Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rklgfeow

Czy byście tak postapiły?

Polecane posty

Tez uważam, że powinnaś dochodzić swoich praw tak aby potomni tych ludzi nie chcieli już tak postępować. Ja ubrania po swoich dzieciach oddaję regularnie do domów samotnych matek itd. Oddaję bezzwrotnie i wolę się już nie interesować co z tymi rzeczami się dzieje bo pewnie bym zawału dostała. Zdarza mi się, że coś jednak pożyczam i normą jest że rzecz do mnie po jakimś czasie wraca i raczej nikomu na myśl by nie przeszło aby coś sprzedać chociaż na Twoim przykładzie widać, że takich osób szukających łatwych pieniędzy nie brakuję.

Gość rklgfeow
Odpowiadam tak jak tego oczekujesz bo na madrą dyskuję z taką osobą jak ty nie ma sensu więc po co mam się posiłkować? Myśl sobie co chcesz! A za odzyskane pieniadze pójdę sobie na męskie dziwki, ot tez taki mój kaprys. pasuję?

Gość rklgfeow
shadows in the night - i tak będzie :)

Gość i co ty nie powiesz
Zatem śmiało możemy powiedzieć JAK NIE WIESZ O CO CHODZI TO CHODZI O PIENIĄDZE! A tobie autorko życzę więcej empatii i dobrych relacjii z ludźmi. A straszenie urzędem skarbowym jest poniżej godności człowieka. W takich sytuacjach poznajemy jacy naprawdę jesteśmy.

Gość rklgfeow
No owszem, że o pieniadze, tak samo jak i wam, co nie pasuje teraz? Nie mam zamiaru się spierac z głupcami bo ktos mnie w końcu z nim pomyli.

Gość hihotttttttt
no tak zawsze z braku argumentów będzie sie człowiek bronił tym , że dyskusja nie na odpowiednim poziomie :D wiesz co to jest analogia ? poczytaj jeszcze raz to się dowiesz

Gość hihotttttttt
a morał z tej historii płynie taki uważaj kto do Ciebie rękę wyciąga i przyjrzyj się dokładnie czy nie trzyma w niej noża 🖐️

Gość rklgfeow
shadows in the night - no chyba totalny głupiec by brał sobie do głowy pierdoły wypisywane przez pobrateńców ludzi bez zasad ;) ps. duuuuuuuża rodzinka u ciebie :)

Widzisz autorko że większość tutaj zebranych analizuje każde słowo żeby tylko Ci dowieść że ubrania dałaś, a nie pożyczyłaś. I o czym to świadczy? Tak jak by co najmniej siebie usprawiedliwiali. Dla mnie zachowanie tych ludzi to dno.

Gość rklgfeow
kjhgsbn - i dlatego ja z tym "dnem" dyskutować już nie mam zamiaru :)

Pisząc dno miałam na myśli zachowanie ludzi którym pożyczyłaś ubrania. niezbyt jasno się wyraziłam. A co do dyskusji to typowe dla kafe że większość szuka usprawiedliwienia dla takich zachowań, bo ta tak jakby siebie tłumaczyli. Czekam na ciąg dalszy historii.

to forum to skupisko roznych ludzi. Na macierzynskim 70% to biedota, ktora oszczedza miesiacami by buty w Biedronce dziecku kupic:P Gdyby dla nich trafila sie okazja tez by sprzedali dlatego sie tak czepiaja autorki. Jest jeszcze cos fajnego w tym forum:) Mianowicie 90% kompletnie nie czyta ze zrozumieniem albo nie czyta nic poza tytulem tematu i kilka pierwszymi zdaniami, a potem przez kilka stron najezdza na autora:D Nie wspominajac, ze zawsze owe frustratki sobie cod dopowiedza do cudzego zycia, one lepiej wiedza czy komus chodzi o kase czy pomoc. Autorka moze byc dobrym czlowiek, ale niewazne, one swoje wiedza i bede walkowac to caly czas. Te, ktore tak sie czepiaja autorki to wlasnie owa biedota nie czytaja dokladnie i majaca chrapke na to, zeby kogos okrasc w tak zgrabny sposob jak ci znajomi autorki.

Gość i co ty nie powiesz
Na twoim miejscu ostrożniej wypowiadałabym się na temat zasad, aby zrozumieć co mam na myśli wystarczy przeczytać to o czym napisałaś do tej pory. Poza tym dam jedną radę, najpierw myśl a potem mów. I nie pochlebiaj sobie i nie przypisuj mądrości, bo do niej tobie daleko. Tak czy siak na własne życzenie zostałaś wystrychnięta na dudka. Głupota nie boli a szkoda, bo powinna. A pro po wpisu kjhgsbn, że niby szukamy usprawiedliwienia bo podobnie zachowujemy się jak ci obdarowani przez autorkę. Mylisz się, wręcz odwrotnie, jak coś chcę oddać, może ładniej brzmi podarować to staram się robić to dyskretnie, by nie narażać obdarowanych na plotki. Biedny człowiek z zasady jest dumny, chyba ze mną się zgodzicie.

Gość rklgfeow
No...Napisze dalszy ciąg i panie zaradne pt "sprzedam cudze, nie ważne że pożyczone" poprzegryzają kable ze złości albo z dynki w monitor przyłożą ;) EwelinaEwa - święta racja, święta! i co ty nie powiesz - a ty dalej nie rozumiesz co to znaczy dać na własność a pożyczyć. I obawiam się że nie zrozumiesz skoro tak bronisz złodziei którym pewnie sama jesteś....

Gość i co ty nie powiesz
Muszę cię zmartwić, ale na twoje życzenie nie stanę się taka jak ty, i nie jestem złodziejką ani głupią, a wręcz przeciwnie widzę wokół biedę i z wielką delikatnością podchodzę do pomocy innym. Pomagam tyle na ile mnie stać, napewno nie narażę obdarowanych na kłpot. Prościej nie potrafię napisać.

Gość rklgfeow
Jak dla mnie to ty możesz i swoje ostatnie majtki darowac jeśli masz chęć. Ja pożyczyłam bo te rzeczy miały trafić do innych rzecz i...Nie wiem który raz to już powtarzam ale widocznie zbyt durna jesteś aby zrozumieć co napisałam.

Gość hihotttttttt
ależ się uśmiałam z Ciebie Ewelino :D "Jest jeszcze cos fajnego w tym forum Mianowicie 90% kompletnie nie czyta ze zrozumieniem albo nie czyta nic poza tytulem tematu i kilka pierwszymi zdaniami, a potem przez kilka stron najezdza na autora Nie wspominajac, ze zawsze owe frustratki sobie cod dopowiedza do cudzego zycia, one lepiej wiedza czy komus chodzi o kase czy pomoc." oczywiście mówisz o sobie, tak ? :D gdybyś przeczytała każdy post literka po literce to wiedziałabyś, że autorka sama przyznała, że chodzi jej o kasę więc bez hipokryzji, bo robisz z siebie idiotkę 🖐️ " Autorka moze byc dobrym czlowiek, ale niewazne, one swoje wiedza i bede walkowac to caly czas. " taak autorka jest tak dobrym człowiekiem, że najpierw pomaga a potem pozywa do sądu oby więcej takich "dobrych " ludzi 🖐️ :D

Gość hihotttttttt
"Dowiadujecie że ktoś z rodziny ma do oddania rzeczy dla dziecka. Zgłaszacie się po nie i je otrzymujecie. Potem dowiadujecie się, że te rzeczy " tu piszesz, że to rodzina

Gość hihotttttttt
"Ale dla moich znajomych i widocznie dla ciebie taka kasa jest wystarczająca aby tak się zachować i sprzedać coż pożyczonego." a tu, że znajomi nie ma co, wyrażasz się tak precyzyjnie a potem wmawiasz innym, że coś Ci wmawiają 🖐️

Gość rklgfeow
A ty dalej przeżywasz jak żaba pierwszy orgazm? Powiedz co ciebie tak dotkliwie zabolało, że tak się pierzysz? Współczuję naprawdę! Może zamiast przeżywać na forum udaj się do psychologa skoro masz taki problemem z zagadanieniem kradzieży pożyczonych rzeczy.

ta historia się kupy nie trzyma, a zarzucanie, że ludzie czytają bez zrozumienia akurat w tym wypadku nie ma nic do rzeczy, ponieważ autorka wątku pisze tak nieprecyzyjnie, że żadną miara nie można dojść o co chodzi: z jednej strony ma pieniądze, ale niezbyt wiele, z drugiej strony dobrze zarabia z jednej strony nie ma wiele tych pieniędzy, ale uzbierała cztery wory ciuchów, w tym sporo nowych.. chce pomagać ludziom, ale dała te cztery worki jednej rodzinie...po co komu cztery wory ciuchów? rozpuściła wieści, że ma do oddania, po czym stwierdziła, że pożycza... czy aby na pewno potrafiła to powiedziec im bezposrednio przy oddaniu ciuchow? czy powiedziała osobom postronnym? albo w ogóle zapomniała... tylko wydawało jej się, że chce jednak pożyczyć? raz rodzina, raz znajomi... chyba, że potem akcji zdegradowano rodzinę do roli znajomych;)

Gość rklgfeow
Tak, mam córkę :)

Ja tam doczytalam, ze chodzi o to, ze komus cos pozyczasz, a ten zamiast ci oddac to sprzedaje i kupuje sobie glupi telewizor. Zreszta nawet jakby oddala, a nie tylko pozyczyla to mialaby prawo byc zla. Chciala dobrze dla dzieciakow, a bezmyslni rodzice to wykorzystali. Tak, czytam ze zrozumieniem:) I wiem jak to jest, bo tak samo nieladnie zachowala sie kuzynka z sukienka o ktorej pisalam juz.

"z jednej strony ma pieniądze, ale niezbyt wiele, z drugiej strony dobrze zarabia" niezbyt wiele to chyba tamci maja a nie autorka:D "z jednej strony nie ma wiele tych pieniędzy, ale uzbierała cztery wory ciuchów, w tym sporo nowych.." sorry, gdzie autorka pisala, ze nie ma kasy? Moze mi cos umknelo... "chce pomagać ludziom, ale dała te cztery worki jednej rodzinie...po co komu cztery wory ciuchów? rozpuściła wieści, że ma do oddania, po czym stwierdziła, że pożycza... czy aby na pewno potrafiła to powiedziec im bezposrednio przy oddaniu ciuchow? czy powiedziała osobom postronnym? albo w ogóle zapomniała... tylko wydawało jej się, że chce jednak pożyczyć? raz rodzina, raz znajomi... chyba, że potem akcji zdegradowano rodzinę do roli znajomych" skoro ma swiadkow na to, ze pozyczyla tylko to chyba sa osoby postronne ktore wiedzialy o tym:D

do ex-D.Bill jednak zaliczasz sie do tych procentow nieumiejacych czytac ze zrozumieniem, przykro mi:( Przelecialam wszystkie posty autorki i znalazlam odpowiedzi na kazde twoje pytanie, a co najlepsze dopowiedzialas sobie, ze kasy nie ma:P Czyli moja teoria sie potwierdza tylko:P