Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta kobieta nie ma nikogo

Słuchajcie muszę jej jakoś pomóc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Jakiś czas temu, spotkałam pewną dziewczynę, właściwie poznałyśmy się pracy, żadna z nas nie zarabia duzo, ale gdy usłyszłam ile dostała ostatnio na rękę o mało się nie zadławiłam- niecałe 900 zł.Jest sprzątaczką. Mieszka na obrzeżach Warszawy, sama wychowuje swoje dziecko, przez ojca była katowana, wychowana trochę w domu dziecka, a trochę przez matkę alkoholiczkę wynajmuje malutką kawalerkę za 900 zł, mieszka tam sama z dzieckiem, ojciec dziecka dajmy na to nie płaci, ani dziadkowie, nie chce pisac o tym tutaj na forum, przyznała,że z tego co zarobi opłaca mieszkanie, jedzenie donoszą jej koleżanki, niestety wykształcenie ma podstawowe, choć mysli logicznie dziewczyna i wydaje się być nieraz rozsądniejsza od tych wykształconych. Zaproponowalam pomoc w postaci ubrań- nie obrazila sie, byla wdzieczna. Zalozylam konto na pewnym profilu, gdzie mozna starac się o pracę, ale oferty mimo dobrze zamieszczonego ogłoszenia nie są w porządku. dziewczyna sprząta, chciałaby zarabiać chociaż 1500, 1600 zł, by starczyło na mieszkanie i jedzenie. Zaproponowałam ze podrukuje jej CV, ale chcialabym faktycznie pomóc. Znaleźć pracę w jakimś sklepie, a nawet jako sprzątaczka, ale nie za takie pieniądze, jakie zarabia teraz. Nie mam pieniędzy by jej pomagać, po prostu nie mam, ale ona nie oczekuje tej pomocy ot tak, nie wyciąga ręki po jałmużnę, ale widać, że poszłaby do innej, normalnej pracy przede wszystkim za normalniejsze pieniądze!!! Niestety z przyczyn, o których nie mogę i nie chcę tutaj pisać, nie może założyć własnej, nawet jednoosobowej firmy sprzątającej!

czy ktoś mógłby cokolwiek doradzić? ma firmę, która szuka sprzątaczki, ale za uczciwe pieniądze? sklep, gdzie poszukuje ekspedientki? proszę o jakiś odzew

Gość wsugffda
może niech zapisze się do jakiegoś gimnazjum dla dorosłych, chociażby dal samej formalności będzie miała wtedy status osoby uczącej się, a takie osoby chętniej przyjmują do pracy bo pracodawcy mają podobno wtedy jakieś zniczki... trudna sytuacji, gdyby chociaż zawodowe...

wiem, zdaję sobie z tego sprawę, ale zaraz po skończeniu podstawówki matka zabrała ją do siebie w celu...dajmy na to utrzymywania domu i wychowywania młodszego rodzeństwa, nikt do szkoły jej nie posłał nie ma żadnego wsparcia w opiece- jak już wspomniałam matka alkoholiczka nie nadaje sie do zabawiania wnuka, gdyż praktycznie żyje na granicy przepaści między światem żywych, a umarłych, jej ojciec psychpata, który ją katował nie żyje, ojcem dziecka jest kryminalista (wiem, jak to brzmi, ale w sumie po jej przejsciach nie dziwię się, ze ktos kto na początku dał jej odrobinę ciepła był dla niej jak wybawienie) teściowie - nie bede sie wypowiadac ona jest sama, ma czasami te kolezanki, ale podrzuca jej od czasu do czasu te jedzenie, ale nic poza tym itd. więc raczej do szkoly teraz nie pojdzie, bo albo praca albo szkola, mysle, ze za jakies 2-3 lata bedzie mogla, ale poki dziecko nie jest na tyle spore by zostawac samo w domu, to jednak musi pracowac- nie ma jej kto utrzymywac i tyle!!! nie dostaje na dziecko nic!!!

ale czekaj, co ty proponujesz? wniosek o to by byla uznana za uczennice nie uczęszczając na zajęcia? to w ogóle możliwe? jestem w stanie jej taki wniosek napisac, ale co z resztą? kto się na to zgodzi? przecież takie szkoły są płatne, a ona jak wiemy nie ma z czego płacić

Gość kreskówki
an co na to opieka spoleczna? warszawa to duze miasto, jest tu praca i jak dziewczyna jest uczciwa to na pewno cos znajdzie

witajcie, nie znam az tak dobrze jej historii, ale z tego co wiem orientowała się nawet o warunkach w domu samotnej matki, ponoć porażka ja chce jej pomóc w znalezienu pracy za takie pieniądze, zeby starczyło jeszcze na jedzenie 1600-1700 zł, za 2 tys, całowałaby po rękach zaznaczam jeszcze raz, ta kobieta chce pracować i pracuje, tylko za co? nie wyciąga ręki po gotowe

o warunki, nie warunkach (przepraszam)

Gość fgddgd
2 tys to ja z wyzszym wykształceniem nie zarabiam a co dopeiro ktos z podstawowym wiec nei przesadzaj tyle w zycie nei zarobi

Gość trgtrgrt
a kto zostaje z dzieckiem jak ona jest w pracy???????????????????????//