Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i po nosie

Pytanie o pierscien antykoncepcyjny

Polecane posty

Gość i po nosie

Kochani , moje pytanie dotyczy krazka antykoncepcyjnego nouva ring , czy mozna zajsc w ciaze gdy pierscien byl wyciagniety dzien po sexie ?? :) tzn nawet nie dzien bo kochalismy sie w nocy a rano wyciaglam pierscien .I tak zostawilam go tydzien dluzej w srodku ze wzgledu na urlop.Dzis jest juz 3 dzien a okresu nadal nie ma.....

Gość ojtam oj tam
Nic nie rozumiem :o

Gość ojtam oj tam
Tzn. napiszę jak zrozumiałam. Wyjęłaś któregoś dnia pieścień jak się kochaliście, zapomniałaś go włożyć i zrobiłaś to dopiero następnego dnia? A potem pierścien nosiłaś tydzień dłużej, czyli 28 dni?

Gość i po nosie
He he Chodzi o to ze powinnam byla pierscien wyciagnac po 3 tyg, i zrobic przerwe na tydzien .Ja ze wzgledu na urlop na ktory wyjechalismy postanowilam dluzej go nosic czyli wyciaglam go po 4 tyg.Dzien przed zamiezonym wyciagniecim go uprawialam sexik to byl piatek a w sobote rano juz go wyciaglam .Martwie sie o to ze nasionko zostalo we mnie a pierscienia juz ni ma ... i czy moze dojc do zaplodnienia ???

Gość i po nosie
He he nie wiem czy sie dogadamy , wyciaglam go zeby zrobic przerwe na okres i juz go nie wsadzilam , i od soboty czekam na okres .

Gość ojtam oj tam
Aaa ok, już jasne :) Nie wiem w takim razie skąd wnioski, że stosunek był niezabezpieczony? Przecież jak nosiłaś krążek dłużej to nie wpłynęło to na jego skuteczność. A i jeszcze do końca przerwy trochę zostało na razie nie ma co się stresować :)

Gość i po nosie
No tak ale myslalam ze krazek zabespiecza tylko do 3 godzin po wyciagnieciu , wlascie to mialam go po stosunku jeszcze z 10 godzin ale z tego co wiem to sperma przezywa dluzej ....

Gość i po nosie
Jaki byk - nie zabespiecza tylko zabezpiecza hehehehe:)

Gość ojtam oj tam
Tak, przez te 21 dni kiedy go nosisz, nie możesz wyjąć dłużej niż na 3 godziny. Ale w przerwie między krążkami też jesteś zabezpieczona.

Gość i po nosie
A moge zapytac z kad to wiesz ?

Gość i po nosie
Przez ten stres pisac nie umiem . skad :)

Gość ojtam oj tam
Od pani doktor, którą zawsze katuje pytaniami po przepisaniu nowego środka i oczywiście z ulotki przestudiowanej od deski do deski :)

Gość ojtam oj tam
Zresztą pierścień działa identycznie jak tabletki, różni się tylko "drogą podania". No i tym, że nie trzeba już się przjmować wymiotami i biegunką.