Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama szczesliwa

jak nauczyć pić z kubka niekapka?

Polecane posty

Gość mama szczesliwa

jak w temacie: dzieciak 10 miesięcy. nie wie o co chodzi. jak ściągam blokadke siedzi w kałuży ale nie pije. chyba że mu wlewam sama do buzi to pol ląduje w buzi a pół na nim. z blokadka nie wie że to trzeba ciągnąć. co robić? jak wam się udalo nauczyć dzieci?

Gość a po co uczyć z niekapka?
Nie lepiej od razu z normalnego kubeczka? Piłaś z niekapka? Wiesz jak to beznadziejnie się pije? Gęba rozwarta na tym ustniku i nawet przełknąć nie można normalnie, bo się leje wprost do gardła... Ja mam niekapek na wodę i tam soczki z silikonowym ustnikiem, czyli w sumie butelkę, a tak to daję do picia małymi łyczkami z podstawioną pod brodą pieluszką czy czymś, żeby się nie pochlapał i git.

Gość mamamaa27
kup kubek z rurką - albo soczek z rurką daj sie pobawić aż załapie i jak raz sie napije to zacznie potem

Gość Dalera
Polecam zwykly kubek, albo doidy

Gość mama szczesliwa
chce nauczyć bo z normalnego kubka leje mu się po nim. a on jest taki że mi wyrywa z rąk wszystko. sam musi. starszy zakumal niekapek i był spokój. a ten wyrywa mi z rąk i rozlewa wszystko więc niekapek dla niego jest ok

Gość o co chodz????????????///
ja.............. wy sie bierzecie za takie maluchy zeby z niekapka czy kubka pily, a mojej siostry corka ma ponad 4 lata i wali z niekapka :D bo sie boa, ze wyleje i bedzie balagan :P

Gość mama szczesliwa
ją się nie boję bałaganu ale na ostatniej wycieczce musiałam go wciąż przebierac a nic się nie napil tylko rozlewal.

Gość o co chodz????????????///
Ok, ale twoj syn ma 10 m-cy a nie ponad 4 lata :)

Gość mama szczesliwa
a ja i tak go naucze! nie wiem jeszcze jak ale to zrobie!

Gość mamama 83109
hej u nas na początku tez nie bardzo chciał pic ale dlatego ze od razu kupiłam kubeczek z twardym ustnikiem (nie znałam się na rzeczy), ale pożniej znalazłam z miękkim i małemu podpasował, troszke mu nie wychodziło ale w końcu załapał, teraz ma roczek i pije juz z tego wczesniejszego :) moze daj mu czas, niech ma blizko siebie kubeczek- ja tak robiłam, na małym stoliku, synek sięgał po niego troche się bawił az w koncu zaczą ładnie pic teraz mamy problem bo kazdy niekapek okazuje sie kapkiem... spada ten ustnik co jakis czas :/ sprawdzałam juz rozne marki i z kazdym tak samo , gdybys wiedziała cos na ten temat to daj znac... życze powodzenia w nauce picia!

Gość mamama 83109
*blisko

Gość mama szczesliwa
dzięki za wsparcie

Gość 938928oiw
Przypomniało mi się "Co ludzie powiedza"- tam babka kupiła taki kubek swojej sąsiadce, bo za kazdym razem rozlewała kawę u niej jak była. :p