Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość utuutiiiiggg

WEGEtUje.Wiec po co zyc?

Polecane posty

Gość utuutiiiiggg

Kazdy dzien taki sam. Spie do pozna. potem komp.I tak od 3 tyg. Nawet juz sie nie kompie,tylko myje punkty sterategiczne.Czyli pachy, nogi, tylek ale nie codziennie. Co sie ze mna porobilo,

Gość już wszystko wiem
twoja własna robota!

Gość anzmjkds
ile masz lat?

ojej... a jesteś chłopakiem czy dziewczyną, ile masz lat? I najważniejsze. Co takiego przydarzyło się te 3 tyg. temu, ze zacząłeś(łaś) żyć w taki sposób?...

Gość utuutiiiiggg
dobiegam trzydziestki. mam dziecko i faceta

Czy masz długo (kilka tygodniu) stan smutku bez wyraźnej przyczyny?

o rany i tak przed kompem siedzisz całymi dniami?... musisz coś z tym zrobić masz przecież dziecko, nie może widzieć mamy w takim stanie. a w jakim wieku jest dzidzia? :)

Gość utuutiiiiggg
tak od kilku miesiecy.Wczesniej zylam bo zylam.Praca dom dziecko. Wszystko jagby dzialo sier obok mnie za mgla. Dziecko zaprowadzam rano do przedszkola.Po poludniu odbieram albo tata.

Gość 938928oiw
Ja tak mam od kilkunastu lat a nie 3 tygodni... :p

Gość utuutiiiiggg
doberze wiedziec ze nie jestem sama z tym.Z eini maja to samo.

Tak. Depresje jest dosyć powszechna. To nie jest choroba psychiczna czy śmiertelna. To zaburzenie takie jak anemia. Podczas pewnych zachowań i stanów umysłu, mózg wydziela coraz mniej neuroprzekaźników które pozwalają odczuwać radość, przyjemność, euforię. Wtedy nic nie cieszy, nic nie raduje, jedzenie nie smakuje, życie męczy. Ze słabej depresji można się wyleczyć samemu. Polecam książkę wyżej, to najlepsze co czytałem o depresji w wydaniu popularnym.

Gość utuutiiiiggg
scviagnelam ja z neta.Poczytam jutro.. Zaczelo sie od tego ze od trzech tyg. siedze wdomu.I mysle ze to mnie dobija.Nie mam celuw zyciu.

Cel to wyższa potrzeba. Można żyć bez celu ale z przyjemnością. Smacznie pospać, pojeść, poczuć słońce na twarzy. Ale to też normalne że w depresji tracisz poczucie sensu istnienia. Który to sens wcześniej widziałaś :)

Gość utuutiiiiggg
A mnie nic nie cieszy. Choc dzis czulam sie nawet ok.Popoludniu bylsimy we troje na spaceerze i doberze sie czulam. Sa skoki raz ok a raz mega dol. Meczy mnie praca- jestem do konca czeerwca na zwolnieniu.Nie chce juz wracac niewiem co mam robic. Nie dam rady.

Jutro wstaje nowy dzień. Nowy dzień to nowa nadzieja. Musze lecieć ! Kolorowych snów.