Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika198222

Norwegia - wyjazd za pracą 2013 - czy dobrze szukam pracy ?

Polecane posty

Gość monika198222

Hej Jeśli jest tu ktoś, kto mieszka w Norwegii, proszę o opinie. W 2013 mam zamiar wyjechać do Norwegii. Planuję około maja polować za pracą. Zacznie się sezon wakacyjny, postaram się poszukać pracy w hotelach jako sprzątaczka. Wolałabym produkcję, ale z tego co widzę, Norwegia nie jest tak przychylna kobietom we fabrykach jak np. UK. Za niedługo rozpoczynam naukę norweskiego, marzy mi się jechać do Norwegii z Norweskim na B1, minimum A2. Jaki mam pomysł na szukanie pracy ? Pojechać w kwietniu na 10 dni do Norwegii (mam znajomych) i objechać z 20 agencji pracy, z 50 hoteli, i fabryki i wrócić do Polski. Jak nic nie poskutkuje, znowu pojechać koło września. A jak nic, to chyba spadam do UK ;). A wy jak szukaliście pracy ? Może mam zły pomysł na szukanie pracy w Norwegii?? I proszę ,skomentujcie zarobki (tylko nie ci, którzy mają szczęście być fachowcami ;) ) Bo ludzie piszą, na forach że zarabiają 20 000 brutto ( to jest 14 000 do ręki ?) Mieszkanie z tego co widzę przynajmniej 5 000, jedzenie pewnie tyle samo, czyli za 4 000 koron można mieć pieniądze na hobby, wakacje itd. ? Jak wy szukaliście pracy ?

Gość gość
Hej Monika, poszukujesz jeszcze pracy w Norwegi czy juz znalazlas? Jetsem w podobnej sytuacji chcialabym wyjechac do Norwegi i szukac pracy na wlasna reke. Znam norweski na poziomie A2, angielski zaawansowany, kobietea, 26 lat. Mozemy razem probowac zorganizowac sobie wyjazd w celu poszukiwania pracy, im wiecej osob tym lepiej. Czekam na odpowiedz, pozdrawiam e-mail: madziawcislo@vp.pl