Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaBezmleka

czy mozna wrocic do karmienia piersia?

Polecane posty

Gość mamaBezmleka

Tak jak w temacie - czy po przerwie prawie 2-miesiecznej jest to mozliwe w przypadku kiedy dziecko podczas tej przerwy nie ssalo piersi w ogole i pokarm nie byl odciagany laktatorem (czytaj: kompletny zanik pokarmu)?

Gość Ty glupia czy z milicji?
Pokarm zanikl, to skad go chcesz teraz wytrzasnac?

Gość mamaBezmleka
:(

Gość traaaalllalalala
Podobno mozna. nawet slyszalam o takiej mozliwosci ze matki adopcyjne jakos braly leki hormonalne i przez wiele miesiecy wywolywaly laktacje

Gość z_doświadczenia
wie, że to możliwe.... Moje dziecko miało pół roku, kiedy powróciła u mnie laktacja. Najpierw mąż przez kilka dni dobierał się ssąco do mojego biustu (nie celowo, laktacyjnie), zauważyłam, że pojawia się mleko. Później trochę laktatora i normalna laktacja.

Mozna. Im szybciej zaczniesz walke tym lepiej (byc moze hormony dzialaja na Twoja korzysc). Po pierwsze laktator. Odciagaj jak czesto mozesz ,Pierwsze kilka dni byc moze tylko bedziesz 'draznila' brodawki ale to jest pierwszy sygnal dla organizmu aby zaczal od nowa produkcje. Pij herbatki na laktacj.e Rozbierz siebie i dziecko, wyprobuj kontakt 'skora do skory' (nagie dziecko na Twoim dekolcie, przykryj was kocykiem i tak siedz ile sie da, niech dziecko czuje zapach Twojej skory i piersi). Zr5ezygnuj z usztywnianych stanikow z drutami. Odwiedz poradnie laktacyjna. A wreszcie wyprobuj sonde SNS: http://www.mamopedia.pl/0-3-mies/jedzenie/sonda-sns