Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aśka-1978aaa

cytomegalia drugi raz w ciazy ???

Polecane posty

Gość aśka-1978aaa

czesc dziewczyny pierwsza ciaze poroniłam w 6 tygodniu 5 dniu po poronieniu wyniki badan na cytomegalie wskazaywały na sweze zakażenie dzis jestem w 6 tygodniu ciazy łamie mnie cos w karku, i czuje ze mam rozalone czoło i pieka az mnie policzki mam lekko powiekszone wezły uprzednio gdy poroniłam byłam w takim stanie jakby złapało mnie jakies holerne przeziebienie a okazało sie ze to objaw cytomegalii czy możliwe zebym dwa razy to przeszła ? robiłam wyniki na cytom. w lutym 2012 i wynik był nadal 29.0

Gość aśka-1978aaa
jutro mam wizyte u lekarza wiec on zapewne udzieli mi jakis wskazówek po tamtym poronieniu powiedział ze nie mam sie juz czego bać ale gdziesz czytałam ze jedno przejscie choroby nie oznacza ze wirus nie uaktywni sie w przyszłosci a wiec dlatego pytam czy któras z was przechodziła to 2 razy

Gość Zunna
Mozliwe, ale ta druga nie stanowi juz zagrozenia.

Gość No to może...
Takie same objawy ma toxoplazmoza, chorowałaś na nią?

Gość aśka-1978aaa
nie na toxo nie chorowałam miałam wyniki robione nie mam do czynienia z kotami , mam natomiast psa ale nie podchodze do niego , nie przebywa on w domu a gdy go dotykam to zawsze ide odrazu umyc rece to juz moj nawyk z dziecinstwa

Gość No to może...
ale toxo bardzo rzadko zaraża się od kota, poczytaj na ten temat.

Gość emiram
A może to zwykłe przeziębienie? nie martw się zawczasu, bo stres też jest szkodliwy szczególnie na tak wczesnym etapie. Wszystkiego dobrego