Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za glupote sie placiiiii

okna polaciowe w dachu - glupota1!!!!

Polecane posty

Gość za glupote sie placiiiii

tak, myślałam, że to takie super - nowoczesne, oszczedne - nie trzeba budowac mansardy, eby mieć okno na skosie, ani rezygnować z niego w ogóle. Tymczasem nie zostawisz na chwile otwartego, bo napada. A jak długo pada, to nie wywietrzysz. Musisz pamiętać, żeby biec na góre zamknąć okna, gdy zanosi się na deszcz. Ta niewygoda to masakra. lepiej doplacic i zrobić mansarde.

nie przesadzaj mam takie okna i jak pada to mogą być one uchylone (mają blacharkę okienną która zapobiega kapaniu wody do pomieszczenia) i deszcz ci nie napada - w poddaszu mam 3 w jednym pokoju, jak je wszytkie uchylę to pomieszczenie jest wywietrzone - gorzej z komarami 🖐️

Gość cmm
ja mam i sobie chwale-bardzo

Gość teli...
jak pada deszcz to każde okna trzeba pozamykać!!!!!!!!

ja mam też takie okna na poddaszu i też jestem załamana, bardzo słabo się wietrzy, nie ma jak zamontować moskitiery, nie mogę zostawić otwartego okna na noc gdy są upały ,bo raz zostawiłam i tak mocno spaliśmy że jak lujnęło to nam mocno zalało pokój, w dzień jak wychodzę też muszę pozamykać, a w zimie jak spadnie duży śnieg jest ciemno i nie ma jak otworzyć okna żeby przewietrzyć ja od lat marzę o normalnym oknie ale mnie nie stać niestety więc się męczę :(

Gość wcale nie trzeba zamykac
zwyklego okna jak pada - kiedy jest uchylone nie ma szans,. zeby do domu napadalo - nawet jak bedzie deszcz zacinal, to przeciez nad oknem zawsze jest nadproze, a dalej jakis daszek, czy cos, chyba ze sie mieszka w kostce a'la prl./

Gość barbarka7
Powiem tak - drewniane okno, to rzeczywiście głupota, bo jest zbędny wydatek. Poza tym same problemy są tylko. U nas po kilku latach zimą mróz wchodzi na wewnętrzną szybę. Głównie jest to spowodowane tym, że jest ono wprost narażone na niesprzyjające warunki atmosferyczne. Jeśli jeszcze raz bym miała się decydować na coś takiego, to na pewno wybrałaby alternatywę czyli świetliki. Zerknijcie sobie tutaj http://www.interprodukt.pl/swietliki-dachowe/ na nie.

Gość gość
Mi wymianą na okna połaciowe zajęła się firma www.veldach.com.pl i jestem z nich bardzo zadowolona. Fakt jeżeli pada deszcz to trzeba je zamknąć ale takie są uroki posiadania poddasza i trzeba się z tym liczyc, poza tym deszcz nie pada codziennie.