Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martini_86

praca w Play na umowę o dzieło ??

Polecane posty

witam; jak w temacie. wczoraj się dowiedziałam że na okres próbny 3miesięcy w salonie Play zostanę zatrudniona na umowę o dzieło...nie bardzo sobie to potrafię wyobrazić....może ktoś się spotkał z podobną formą zatrudnienia???? czy będę miała wypłacaną podstawę????? dzieło czyli co? podpisywane umowy??? co z ubezpieczeniem??? prosze o wypowiedz.....

Gość retrytuy
keidys na umowe o dzielo zatrudniali artystow, np. mieli namalowac jakis obraz (dzieło) i wtedy byla taka umowa... a teraz normalnie pracujesz 8 h i masz taka umowe, to jest chore

Gość To ja napiszę
Prawnicy "zlecenie" nazywają "umową starannego działania", a "dzieło" "umową rezultatu". Celem umowy o dzieło jest osiągnięcie określonego w jej treści rezultatu, podczas gdy celem umowy zlecenia jest samo działanie (praca), które nie musi doprowadzić do osiągnięcia określonego rezultatu. Umowa o dzieło powinna być uwieńczona konkretnym i sprawdzalnym rezultatem, wynagradzany jest sam rezultat a nie samo działanie. Czyli np. uzyskanie obrotu jest dziełem, ale praca z klientem na rzecz obrotu nie może zostać nazwana dziełem lecz zleceniem, ponieważ stanowi ona sposób wykonania dzieła.

Gość retrytuy
ale teraz to norma za na takie umowy zatrudniają zeby nie placic ubezpieczenia i skladek....

czyli dobrze rozumiem że nie bede miala płacone za przepracowane godziny tak jak w przypadku umowy zlecenie? w praktyce wyglada to tak ze np przyjde na 6- 8 godzin i nie bede miala za to zaplacone tylko np za ilosc podpisanych w tym czasie umów????? np 1-2-3???? to chore, jesli nie podpisze nic.....to nic nie dostane???? kur wa dzisiaj mam pisac test koncowy u kierownika regionalnego ale chyba to piernicze bo to czysty wyzysk.....juz nie wspomnie o tym ze musialam jechac na swoj koszt na 3 dniowe szkolenie.....

Gość umowa o dzieło to coś
gorszego niz praca na czarno. na umowe o dzieło musisz sie wyrejestrowac z urzedu pracy czyli tracisz ubezpieczenie zdrowotne. czyli nie masz skladki na emeryture, rente, do lekarza nie pojdziesz, do szpitala tez nie, urlopu nie dostaniesz. Ta umowa to gowno i oszustwo stworzone przez roznych pseudoliberalow rzadzacych w tym kraju :O

Gość umowa o dzieło to coś
Ale tak dalej bedzie w tym kraju jak matoły beda głosowac na partie PO ktora prowadzi program gospodarczy- zasuwaj u pseudobiznesmena za 1000 zł 6 dni w tygodniu po 12 godzin :classic_cool:

to jakies oszustwo, zaczynając prace mam byc na samej prowizjii??? i ani grosza za przepracowane godziny w salonie?? dzis po poludniu sie wszystkiego dowiem i jak tak to to pier...ole