Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agajama

Jak się ubrać na konie? Pierwsza jazda po latach?

Polecane posty

Gość Agajama

Hej! Wybieram się na jazdę konną, kiedyś jeździłam jako nastolatka i miałam podstawowy strój ale wiadomo, to było dawno i z niego wyrosłam. Na razie nie chce kupować ciuchów, bo po pierwsze nie mam na to kasy w tym miesiącu a poza tym idę z koleżankami i nie wiem czy im się jazdy spodobają. Co ubrać na pierwszą jazdę? Mam spodnie, takie a'la bryczesy, do tego koszulkę chyba? A jakie buty? Dzięki za odpowiedź z góry i pozdrawiam miłośników tych pięknych zwierząt! :)

Gość wafluśś
:D pozycja na jeźdźca to przecież na golasa

Gość Agajama
Bardzo śmieszne. :P Serio pytam.

Gość seximajster
kiedyś jezdziłas tak ? i teraz chcesz jezdzić tak ? i nie wiesz jak sie ubrac na konie yhmmmm aha i oh i tutaj sie pytasz ? na forum dla miłosników jazdy konnej :-D idz sie jebnij młotkiem w łeb albo ostro przejedż na koniu ,moze spadniesz to ci się własciwa lampka zapali

Gość Agajama
Kiedyś ale to było dawno, 15 lat temu, byłam dzieckiem, dawno nie miałam styczności z koniami i wtedy miałam od razu podstawowy strój. Pytam się na forum ogólnym, nie chce mi się szukać specjalistycznego forum.

Gość juliiiiiiitaaa
a jakie miałaś buty, gdy jako nastolatka pierwszy raz poszłaś na jazdę? od razu miałaś pełny jeżdziecki strój? ja byłam w adidasach i dżinsach, po prostu na sportowo

Gość seximajster
tak samo szuka sie specjalisycznego jak i kazdego innego chociazby tego,sciemniaj sobie dalej ,nie przeszkadzam :-)

Gość BARDZO WAŻNA INFORMACJA
jak 15 lat temu to pewnie juz nie pamietasz ze konie maja duze siusiaki, wieksze niz Twoj facet

Gość Agajama
Tak jak pisałam w pierwszym poście, od razu miałam strój, zaczynałam obozem jeździeckim swoją przygodę więc kupiliśmy od razu, wiecie jak to jest na utrzymaniu rodziców a jak dopiero jak się zaczyna karierę. ;) No właśnie przestrzegają przed adidasami z tego co czytałam.

Na pewno nie jeansy - najlepiej miękkie spodnie, a już w ogóle świetnie, jeśli nie będą miały szwu wewnątrz nogawki. Buty obojętnie, jakieś sportowe, podobnie koszulka - byle z bawełny, żeby było Ci wygodnie.

Gość BARDZO WAŻNA INFORMACJA
autorko,ubierz stringi bo w dużych majtkach pipka Ci sie spoci i odparzy

Gość Gabrysia56
No masz spodnie, masz koszulkę, buty myślę, że na jedną jazdę wystarczą zwykłe sportowe. Ogólnie podobno też sprawdzają się legginsy jak się nie ma bryczesów. Fajny sklep z akcesoriami jeździeckimi ostatnio znalazłam w Lublinie, Jeździeckie Akcesoria. Jak ktoś chce się ubrać porządnie na konia i tanio, to może tam zajrzeć.