Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania m 878979

Gronkowiec złocisty w pochwie w 37 tyg ciąży

Polecane posty

Gość ania m 878979

Odebrałam wczoraj wynik wymazu z pochwy + GBS i wyhodowano gronkowca zlocistego (staphyloccocus areus +). Czy któraś z Was miała z nim do czynienia w ciązy? Jak się go leczy, czy można to w ogółe wyleczyć? I co najważniejsze- czy to nie szkodzi dziecku teraz, w trakcie porodu i po nim?

Gość xx do autorki xx
ja miałam gbs dodatni. wyhodowali mi jakiegoś paciorkowca ale nazwa umknęła. w ciaży się nie leczyłam. tylko podali mi dozylnie antybiotyk przy porodzie. dziecko nie zaraziło się

Gość ania m 878979
Mi właśnie GBS wyszedł ujemny tylko ten gronkowiec. .. Miała któraś z Was? Będę wdzięczna za każdą informację

Gość ania m 878979
Mi właśnie GBS wyszedł ujemny tylko ten gronkowiec. .. Miała któraś z Was? Będę wdzięczna za każdą informację

Gość xx do autorki xx
w pierwszym poście napisałaś +gbs stąd mój post

Gość ania m 878979
Wie ktoś może coś więcej? Jestem przerażona i będę wdzięczna za każdą inf. Dopiero jutro idę do lekarza.

Gość sjjsjsjsjsj
ja miałam wymaz i wyszła mi bakteria streptococus agalactie. Dostałam antybiotyk doustny + tabletki dopochwowe oraz przy porodzie dodatkowo kroplówkę w razie co. Dziecko urodziło się zdrowe, miało wymaz z ucha bo tak chciałam i wyszła jakas inna bakteria - enterococus fecalis, ale pediatra na oddziale powiedziała że nic sie nie dzieje bo takie bakterie zasiedlaja układ wydalniczy większości ludzi, tylko są nieaktywne. Tak więc nie martw sie na zapas tylko niech twój lekarz prowadzący zleci aby podczas porodu podali ci antybiotyk w kroplówce tak na wszelki wypadek. Pozdro!