Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulewa łez

Matura ustna, po co?? :((

Polecane posty

Gość ulewa łez

Wiem, że i tak zaraz przeczytam jaki to wstyd i jaki to ze mnie nieuk. Nie zdałam matury ustnej z angielskiego. Przynajmniej pisemne maturki będę mieć zaliczone, bo sprawdzałam odpowiedzi i na te 30% lekko zdałam. Tylko dlaczego mam czekać z poprawką z ustnej matury do sierpnia, skoro ustne matury nie liczą się na studia? Czy wy też uważacie, że poprawki z ustnych powinny być wcześniej, żeby załapać się na pierwszy nabór na studia?

Gość Forever Alaan
Mam tak samo tylko że reszte zdałem na co najmniej 70 % :( I droga na studia zamknięta

Gość ulewa łez
Myślałam, że jestem jedyna z podobnym problemem. Mam nadzieję, że na zaoczne się załapię.

Gość bo w ogóle matura ustna
to jest bzdura totalna, nie powinna mieć miejsca. A jak już to powinna przyjeżdżać komisja wybrana przez CKE do danej szkoły, całkowicie z zewnątrz. I wtedy powinna się liczyć na studia. Ale skoro tak nie jest to do czego ta matura ustna? Dla picu? Powinien się wreszcie ktoś tym zająć.

Gość ulewa łez
I to jak najprędzej, bo rozumiem jeśli dowiadujesz się pod koniec czerwca, że się nie zdało pisemnego. Wtedy to inna bajka. A osoby które nie zdały ustnego w maju, są trochę poszkodowane, bo muszą czekać na sierpniową poprawkę razem z tymi, co nie zdali pisemnej. Tylko po to żeby to zaliczyć i rzucić w kąt.

Gość ciezkojest
mam to samo. i zgadzam sie. jutro wyniki, mature wiem, ze zdalam swietnie, zdawalam nawet rozszerzenia. zostalam pokrzywdzona najprawdopodobniej przez komisje. nie wiem co ze studiami. nie wiem...

Gość po to, by utrudnić nieco
zdanie matury, chcociarz rozumiem jeszcze maturę z języka obcego, ale ustna z polskiego to pomyłka i to totalna