Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakloptankakakakkaka

Jaka polecacie książkę dla starszej kobiety ?

Polecane posty

Chce kupić prezent na imininy mojej babci i zastawnaiwm się nad książką, doradzicie mi coś?

Gość koziołek matołek na dzikim
zachodzie:D

Gość może masz jakąś szansę
może jakaś biografia, albo kryminał? moja babcia uwielbia kryminały, ale też romanse. Zapytaj w księgarni o jakiś bestseller

najpierw zorientuj się co Babcia lubi ...... a potem idź do księgarni i zapytaj . proste.

Gość Asssdddddddddffffd
Historia playboya

Gość Asssdddddddddffffd
O stalinie

Gość Asssdddddddddffffd
Jak komunizm zaprogramowal dupy

interesuja sie wszystkim, na pewno kupie ksiazke pisana o kobiecie, moze doradzicie mi jakas spokojna i fajna ?

Gość wiek nie gra roli
Starsze panie maja równie zróżnicowane upodobania książkowe, jak młode. A co lubi Twoja babcia? Jeśli interesuje się kulturą, to może polubi Kapuścińskiego albo jego biografię, dzienniki Białoszewskiego albo zbiór listów Osieckiej i Przybory. Jeśli woli romanse, to polecam książki Jadwigi Courts-Mahler, moja babcia (i ja też, w tajemnicy) się w nich zaczytywała :) Poza tym wszystkie panie jak jeden mąż z wypiekami przeczytają "Marzenia i tajemnice" Danuty Wałęsy :D

Gość Asssdddddddddffffd
Szydelkowanie z pania frania

Gość Asssdddddddddffffd
Autobiografia jenna jameson

Gość Asssdddddddddffffd
Wszystkie panie jak jeden maz co to za wiocha

Gość fukne
daj sobie spoko z książką do czytania , oczu już nie ma i będzie się męczyć z literami, zawoła wnuka aby poczytał to wnuk ucieknie , w końcu książkę postawi na półkę i nic się nie dowie niech sobie poczyta wódkę soplicę orzechową albo żołądkową białą dla zdrowotności będzie sączyć :) albo ADWOKAT z lodami niech sobie poczyta , przy spożywaniu pomarzy o lodzikach, których nie zaliczyła pomimo wielu okazji :)

Gość w księgarni kup jej bon
na książkę, wybierze sobie sama

a czytał ktoś może " Dziewczyny wojenne "?

Marzenia i tajemnice - Wałęsa Danuta moja bacia zachwycała się książkami o tematyce religijnej.Jej ulubiona była o matce Teresie

Gość gość
Ostatnio dużo osób mówi o książce "zapiski babci". Przeglądałam w ofercie na martasie maja tę książkę. Myślę, że to fajny prezent

Gość Kosmooosik
najlepiej zapytaj w księgarni, tylko dowiedz się czym babcia się najbardziej interesuje, jak nie chce Ci się wychodzić to polecam Ci strone http://www.ksiegarnia-internetowa.pl/ bardzo miła obsługa i szybka dostawa

Gość gość
audiobooka jej kup,najlepiej słuchowisko radiowe z dawnych lat

Gość babcia Małgosia
Doskonałą lekturą, która ucieszy każdą babcię i dziadka jest także książka Małgorzaty Mossakowskiej-Górnikowskiej – „Pani Nela z Saskiej Kępy”. Niepodważalnym atutem pozycji pozostaje uniwersalna treść i autentyczni bohaterowie. Fabularyzowana opowieść o tytułowej pani Neli, czyli Anieli Bińkowskiej która w roku 1928 przyjechała z Łodzi do Warszawy, by rozpocząć nowe życie, porusza do głębi. Wątki opisane w książce sprawiają bowiem, że jedynie od czytelnika zależy, czy potraktuje lekturę jako książkę o miłości, i o niezwykłej kobiecie obdarzonej ogromną siłą charakteru, czy jako pozycję o losach ludzi żyjących zaraz po wojnie lub o Warszawie i Saskiej Kępie. http://bonito.pl/k-1962434-pani-nela-z-saskiej-kepy

Gość babcia Małgosia
Doskonałą lekturą, która ucieszy każdą babcię i dziadka jest także książka Małgorzaty Mossakowskiej-Górnikowskiej – „Pani Nela z Saskiej Kępy”. Niepodważalnym atutem pozycji pozostaje uniwersalna treść i autentyczni bohaterowie. Fabularyzowana opowieść o tytułowej pani Neli, czyli Anieli Bińkowskiej która w roku 1928 przyjechała z Łodzi do Warszawy, by rozpocząć nowe życie, porusza do głębi. Wątki opisane w książce sprawiają bowiem, że jedynie od czytelnika zależy, czy potraktuje lekturę jako książkę o miłości, i o niezwykłej kobiecie obdarzonej ogromną siłą charakteru, czy jako pozycję o losach ludzi żyjących zaraz po wojnie lub o Warszawie i Saskiej Kępie. http://bonito.pl/k-1962434-pani-nela-z-saskiej-kepy

Gość gość
Moja tesciowa czyta głownie biografie i ksiazki historyczne na faktach. Ew cos o zwierzetach, bo je lubi,

Gość wysuszona kasztanka
Wszystkim seniorom polecamy lekturę książki „Bankiet wysuszonych kasztanów” autorstwa Joanny Stańdy, która dowodzi, że starość, która prędzej, czy później dotknie każdego z nas może być niezapomnianym etapem życia. Główne bohaterki, cztery bardzo wyjątkowe seniorki, którym przyjdzie spotkać się na oddziale geriatrycznym, przekonają nas, że starość jest w pełni naturalnym etapem życia, który choć trudny, bywa także pełen wrażeń. Ta książka to prawdziwa pochwała życia „tu i teraz”. http://bonito.pl/k-40956636-bankiet-wysuszonych-kasztanow

Gość gość
50 twarzy Greya :P

Gość Agniechna
Doskonała książka dla babci i dziadka to „Pułapka”. Uznana wrocławska pisarka tym razem zaprasza Czytelników na poszukiwania „szczeliny jeleniogórskiej”. Ten poniemiecki schowek z czasów II wojny światowej to nie lada gratka. Wewnątrz najpewniej znajdują się kosztowności. Brylanty, złoto, dzieła sztuki i o wiele więcej. Majątek kusi, ale sięgnąć po niego nie będzie łatwo. Na poszukiwania wyruszą bracia Czarnowscy z żonami. To oni dość szybko wskażą, że „szczelina” może znajdować się w Górach Izerskich. Nie minie chwila, a przyłączy się do nich Justus Schwarz, obywatel RFN, wraz ze swym polskim wspólnikiem oraz dziennikarz Jacek Sulima. Poszukiwacze będą musieli mierzyć się z ekstremalnymi warunkami pogodowymi. Na ich drodze staną również nietypowi mieszkańcy gór. Ryzyko wzrasta z każdą chwilą. Niektórzy za swą nieuwagę będą musieli zapłacić wysoką cenę.

Gość Kajetan78
Małgorzata Mossakowska-Górnikowska to kolejna wyjątkowa pisarka. Jako absolwentka dziennikarstwa autorka odznacza się doskonałym stylem. „Pani Nela z Saskiej Kępy” to tytuł pozycji, którą debiutowała autorka. Ta fabularyzowana opowieść urzekła Czytelników. Docenili oni świetnie opowiedzianą historię życia Anieli Bińkowskiej. Niezwykłej kobiety, która z Łodzi przeniosła się do Warszawy, by właśnie tu rozpocząć życie. Co więcej, książka uwydatnia dzieje Saskiej Kępy. Dzielnicy, która zmieniała się od czasów przedwojennych, poprzez okres okupacji i lata powojenne. Małgorzata Mossakowska-Górnikowska zmierzyła się także z literacką fikcją. Dzięki temu do rąk Czytelników trafił „Mroczny spadek”. Ta książka przykuwa uwagę i trzyma w napięciu do ostatniej strony.

Gość gość
popytaj w ksiegarniach, bo kazdej bedzie pewnie cos takieoi jak karnet upominkowy, kup babci taki karnet i daj niech sama sobie wybierze ksiażkę jaką będzie chciała

Gość gość
Szacunek za czytającą babcią - z moich wszystkich dziadków tylko jedna babcia jest czytająca. Dziadek zerknie co najwyżej na gazetę sportową. A co do tytułów - ciężko sugerować nie znając danej osoby i tego, co lubi. Poprzeglądaj Livro, na bank znajdziesz coś ciekawego na promocjach. Moją babcię najbardziej interesują tematy aktualne, bardzo cieszyła się z biografii Anii Przybylskiej - właśnie w tej księgarni zapłaciłam za nią jakoś koło 25 złotych. Ale wiem, że zazwyczaj babcie lubią historyczne książki.