Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdzie an wakacje

Gdzie najtaniej na wakacje zima (do cieplego kraju)

Polecane posty

Gość gdzie an wakacje

Gdzie szukac najtanszych ofert wycieczkowych?? Oprocz Hiszpanii

Gość gdzie an wakacje
??

Gość gdzie an wakacje
swieta -nowy rok moze 25 stopni lub w innym mniej popularnym okresie

Gość sargoss
może Tunezja ?

Gość sargoss
Albo Egipt jest tani .

Gość sargoss
Oprocz Hiszpanii Jasne w nowym roku w Hiszpani będzie + 10 C Wiec oczywiste ze chłodno .

Gość sargoss
Ja sugeruje Egipt . Tam zawsze było tanio

Gość lkjhgfdsxcvbn
w tamtym roku bylismy zaraz po śiwtach i zaczepilismy o nowy rok. Bylismy w Egipcie i wydalismy na samą wyciczkę prawie 3.800 , nie licze tutaj paliwa na lotnisko, opłaty za zostawienie samochodu na lotnisku i oczywiście wycieczek fakultatywnych. W sumie poszło ok 5 tyś. Też myślelismy ,że będzie taniej bo to zima, myslelismy o wyspach kanaryjskich ale tam to sama wyciczka ponad 2,5 tyś od osoby była. Egipt był najtańszy ale i tak nie mało.

Gość gdzie an wakacje
ja lece z londynu w tunezji mam znajomeo i nawet zaproszenie, ale nie wiem tak Egipt pewnie dobra opcja, musze sprawdzic ceny

Gość gdzie an wakacje
jakie miasto w egipcie/hotel?

Gość sargoss
egipt bedzie cieplej niz w tunezji ..

Gość gfgfdfd
Tak na szybko. Byłam 2 lata temu w Hurghadzie na wyjeździe służbowym. Pogoda rewelacyjna - po śniadaniu wychodziło sie od razu w sam upał. Tyle, że noce są zimne i jak wieczorami siadywalismy z ludźmi na zewnątrz, to w przeciągu pół godziny temperatura potrafiła lecieć na łeb na szyję. W Hurghadzie można zobaczyć wyraźny podział na dzielnice eleganckie, z hotelami, sklepami, itp. oraz te biedniejsze czy typowo handlowe. Po ulicach kręcą się policjanci, również w cywilu, obowiązkowo uzbrojeni. Dziwnie mi się zrobiło, jak wchodząc do McDonalda widziałam 2 panów z karabinami... Ludzie na ulicy zaczepiają, ale ja mogłam bez obawy chodzić po mieście, ponieważ zaczepki są głownie słowne typu "Hello", "Where are you from", itp. Nikt mnie nie chwytał za rękę ani nie wciągał do podejrzanych spelunek, bo na ulicach kręci sie tylu policjantów, że wystarczyłoby krzyknąć i zaraz pojawiłoby się kilku. Oni bardzo pilnują, żeby miejscowi nie zaczepiali turystów. Odradzam jednak samotne chodzenie po peryferiach i wchodzenie samemu do podejrzanych sklepików gdzieś na uboczu - ale to tak samo jak w Polsce.

Gość gdzie an wakacje
dziekuje za wskazowki!!:)

Gość połamaniec
zimą i wiosną fajnie jest tu http://villapolonia.pl/ ( chodzi mi o kraj , nie serwis ;) latem i jesienią raczej jest tam za gorąco. Tunezna jest za bardzo rozdeptana przez turystów

Gość facet chyba
wakacje na Dominikanie to fajna sprawa. Szczególnie jesli właśnie jedzie się tam w zimie

Gość PiotrekMaciejczyk
Tunezja za 1070 zł w last minute:) Właśnie znalazłam taką ofertę na podrozenaczasie.pl i myślę że to ciekawa okazja:)

Gość PiotrekMaciejczyk
Tunezja za 1070 zł w last minute:) Właśnie znalazłam taką ofertę na Podróże na czasie i myślę że to ciekawa okazja:)

Ja nie polecam Tunezji - byliśmy z męzem w lutym i wcale nie było tak ciepło. Jest to moim zdaniem kraj bardziej na kwiecień, maj . Wtedy jest przyjemnie ale raczej nie w styczniu czy w lutym. Jeśli chodzi o te miesiące to lepiej jest jednak wybrać się w jakiś bardziej egzotyczny rejon. Może na Sri Lankę? Obecnie kilka biur podrózy (w tym Itaka oraz Rainbow Tours ) organizują wczasy w tym rejonie. Tutaj jest opis miejsca: http://www.qtravel.pl/inspiracje/sri-lanka-id341 Nie jest ono jeszcze w takim stopniu opanowane przez masową turystykę tak więc zapewnia naprawdę miłe wrażenia.

Gość gość
Na pewno mysle ze jesli szukać już odpowiedniego miejsca to warto na pewno skorzystać z profesjonalnego biura podróży jak to krakowskie http://www.antavia.pl/

Gość gość
Sugerowałabym przejrzeć oferty last minute, albo wybrać się do biura podróży - touroperatora. Ostatnie dwa razy byłam na wakacjach właśnie dzięki www.planujemywakacje.pl Mają oferty z rożnych biur, więc są to raczej sprawdzone oferty, a przynajmniej łatwiej można wybrać coś atrakcyjnego i porownać z innymi.

Gość Comba242
Też zawsze szukałam najtańszych wycieczek, żeby nie wydawać na nie zbyt wiele, ale w tym roku postanowiłam zaszaleć z biurem http://newpoland.pl/ i jadę na Seszele w lutym. Wydaje mi się, że raz na kilka lat można sobie pozwolić na takie nieco większe szaleństwo, szczególnie jak kocha się podróże i wakacje w ciepłych krajach.

Gość judyta76
Itaka ma teraz fajną akcję zima 18/19. Oferują wycieczki do egzotycznych miejsc w przystępnych cenach. Chociaż od kilku latam na last minute we wrześniu to zastanawiam się w tym roku właśnie czy nie polecieć gdzieś jak będzie w Polsce zimno nie przyjemnie.

Gość gość
Ja w maju byłam w Hiszpanii. Wycieczkę organizowało biuro turystyczne www.simon.travel.pl. Wyjazd bardzo się udał, a ja już planuję ferie zimowe. Prawdopodobnie wyjadę z rodzinką do Włoszech ponieważ z tego co widzę ceny są przystępne.

Gość gość
no ja wykupiłam kilka dni temu fajna wycieczkę z Itaki na Dominikanę z tej oferty zima 18/19 :)

Gość pomik

Ja szczerze mówiąc liczę na złapanie last minute z Coral Travel - jak dla mnie jest to biuro jedno z lepszych i lepiej prosperujących.