Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamakurka

gry dla dzieci 4 lata.jakie polecacie?Ciche zajęcie potrzebne;)

Polecane posty

Gość mamakurka

Gdy córka śpi, syn sie nudzi.nie chce żeby ciągle oglądał bajki. Chcę mu kupić jakies gry żeby mógł się zająć soba po cichu.Ja w tym czasie gotuję i sprzatam, ale i z nim trochę staram się być. Możecie cos polecić?

Gość jestem w szoku :)
Konkretnej ci nie polecę,ale w smyku w zeszłym roku kupowałam chrześniakowi 4,5r grę planszową gdzie może grać jedna osoba lub kilku graczy. Rzuca się kostką,jeździ się pionkiem po planszy i staje na różnych polach i są jakieś zadania do wykonania. Poza tym klocki konstrukcyjne i oczywiście puzzle.

Gość Barbapapa*
Polecam cala serie CzuCzu: http://czuczu.pl/ Poniewaz nie mieszkam w Polsce, zastanawialam sie nad czyms co w prosty sposob zacheciloby dzieci do aktywnej nauki jezyka polskiego. Podczas ostatniej wizyty w kraju natrafilam w Empiku oraz Rossmannie na te serie, ktora okazala sie naprawde trafionym i swietnym zakupem! Zarowno pomysly jak i samo wykonanie sa kapitalne (gruby karton, sznurek jutowy, wspaniala grafika i kolory). Poszczegolne elementy serii dostosowane sa poziomem do roznych grup wiekowych (jest przy tym mnostwo rzeczy dla 4 latkow). Jendym slowem - super. Mama zadowolona i zadowole dzieci.

Gość Barbapapa*
Mamy jeszcze (kupione w ubieglym roku) gry z serii Kaszubebe: http://www.kaszubebe.pl/42-gry-edukacyjne ale one akurat nie rozwijaja jezykowo, tylko bardziej wspomagaja motoryke, pamiec i umiejetnosc logicznego myslenia. Podobnie jak CzuCzu sa pieknie i porzadnie wykonane (gruba tektura, piekna grafika, zywe kolory).

Spytała o konkretne gry a wy wyjeżdżacie z zupełnie z czymś innym! http://allegro.pl/listing.php/showcat?id=45717&order=bd&offer_type=0&price_from=&price_to=&postcode_enabled=0&state=0&distance=1&postcode=&city=&listing_sel=2&listing_interval=7&a_mask%5B5248%5D%5B4%5D=4&change_view=Poka%C5%BC%C2%A0%3E co syn lubi? jakiego bohatera? bo z grami napewno sobie poradzi, są od 4 lat

Gość Barbapapa*
No gry, ale przeciez nie komputerowe. :) Jaki sens maja gry komputerowe dla 4 latkow?

Ale pytasz się o grę komputerową czy planszową? Komputerową to ja polecam Kubusia Puchatka,Bob budowniczy czy Król Lew - uczą przez zabawę ;) A oprócz pytania to również proponuję np.zrobić masę solną - dzieci uwielbiają bawić się łapkami, puzzle,zestawy małego majsterkowicza :)

Gość myszunia88
mnie się zdarza szukać inspiracji do zabaw z moimi dziećmi u Ewy na kraftownia.pl Ma niebanalne propozycje jak zaktywować maluchy i w jaki sposób kreatywnie podejść do ich edukacji i rozwoju:)