Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mniam mniam mniam mniam

lody na diecie:)

Polecane posty

hej, uważacie że mogę na diecie zjeść od czasu do czasu gałkę loda? myślałam o sorbetach, z tego względu że mają strasznie mało kalorii no i same witminy, bo z owoców! tylko nie wiem, może sobie wmawiam?;) nie mogę żyć bez sorbetu z kiwi grycana, dlatego pytam :D

Gość mghds
sorbety grycana sa najlepsze na diete

chyba wszystkie sorbety ogółem są spoko! te grycanowe to przynajmniej wiem że mają malutko kalorii

Gość mghds
grycanowe nie maja wegli ani tluszczu a niektore sorbety maja i to dyzo

Możesz zjeść i zwykłego. I tak są jednym z najmniej kalorycznych deserów - oczywiście z rozsądkiem i umiarem :P a poza tym są bardzo zdrowe :P

Gość mghds
wegle maja, pomylilam sie :) ale malo jak do innych lodow

qp0e8e3hyfh - no i narobiłeś/aś apetytu...ale bym zjadła tego malinowego :P

Gość qp0e8e3hyfh
ja jeszcze ich nie jadłam :) musze kupic:) ale po diecie

Gość bulbulenka
dieta, nie dieta - ja jem sorbety tak czy siak :D zwłaszcza sorbet z kiiiiiwiiiii aaa!

Trudno jest nie pozwolić sobie od czasu do czasu na coś dobrego. Jeśli już musimy zjeść coś słodkiego, to lody są najlepszym rozwiązaniem, pod warunkiem, że zjemy jedną porcję, a nie pół kubełka ;) Sorbety są zdrowsze od słodkich i tłustych lodów (np. bakaliowych, toffi). A jeszcze lepiej jest kupić trochę świeżych owoców, zamrozić i samemu robić sorbety czy koktajle (shake) owocowe.

Gość roykss
robić samej to by mi się nie chciało, i fakt - te sorbety z grycana są najlepsze, nie jadą chemią jak inne lody!

Gość pyśka000
sorbet sa fajne bo maja mało kalorii a do tego i witaminki się znajdą :P Ja tez żadko robię sama, jakos brakuje czasu i checi - za po mam sprawdzego producenta którym jest akurat grycan, atak jak tu pisaliście

Gość idiotyczna i monotonna dieta
dla mnie grycana są za słodkie i lody i sorbety , wolę jak jakaś cukiernia-lodziarnia sama robi bo wtedy naprawdę nie są takie słodkie i chemiczne ;) jak sobie zjesz raz na tydzień 2 gałki albo małego włoskiego to się nic nie powinno stać

Gość rzadko się pisze jak już
a nie żadko, matko co za tumany :P wiecie co żryjcie lody bo odchudzają co za idiotki :(

Gość lody odchudzają żebyście
wiedziały organizm spala kalorie wytwarzając ciepło a wiadomo lody ochładzają udowodnione , nie ważne jakie byleby dużo ;)tak samo sorbety i zimne napoje

Gość kawocumisrumi
heh i najlepiej 2 kilowy kubełek na raz :D

Gość mi sie wydaje
że to jednak ściema z tym spalaniem kalorii. jakby nie było, to są KALORIE!!! jakby to była prawda, to lody i zimne napoje kalorii nie miałyby wcale, skoro bilans jest ujemny. nieprawda? fajnie te sorbety grycana, nie wiedziałam że mają tak mało kalorii.

Gość hahahahaha111
no ja zjem taki 2 litry pzrez caly dzien ,ale nie jem potem duzo innych potraw

Gość kawocumisrumi
heh ale piszesz ,że sorbety grycana mają mało kalorii ;)

Gość bimbambi
bo mają mało, czytałam na pudełku że 100 ml to tylko 80 kcal! a 100 ml to już prawie deser

Gość ja najbardizej
lubię jak czuć w tych sorbetach kawałeczki - pesteczki owoców :) np - taki z czarnej porzeczki - świetny smak !

Gość ozon12
paietac o umiarze, w umiarkowanych ilosciach mozna wszystko. W grycanie to ja zawsze zamawiam straciatella . no i sok bo maja świeżo wyciskany, co nie jest normą

Gość moczalka
Bez przesady, ja na długotrwałej diecie raz na jakiś czas jadłam lody, co prawda bez bitej czekolady czy kremów czekoladowych, ale np. sorbety :) zdrowe, naturalne lody masz w lodziarni Limoni, a jest tam tyle smaków, że na pewno coś wybierzesz, są nawet smaki warzywne!

Gość gość
No ja na takich lodach z grycana, sorbetach i nie tylko ostatnio utyłam 10 kg, ale się z tego cieszę ;)

Gość zosiolka125
W Limoni mają też cudowne ciasta. Odkryłam je całkiem nie dawno. Najbardziej do gustu przypadły mi Ciotolina del bosco – cudowne ciasteczka w białej czekoladzie. Koniecznie musicie spróbować.

Gość Pychotka79
Znam Limoni z pysznych lodów, mają też ciastka? Zawsze mi się wydawało, że są sezonową lodziarnią. Zaintrygowałam się, muszę odwiedzić tą lodziarnie a teraz jak widać i cukiernię:)

Gość gość
Na pewno mogą to być wszelkiego rodzaju naturalne sorbety, generalnie lody naturalne....Wszystko to co jest vege. A jesli chcecie posmakowac prawdziwych lodów to polecam https://www.facebook.com/LodowaChatka/ Dla mnie numer jeden jesli chodzi o lody.

Gość gość
Ja sibie zamrazam koktajl z maslanki i truskawek i mam lody jak ta lala