Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszka897346

jestem w ciązy z byłym

Polecane posty

Gość myszka897346

wolałabym mu o tym nie mówić, zostawił mnie bo doszedł do wniosku że nie jest gotowy na stały związek i woli życie singla, co robić?

Gość myszka897346
ale ja bardzo chce jej urodzić i wychować... warunki na to tez mam... tylko czy powinnam mowic o tym ojcu dziecka? skoro chcial sie bawić, dlatego odszedl, to po co ma teraz wiedziec?

Gość nudy
musisz mu o tym powiedziec ze bedzie mial dziecko

Gość myszka897346
dlaczego uwazasz, ze musze?

Gość nudy
bo bedzie ojcem :) czy tego chcesz czy nie.

Gość pińcetka
jak nie chcesz to mu nie mów, jak cię stać na wychowanie dziecka bez jego finansowej pomocy...

Gość nudy
a dziecko tez ma prawo poznać ojca .

Gość nudy
kurwa do chuja kobiety to egoistki

Gość nie no przepraszam
powinnas, juz nie tyle chodzi o ojca, a o dziecko. dziecko ma prawo do ojca.

Gość faqiuuu
Urodź dziecko ja sie staram od roku i nic jeszcze :( Ojciec musi płacić pare stówek na dziecko więc musi wiedzieć, dziecko nie jest za 200zł miesięcznie bo tyle pieluchy kosztują. A matka pracować nie będzie szybko.

Gość pińcetka
nie broń na siłę cudzych praw, skąd wiesz co dla dziecka będzie lepsze?

Gość nie rozumiem takich ludzi
Racja, musisz mu powiedzieć, że będzie ojcem. Ale jeśli on nagle wtedy chciałby do Ciebie wracać to ja na Twoim miejscu nie wróciłabym do niego. To oczywiście zależy od wielu czynników, ale generalnie nie ma po co wracać do siebie ze względu na dziecko. A on powinien wiedzieć, że będzie ojcem, a tym bardziej Twoje dziecko powinno znać swojego ojca.

Gość myszka897346
ale już przeżywam rozstanie wystarczająco, nie chcę ryzykować tym że dziecko też odrzuci... po za tym zostawił mnie... głupi mi teraz mowic mu o tym, to tak jakbym go chciała łapać 'na dziecko', szczegolnie ze on dobrze wie ze bardzo mi zalezy bo mu to powiedzialam przy rozstaniu

Gość pińcetka
nawet jeśli ma prawo, to prawo nie jest obowiązkiem

Gość myszka897346
boje sie tylko tego ze w koncu sie i tak dowie i moze miec wtedy pretensje...

Gość pińcetka
pretensje o co? że nie dałaś mu szansy płacić alimentów?

jakie pretensje??? to on nie wiedzial ze jak sie sex z dziewczyna uprawia, to mozna zostac ojcem??? jestem pewna ze bedzie zwalal wine na ciebie, ale pamietaj oboje jestescie tak samo odpowiedzialni, nie daj sie urobic i niech buli na dzieciaka

Gość myszka897346
hmm... sądze ze jego interesowałoby to dziecko... znam go dobrze, tak samo wiążąc się z nim wiedziałam to że może mnie zostawić własnie z tego powodu bo sie przedtem też znaliśmy długo, dlatego móglby mieć pretensje... ale ja po prostu nie potrafie do niego teraz tak się odezwać, to jest tak jakbym czegoś oczekiwała, a wcale tak nie jest...

Gość nie no przepraszam
pincetka wlasnie dlatego, ze nie wie co dla dziecka bedzie lepsze pownn powiedziec. Litosci dziewczyny, sama sobie dziecka nie zrobila, wiec obowiazki nie tylko na nia spadaja, a dziecko to mnostwo obowiakow, wydatkow, wyrzeczen. Nawet jesli tatus odrzuci to bedzie musial placic. Co do tego, ze boisz sie, ze odrzuci dziecko, lepiej to niz gdyby dziecko mialo Ci kiedys zarzucic, ze przez ciebie nie mialo szansy poznac ojca.

musisz wiedziec jak z nim porozmawiac, dziecko to powazna sprawa a ty chyba nie wiesz jak wogole zaczac ta rozmowe

Gość myszka897346
czy jest coś złego w tym ze nie wiem? nie kazdy potrafi, szczegolnie ze nadal szrgaja mna emocje zwiazane z rozstaniem

Gość pińcetka
na pewno zaraz jej napiszecie

dziewczyno tu nie chodzi o ciebie i twoje oczekiwania tu chodzi o malego czlowieka ktory ma sie na swiecie za pare miesiecy pojawic-pomysl tylko o nim teraz zapomnij o wszystkim innym 1-ojciec ma wiedziec o dziecku i obowiazkach jakie sie z tym wiaza 2-badz gotowa na wyrzeczenia i wychowanie dziecka 3-musicie uzgodnic czy i kiedy on bedzie chcial dzieciaka brac do siebie jesli zalezy mu na wiezi z dzieckiem jesli nie-ma obowiazek conajmniej placenia Ci kasy na niego o tym masz z nim porozmawiac

Gość nie no przepraszam
myszka, to porozmawiaj ja bedziesz gotowa. Masz na to sporo czasu. Nie ma co sie spieszyc. Poczekaj az opadna emocje. Jak dlugo jestes w ciazy?

Gość myszka897346
3 tydzien

Gość myszka897346
alle ja nie potrzbuje jego pieniędze, ludzie!

Gość nie no przepraszam
to masz jeszcze duzo czasu, poczekaj, uspokuj sie, zastanow, zrob plany. Ciazy jeszcze dlugo nie bedzie widac wiec nie ma obawy, ze dowie sie z innych zrodel. I jak juz bedziesz pewna co chesz powiedziec i jak powiedz. Teraz faktycznie za duzo emocji, to nie wrozy dobrze rozmowie.

jesli mnie poniosly emocje to przepraszam i zycze powodzenia faktycznie jak sie dopiero co rozstaliscie to poczekaj chwile z rozmowa i wszystkiego dobrego, ciaza to wspaniale przezycie (nie liczac minusow ;) a dziecko to jeszcze piekniejszy prezent od losu :) )

Gość nie no przepraszam
Myszka tu nie chodzi o to czy potrzebujesz czy nie, swietnie, ze nie potrzebujesz, ale jesli nie zaszlas w ciaze specjalnie by go zatrzymac przy sobie, to utrzymywanie dziecka jest takim samym jego obowiazkiem jak Twoim. I jesli nawet nie potrzebyjesz to ewentualne alimenty mozesz zawsze odkladac na specjalne konto dla dziecka, zobaczysz ucieszy sie kiedys