Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kija1234

Męzczyzna a rodzina.

Polecane posty

Gość kija1234

Witam. Czy bywaja jeszcze mężczyźni którzy w zamian za miłość i ciepło rodzinne , zaopiekują sie matką z dziećmi, zapewniając im życie na poziomnie?

Gość zeeenek
Oczywiscie, znam kilka takich przypadkow.

Gość różnie może być,ale to
będzie raczej jakiś frajer.Najlepsze są jasne układy,a życie z obcymi dziećmi to się różnie może skończyć.

Gość kija1234
Zgadzę sie z Tobą , z obcymi dziećmi różnie sie może skońcyć, ale to działa w obie strony.

Gość zeeenek
a co to jest wg ciebie zycie na poziomie?

Gość kija1234
zeeenek. Też znam takie rodziny i wszyscy są zadowoleni. A Ty jakie masz zdanie o Takich" przypadkach"?

Gość kija1234
stać mnie na zachcianki i wczasy.Tak dla przykładu

Gość kija1234
żebyś źle nie zrozumiał , stać rodzinę na zachcianki, wczasy itd.

Gość zeeenek
Ja mam podejscie dobre bo sam jestem w takim ukladzie (jestem po rozwodzie)

Gość filozof Syjonu
Może odpowiem tylko za siebie. Dla mnie nie robiłoby to problemu gdyby kobieta miała dziecko. Jedno to nie problem natomiast więcej już troszkę tak dlatego, że chciałbym w takim układzie mieć chociaż jedno swoje biologiczne. Wiążąc się z kobietą i jej dzieckiem mężczyzna powinien być świadomy, że matka będzie zawsze stawiała najpierw na dziecko bo to normalne po prostu. Dziecko to Jej rodzina a mężczyzna stara się dołączyć do tej rodziny. A jeśli chodzi o kobietę to poza pewnymi minimalnymi wymaganiami odnośnie kobiecości które muszą być spełnione (wygląd: zadbana kobieta w miarę) musi pokazać, że dany kandydat nie jest tylko materiałem na ojca dla dziecka ale również kandydatem na partnera / męża. Ważne jest też by była zaradna. Mężczyzna nie może odczuć, że jest nim zainteresowana bo sobie nie radzi w życiu. Ojcostwo to ogromna odpowiedzialność powiązana z pewnymi ograniczeniami i obowiązkami. Krótko mówiąc by być dobrym ojcem trzeba być dojrzałym emocjonalnie i mieć dobrze poukładaną piramidę wartości. A jak w dzisiejszych czasach nie każdy mężczyzna się nadaje do roli ojca niezależnie od tego czy kobieta jest bezdzietna czy z dzieckiem.

Gość Morecki
A to nie moze byc wspolna milosc, wspolne dbanie o wlasne dobro i dzieci? Musi to byc uklad?

Gość filozof Syjonu
"A to nie moze byc wspolna milosc, wspolne dbanie o wlasne dobro i dzieci? Musi to byc uklad?" Tak powinno być tu się zgadzam. A użyłem słowa układ bo jakoś na szybko nie mogłem tego inaczej w jednym słowie określić. Nie chciałem się za bardzo rozpisywać a i tak wyszło tego dużo.

Gość kija1234
tak to prawda, w dzisiejszych czasach trudno znaleść odpowiedzialnego i dobrego mężczyzne. Tak to już jest, jedni mężczyźni nie dorośli do roli ojca i mają ich kilkoro , a inni są odpowiedzialni i chcą być a ojcami a ze względów naturalnych nie mogą.

Gość kija1234
W przypadku matki z kilkorgiem małoletnich dzieci miłosc nie jest łatwa. Kobieta sie zaangazuje a facet po jakimś czasie powie mam dośc , kobieta znów zostaje sama i do tego poobijana emocjonalnie.

Gość kija1234
Możesz coś więcej na ten tema powiedzieć?

Gość kija1234
Witam. Jak odnajduje sie w roli ojca, jakie oczekiwania ma od dużo młodszej kobiety, czy dzieci go zaakceptowały? Przepraszam że tak dopytuje ale rozważam i taką ewentualność.

Czy bywaja jeszcze mężczyźni którzy w zamian za miłość i ciepło rodzinne , zaopiekują sie matką z dziećmi, zapewniając im życie na poziomnie?" A nie prościej było napisać Czy są panowie - sponsorzy?

"Witam. Jak odnajduje sie w roli ojca, jakie oczekiwania ma od dużo młodszej kobiety, czy dzieci go zaakceptowały? Przepraszam że tak dopytuje ale rozważam i taką ewentualność." W roli ojca odnajduje sie dobrze, sam ma dzieci z poprzedniego malzenstwa. Czy tamte dzieci go zaakceptowaly, to nie wiem, ale pewnie tak, bo w przeciwnym razie nie sadze, zeby taka samotna matka zdecydowala sie na malzenstwo z nim, a to rozsadna kobieta.

Gość kija1234
witam. do najmądrzejszy naświecie. Mój ex nie płaci alimentów , nie każdy facet podejmnie sie utrzymania cudzych dzieci biorąc pod uwagę że ma swoje , chciałabym wziąć ślub a prawo mamy jakie mamy. możesz odpowiedzieć na tak osobist pytanie?

Gość kija1234
ups wkradły sie pewne błędy. Mam na myśli osobę o której rozmawiamy.