Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalia 13.09.

kupno pralki, zabranie starej przez sklep

Polecane posty

Gość Natalia 13.09.

czy orientujecie sie ktore sklepy dostarczają nową pralkę do domu, jednosczesnie zabierając stara?

Gość moua
Media Markt

Gość moua
O ile wiem to w takiej sytuacji każdy sklep sprzedający sprzęt musi odebrać stary. Ale trzeba ich wcześniej o tym poinformować. U mnie w Media Markt tak było.

Gość Natalia 13.09.
:) super, dzięki za info, mam zamiar kupic pralkę a stara nadaje sie tylko na złom... :O i chcialam się zorientowac, czyli przy zakupie nowej wystarczy ze poinformuje ich ze mam stara do zabrania?

Gość Natalia 13.09.
ano własnie, czy to kosztuje dodatkowo?

Gość Natalia 13.09.
ah! wreszcie znalazłam gdzie to wszytsko pisze ;) dzięki

Gość inzynier serwisowy//
Tylko dziś bo modlę się i błagam boga o coś napiszę ci za darmo. Obecnie masz do wyboru 3 słuszne zasady dotyczące doboru pralki: 1. 5 lat gwarancji. I jak najtańsza. Po 5 latach wywalasz na złom. Wychodzi to prawie najtaniej. Beko ok 700pln za 5kg. Musisz patrzeć na stronę jakie obecnie pralki mają 5 latkę. 2. Masz męża złotą rączkę i da sobie z tym radę. Tu masz bosha ale tylko serie WAS WAE tj produkowane na rynek Niemiecki. Dlaczego jeśli masz męża złotą rączkę?? Bo koszt wymiany szczotek to ok 200pln. Mąż kupi za 60 i założy. Podobnie z paskiem itd. osz początkowy pralki to ok 1,1k pln. Gwarancja 2 lata. Bosh nie przezyje remontu 6 lat żeby nie wiem co. Średnio na 8 lat wydasz na pralkę ok 1500 - 1800pln. Więc masz za to prawie 3 beko. NOWE co daje 15 lat na gwarancji a 10 lat Bosh nie przeżyje.. Wady beko ?? A no ze jak masz dziecko i kupę prania to na serwis czekasz tydzień lub 2. Więc przy dziecku odpada. 3. LG 10 lat gwarancji na silnik 2 lata na pralkę. Wady budowy przekaźnik sterujący grzałką. Z czasem wypalają się styki. Koszt naprawy samodzielnej 20 - 30 pln. Drugą wadą jest stojąca woda w gumie łączącej bęben. Trzeba po prostu wycierać. Jest to jedyna opja lepsza w domu jeśli masz dziecko. Koszt początkowy ok 1200pln. Proponuje dokupić 5lat gwarancji koszt ok 1500pln łącznie. Pralka jeśli nie zepsuje się elektronika ( przekaźnik jw) po ok 2,5 roku będzie chodzić 8 lat. Jest najcichsza. To wszystko mniej więcej dotyczace pralek ładowanych od przodu. Od góry za opłatą. Bo dziś taki dobry jestem. No Boże prosze niech zadzwonią........ A i reklama :P 10 lat doświadczenia serwisowego od rtg do sprzetu medycznego i rehabilitacjnego. W czasie wolnym profesjonalne doradztwo sprzetu. Jako jedyny powiem ci prawdę bo nie sprzedaje ci produktu. Znam wszystkie wady produktów. M.in wady konstrukcyjne. Dodatkowo podam najniższą cenę w necie i w promocji. Podam gdzie dostać BEZPŁATNY INTERNET MOBILNY koszt karty sim 27pln zasięg cała polska. BRAK INNYCH OPŁAT. 50pln/przedmiot gg4177491 Naprawa zdalna komputera 30pln/h

Gość inzynier serwisowy//
Tylko dziś bo modlę się i błagam boga o coś napiszę ci za darmo. Obecnie masz do wyboru 3 słuszne zasady dotyczące doboru pralki: 1. 5 lat gwarancji. I jak najtańsza. Po 5 latach wywalasz na złom. Wychodzi to prawie najtaniej. Beko ok 700pln za 5kg. Musisz patrzeć na stronę jakie obecnie pralki mają 5 latkę. 2. Masz męża złotą rączkę i da sobie z tym radę. Tu masz bosha ale tylko serie WAS WAE tj produkowane na rynek Niemiecki. Dlaczego jeśli masz męża złotą rączkę?? Bo koszt wymiany szczotek to ok 200pln. Mąż kupi za 60 i założy. Podobnie z paskiem itd. osz początkowy pralki to ok 1,1k pln. Gwarancja 2 lata. Bosh nie przezyje remontu 6 lat żeby nie wiem co. Średnio na 8 lat wydasz na pralkę ok 1500 - 1800pln. Więc masz za to prawie 3 beko. NOWE co daje 15 lat na gwarancji a 10 lat Bosh nie przeżyje.. Wady beko ?? A no ze jak masz dziecko i kupę prania to na serwis czekasz tydzień lub 2. Więc przy dziecku odpada. 3. LG 10 lat gwarancji na silnik 2 lata na pralkę. Wady budowy przekaźnik sterujący grzałką. Z czasem wypalają się styki. Koszt naprawy samodzielnej 20 - 30 pln. Drugą wadą jest stojąca woda w gumie łączącej bęben. Trzeba po prostu wycierać. Jest to jedyna opja lepsza w domu jeśli masz dziecko. Koszt początkowy ok 1200pln. Proponuje dokupić 5lat gwarancji koszt ok 1500pln łącznie. Pralka jeśli nie zepsuje się elektronika ( przekaźnik jw) po ok 2,5 roku będzie chodzić 8 lat. Jest najcichsza. To wszystko mniej więcej dotyczace pralek ładowanych od przodu. Od góry za opłatą. Bo dziś taki dobry jestem. No Boże prosze niech zadzwonią........ A i reklama :P 10 lat doświadczenia serwisowego od rtg do sprzetu medycznego i rehabilitacjnego. W czasie wolnym profesjonalne doradztwo sprzetu. Jako jedyny powiem ci prawdę bo nie sprzedaje ci produktu. Znam wszystkie wady produktów. M.in wady konstrukcyjne. Dodatkowo podam najniższą cenę w necie i w promocji. Podam gdzie dostać BEZPŁATNY INTERNET MOBILNY koszt karty sim 27pln zasięg cała polska. BRAK INNYCH OPŁAT. 50pln/przedmiot gg4177491 Naprawa zdalna komputera 30pln/h

Gość nicsienie
polecam pralkę od panasonica, 168VG3 lub 168VG4. ja mam tą G3 i jestem bardzo zadowolona. a z tym zabieraniem pralki to chyba jest norma w każdym sklepie?

Gość gość
dlaczego chcesz zawoxzić stara pralkę do sklepu skoro możesz zadzwonić do www.agorecykling.pl/ ? Oni przyjadą po nią i będziesz mieć o wiele mniej problemu. A potem idź do sklepu i spokojnie wybieraj taką jaka CI się marzy, miejsce juz masz wolne:)

Gość gość
wystaw na smietnik zlomiarze se na zlom wywiozą na chleb se zarobiom

Gość gość
A zna ktoś może firmy, które zajmują sie zabieraniem starych sprzętów??

Gość gość
Ja także zastanawiałam się co zrobić ze starą lodówką. Stała w piwnicy i zajmowała miejsce. W końcu postanowiłam pozbyć się tego raz na zawsze. Znajoma poleciła mi http://elektrosmieci.warszawa.pl/. Firma przyjechała i zabrała sprzęt. Wszystko odbyło się bardzo szybko i sprawnie. A ja dzięki temu mam więcej miejsca w piwnicy.

Gość gość
Możesz też jechać ze starym agd do skupu przyjmującego zużyty sprzęt elektroniczny. Ja byłam ze starą pralką w www.zakladobrotuzlomem.pl i bez problemowo przyjeli mi pralkę a ja trochę zarobiłam.

Gość gość
Ja oddawałam do www.elektrosmieci.warszawa.pl sklep, w którym kupowałam nic podobnego nie oferował. Tam przynajmniej zostanie ona odpowiednio zutylizowana, a sklep pewnie by wywiózł na wysypisko albo co gorzej, sprzedał na części hehe ;p

Gość gość
Ja starą pralkę sprzedałam na skup złomu www.galazkarecykling.pl w Olsztynie. Dzięki temu pozbyłam się zbędnego złomu i jeszcze na tym zarobiłam i to całkiem nieźle, ponieważ mają tam niezłe stawki.

Gość gość
Dobrze jest znaleźć sprawdzony punkt, do którego można zawieźć elektrośmieci. Od siebie mogę polecić wam www.zakladobrotuzlomem.pl w Bydgoszczy. Zawsze tam sprzedaje stary sprzęt elektroniczny.