

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 potrzebujaca25
hmm niesmiala, z zewnatrz pogodna( w srodku czesto przerazona, zez艂oszczona), dla rodzinyracej tez ale czasami mialam wybuchy gniewu, dla przyjaciol bylam ok zawsze sie czulam gorsza od innych probowalam sie przypodobac, zawsze pogodna( czasami zle sie czulam wsord ludzi ale udawal ze dobrze), nigdy sie nie klucilam ( choc czesto czulam potworna zlosc - mialam czasami powody, ale nie okzaywalam tego)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 auc
spyta艂am si臋 z ciekawo艣ci. zachowywa艂am si臋 identycznie. biegnij do specjalisty. dasz rad臋, wierz臋 w Ciebie. jeste艣 inteligentn膮 kobiet膮, a takie zawsze sobie poradz膮 ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 potrzebujaca25
auc dzi臋ki za s艂owa otuchy, chialabym sie przem贸c jakos niedlugo i isc. mam tez jutro cos do zalatwienia i jak mi sie nie uda ( co jest raczej pewne przez moje nerwy, juz na sama mysl sie trzese). to oznaka 偶e pomoc przydalaby sie. najchetniej bym sie spakowala do pude艂ka i wys艂a艂a do kogo艣 kto mi pomo偶e, przynajmniej bym nie uciek艂a, nie unikn臋艂a sytuacji kt贸rej sie boje, ale kt贸ra by mi byc moze pomog艂a ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 potrzebujaca25
auc mialabys dla mnie jakies rady dop贸ki nie zabior臋 si臋 do specjalisty?? juz powoli zasypiam, dzi臋kuje Ci za zyczliwe s艂owa :) dobrej nocy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 auc
takie bana艂y - pami臋taj o oddychaniu, o艣miesz sytuacje lub osoby, kt贸re Ci臋 przera偶aj膮. my艣l o sobie pozytywnie, dobrze si臋 od偶ywiaj, wysypiaj to naprawd臋 pomaga. no i powinna艣 ju偶 spa膰 ;-) pa i trzymam kciuki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hjhjkjgfn
Moim zdaniem powinnas i艣膰 zarowno do psychologa, jak i psychiatry. Odpowiednio dobrane leki pozwol膮 Ci si臋 wyciszy膰, a psycholog popracuje nad reszt膮. Leki s膮 o tyle dobre, 偶e mog膮 wyciszyc objawy somatyczne, a wtedy 艂atwiej funkcjonuje si臋 w艣r贸d ludzi. Tylko potrzebny jest tu dobry psychiatra i odpowiednio dobrane leki (na pocz膮tku przyjmowania lek贸w mo偶e by膰 pogorszenie, ale to normalne). Sama chodzi艂am do psychiatry, kt贸ry by艂 w miar臋 ok. By艂am te偶 u dw贸ch psycholog贸w, ale to by艂a totalna pora偶ka :O Jeden przyjmowa艂 na NFZ, a drugi prywatnie, ale jak widac nie mia艂o to 偶adnego znaczenia. Tak czy siak warto pr贸bowa膰 - to Twoje 偶ycie i szkoda je zaprzepa艣cic. Ja trafi艂am 藕le, ale to nie znaczy, 偶e Ty nie trafisz na kogos kompetentnego :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hjhjkjgfn
A co do wizyty, to ja wype艂nialam co艣 w rodzaju testu. By艂y tam r贸偶ne pytania (najgorsze dla mnie by艂y pytania dotycz膮ce seksu, bo wstydzi艂am si臋 przyzna膰, 偶e jestem dziewic膮 :O ). I generalnie nie musisz m贸wi膰 wszystkiego - sama o tym decydujesz. No i je艣li wybrany przez Ciebie specjalista nie b臋dzie Ci pasowa艂, to go po prostu zmie艅 (nawet na NFZ mo偶na tak zrobi膰). Nie musisz z nim siedzie膰 - nawet mo偶esz wyj艣c w trakcie wizyty, je艣li uznasz, 偶e to niew艂a艣ciwy cz艂owiek (przepraszasz, przerywasz i ju偶).

Udost臋pnij ten post